Kauno miesto simfoninis orkestras pradeda jubiliejinį 20-ąjį koncertų sezoną

2024 m. rugsėjo 21 d. 12:33
Kauno miesto simfoninis orkestras
Per du kūrybinės veiklos dešimtmečius Kauno miesto simfoninis orkestras įgyvendino daugybę reikšmingų projektų, intensyviai plėtojo leidybinę veiklą. Ne kartą klausytojus kvietė į pasaulinio garso žvaigždžių koncertus.
Daugiau nuotraukų (2)
Orkestro diskografiją sudaro daugiau nei trys dešimtys kompaktinių plokštelių. Muzikiniai albumai buvo paskelbti geriausiais pasaulyje ir net tris kartus nominuoti prestižiniams „Grammy“ bei Tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams.
Praėjusieji metai orkestrui buvo neįtikėtinai sėkmingi, kūrybingi bei pilni pasaulinių įvertinimų. Kolektyvas, vadovaujamas Algimanto Treikausko, 2022 m. buvo įvertintas „Auksinio disko“ apdovanojimu už aukštą meninį lygį ir intensyvią koncertinę veiklą.
Kauno miesto simfoninis orkestras kviečia ir toliau kartu kurti klasikinės muzikos istoriją bei pristato šventinio sezono muzikinius akcentus.  Jau rugsėjo 27 d. kartu su visame pasaulyje žinoma kompozitore, dirigente ir pianiste Lera Auerbach kviečia iškilmingai pradėti šventinį sezoną.
Šiam koncertui vakaro dirigentė ir solistė parinko ypatingą programą, kurioje susipins austrų genijumi vadinamo W. A. Mozarto, Vienos klasicistinės mokyklos pradininko J. Haydno ir pačios Leros Auerbach kūrinių grožis. Klausytojai kviečiami pajausti virtuoziškai valdomo fortepijono garsų magiją ir puikiai skambančio orkestro dermę.
Spalio 4 d., Kauno valstybinėje filharmonijoje orkestras surengs nepakartojamą koncertą su fortepijono virtuozu Kasparu Uinsku ir visame pasaulyje pripažintu jaunosios kartos dirigentu iš Rumunijos Vlad‘u Vizirean‘u.
Orkestro kviečiamas į Kauną sugrįš ir mūsų publikai jau pažįstamas garsus vokiečių dirigentas Markus‘as Huber‘is. Kartu su dviejų „Auksinių scenos kryžių“ laureate sopranu Raminta Vaicekauskite atliks ištrauką iš įspūdingo grožio ispanų klasiko J. Turinos ciklo balsui ir orkestrui „Sevilijos dainos“. Koncerte taip pat skambės vokiečių kompozitoriaus F. Mendelssohn-Bartholdy Simfonija Nr. 3, dar kitaip vadinama „Škotiškoji“.
Orkestras nepamiršta ir savo mažųjų klausytojų. Jiems „seks“ muzikinę pasaką „Princesė ant žirnio“ bei surengs edukacinę programą „Muzikos instrumentų istorijos“.
Kauno miesto simfoninis orkestras džiaugiasi pasirodymais su pasaulinėmis klasikinės muzikos žvaigždėmis. Kiekviename sezone tokių pasirodymų daugėja. Orkestras vertinamas už aukštą meistriškumą ir vis dažniau jį renkasi pirmo ryškumo muzikai iš įvairių pasaulio šalių. 
Todėl kolektyvas kviečia klausytojus nepraleisti koncerto, kurį Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre surengs su sopranu iš Kanados Sondra Radvanovsky ir lenkų tenoru Piotr‘u Beczala. 
Pačioje lapkričio pabaigoje klausytojų lauks dar viena tikrai išskirtinė muzikinė dovana. Publika galės pasimėgauti neįtikėtino talento pianiste Min Kwon. Vakaro dirigentas maestro Constantine‘as Orbelian‘as. 
Gruodžio mėnesis, kaip ir įprastai, bus labai intensyvus. Orkestras dalyvaus tarptautiniame džiazo festivalyje „Kaunas Jazz“. Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodys su džiazo virtuozu – pianistu iš Kubos Alfredo Rodriguez‘u. Taip pat turės net keturis koncertus didžiosiose Lietuvos arenose. Ten su būriu muzikantų ir solistų atliks programą „ABBA in Symphony_Arrival from Sweden and KMSO. Gruodžio 31 d., pasitinkant Naujuosius metus, orkestras atliks net du koncertus: Kauno valstybinėje filharmonijoje ir Kauno sporto halėje.
2025 metų sausio pačioje pradžioje bendradarbiaujant su didžiausiu Europoje kultūros ir meno kanalu „ARTE“ orkestras rengia šventinių koncertų filmavimą Kauno arkikatedroje bazilikoje. Koncerte kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru pasirodys Asmik Grigorian ir tenoras iš Ukrainos Dmytro Popov. Taip pat dalyvaus Kauno valstybinis choras. Gausiam atlikėjų būriui diriguos maestro Constantine‘as Orbelian‘as. Sausį orkestras planuoja koncertines gastrole Rygoje. Ten pasirodys su visame pasaulyje žinomu tenoru Andrea Bocelli. Tai daug ką pasako apie kolektyvą, kurį savo pasauliniam turui renkasi tokio mąsto žvaigždės. Tai didžiulis orkestro įvertinimas.
Vasario mėnesį visus klausytojus Kauno miesto simfoninis orkestras pakvies į šventinį 20-ojo orkestro gimtadienio koncertą, kuriame pasirodys su buvusais vyr. dirigentais. Tai – smuikininku ir dirigentu Pavel Berman, dirigentu iš Latvijos Imants Resnis, Lietuvos publikai puikiai pažįstamu Modestu Pitrėnu ir dabartiniu vyr. dirigentu Constantine‘u Orbelian‘u. 
Ir tai tik vos keletas jubiliejinio orkestro sezono muzikinių akcentų. Prasidėjus naujiems metams Kauno miesto simfoninis orkestras pristatys pavasario ir vasaros muzikinius planus. Ir visus melomanus kvies kartu švęsti jubiliejinius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.