Dar vienas STT burbulas: buvęs Kauno ligonių kasos direktorius - išteisintas

2013 m. lapkričio 15 d. 12:36
ELTA ir lrytas.lt inf.

Iš kelių kaltinamųjų, STT ir

Daugiau nuotraukų (1)
Kauno apylinkės teismo paskelbtu nuosprendžiu, kalta pripažinta ir lygtine pusantrų metų laisvės atėmimo bausme nuteista buvusi Kauno klinikų direktorė ekonomikai Virginija Kerienė. Nepalankų teismo sprendimą ji dar gali apskųsti aukštesnės instancijos teismui.
Su likusiais kaltinamaisiais išteisintas ir buvęs Kauno teritorinės ligonių kasos vadovas Virginijus Šiaudikis. Maža detalė: jam duotu kyšiu laikytas alkoholinio gėrimo butelis teismo prilygintas draugiškai dovanai ir pagarbumo ženklui. Išvengė šis viešaisiais finansais disponuojančios įstaigos vadovas ir kaltinimo dėl kito epizodo - vienos iš sveikatos priežiūros įstaigos vadovės jam įteiktos 2 tūkst. Lt sumos.
Ikiteisminį tyrimą, pirmiausia susidomėjusi V.Šiaudikio veikla, atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdyba. 2010-ųjų pabaigoje bylą teismui perdavė Kauno apygardos prokuratūra. Byloje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, kyšininkavimo bei papirkinėjimo pareikšti 15 metų Kauno teritorinei ligonių kasai vadovavusiam direktoriui V.Šiaudikiui, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (buv. KMU) Kauno klinikų direktorei ekonomikai V.Kerienei (abu buvo nušalinti nuo einamų pareigų) bei medicinos paslaugas teikiančių įmonių vadovams - tuometiniam Kraujo donorystės centro direktoriui Artūrui Jonui Venslauskui ir konsultantui medicinai Rimgaudui Šepečiui bei su sveikatos priežiūros paslaugomis susijusios firmos vadovui Algimantui Žukauskui.
Įtarta, jog Kauno teritorinės ligonių kasos direktorius, skirstydamas sveikatos priežiūros įstaigoms lėšas, leidosi paperkamas. Draugiški „bendradarbiavimo“ ryšiai Ligonių kasos vadovą siejo su Klinikų direktore ekonomikai, tarpininkavusia kai kuriais galimai nusikalstamais atvejais.
Tyrimas nustatė ir glaudžius korupcinio pobūdžio ryšius su keliomis farmacijos firmomis: už „bendradarbiavimą“ vaistų tiekėjai „geradariams“ valstybinių lėšų skirstytojams ar tarpininkams iš gydymo įstaigų atsilygindavo brangiomis kelionėmis į egzotiškas šalis. Taip farmacininkų „paskatintas“ Argentinon keliavo ir V.Šiaudikis su žmona, ir sutuoktiniai Keriai.
V.Kerienė, Kauno klinikose vadovavusi Viešųjų pirkimų komisijai, teisme prisipažino, jog nupirko 4 bilietus į Argentiną už bendrovės „SK Impex Service“ lėšas. Tos pačios privačios įmonės, kuri prokuratūros teigimu, klinikose laimėdavo milijonų litų vertės pirkimų konkursus.
Paskelbus teismo verdiktą, valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikęs Kauno apygardos prokuroras Ričardas Gailevičius žurnalistams teigė tik išstudijavęs visus nuosprendžio motyvus spręsiąs, ar jį skųsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.