Teisėjas jubiliejų sutiko išradingai – surengė parodą

2013 m. birželio 25 d. 08:44
Gintaras Šiuparys
Šiaulietis Alfredas Vilbikas originaliai paminėjo savo 60-metį – surengė parodą. Joje teisininkas pristatė savo knygas, archyvinių dokumentų rinkinį ir lietuviškų pinigų kolekciją, rašo „Lietuvos rytas“.
Daugiau nuotraukų (1)
Anksčiau Šiaulių vyriausiajam policijos komisariatui vadovavęs, o prieš 13 metų teisėju tapęs A. Vilbikas aplinkinius stebina energija ir darbštumu.
Po įtemptos darbo dienos teisme teisininkas gilinasi į Lietuvos ir Šiaulių teismų istoriją, spėja ir knygas rašyti, ir dėstytojauti Šiaulių universitete.
Prieš keletą dienų A. Vilbikas galerijoje „Laiptai” pristatė trigubą parodą – dokumentų ir nuotraukų rinkinį „Iš teisėjo P.Bugailiškio gyvenimo”, sukauptą lietuviškų pinigų kolekciją ir savo parašytas knygas.
Į 130-osioms žinomo visuomenės veikėjo, lietuvybės puoselėtojo, teisininko Pelikso Bugailiškio gimimo metinėms skirtą ekspoziciją A. Vilbikas sudėjo dar neskelbtus dokumentus, fotografijas. Eksponatai liudija apie P. Bugailiškio darbą Šiaulių ir Vilniaus teismuose 1919–1940 metais.
Nemenkam būriui į parodos atidarymą susirinkusių šiauliečių A.V ilbikas pristatė ir savo knygas, skirtas besidomintiems Lietuvos teisėsauga.
Pirmuosius leidinius „Stabdyk nusikalstamumą” ir „Ginklai, sauga, antspaudai, pirotechnika” jis išleido dar dirbdamas policijoje.
2000 metų birželio 19-ąją teisėju paskirtas A. Vilbikas parašė dvitomį apie Šiaulių apygardos teismų istoriją nuo 1915 iki 2006 metų, knygą „Teismai ir teisėjai Lietuvoje 1918–2008”, „Šeimos ir socialinė teisė”. Dar prie kelių knygų šiaulietis prisidėjo kaip bendraautoris.
Didžiuliame jubiliato ir parodos autoriaus A. Vilbiko sveikintojų būryje buvo ir Šiaulių miesto garbės pilietė Gražbylė Venclauskaitė. 101-erių senolė dirbo kartu su P. Bugailiškiu.
Sveikindama A. Vilbiką ilgaamžė pažymėjo, kad būtent tokius žmones reikia tausoti, būtent tokie piliečiai vadintini tautos vertybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.