Palanga kviečia į generalinę Kalėdų repeticiją

Jeigu apsilankysite Palangos kurorte gruodžio 20-21 dienomis, atsidursite tarsi kalėdinių švenčių generalinėje repeticijoje. Palanga renginių gausa drąsiai gali konkuruoti net su sostine ir kitais Lietuvos didžiaisiais miestais.

 Palangos miesto eglė.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Palangos miesto eglė.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Grafų Tiškevičių alėja.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Grafų Tiškevičių alėja.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Grafų Tiškevičių alėja.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Grafų Tiškevičių alėja.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Grafų Tiškevičių alėja.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Grafų Tiškevičių alėja.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Palanga 2020.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Palanga 2020.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Palanga 2020.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Palanga 2020.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Palangos miesto centrinė aikštė.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Palangos miesto centrinė aikštė.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Stasio Povilaičio autografas.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Stasio Povilaičio autografas.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Vytauto gatvė.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Vytauto gatvė.<br> Mindaugio Surblio nuotr.
 Palangos kurorto muziejaus fotografija.
 Palangos kurorto muziejaus fotografija.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Dec 19, 2019, 8:04 AM

Kad būtų lengviau apsispręsti, kur norėtumėte apsilankyti, ką pamatyti ir išgirsti, Palangos turizmo informacijos centro turizmo vadybininkė Alma Slaboševičienė pataria į kurortą vykstantiems svečiams peržiūrėti visus pasiūlymus vienoje vietoje ir išsirinkti tai, kas jiems labiausiai patinka: https://www.palangatic.lt

Koncertai

Gruodžio 20 d. 18.00 val. Kurhauze vyks teatralizuotas koncertas visai šeimai „Parodos paveikslėliai“. Pasak Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorės V. Petrauskienės, tai bus išskirtinis koncertų ciklo „Muzikos vakarai kurhauze“ su Lietuvos nacionaline filharmonija renginys, kuriame dalyvauja Valstybinis Vilniaus kvartetas: Dalia Kuznecovaitė (I smuikas), Artūras Šilalė (II smuikas), Girdutis Jakaitis (altas), Augustinas Vasiliauskas (violončelė), taip pat Arnoldas Gurinavičius (kontrabosas).

Garsus rusų kompozitorius Modestas Musorgskis Sankt Peterburge apsilankęs dailininko Viktoro Hartmano parodoje, sumanė parašyti siuitą draugo atminimui. Taip gimė ciklas „Parodos paveikslėliai“, kurio herojai ir vaizdai – gnomas, sena pilis, jaučių traukiamas vežimas, neišsiritę paukščiukai, du žydai, Limožo turgus, katakombos, trobelė ant vištos kojelės ir ragana, karžygių vartai – atgis šiame teatralizuotame koncerte.

Vilniaus styginių kvarteto ir kontrabosininko Arnoldo Gurinavičiaus atliekamą muziką lydės Tauro Čižo vaidyba ir Gretos Grinevičiūtės šokis. „Parodos paveikslėliai“ skatins publiką pasitelkus vaizduotę pasinerti į fantazijų pasaulį.

Gruodžio 20 d. nuo 20:00 val. muzikos klube „Vandenis“ koncertuos grupė „Baltos Varnos“. Grupės atliekamos dainos kupinos folk’o elementų, galima išgirsti etno ar liaudies dainų motyvų. Ką jau kalbėti apie improvizacijas, kurių gausu tarp dainų ir dainose.

Bosinės gitaros partijas grupėje atlieka Julius Bakanauskas, mandolina Tadas Dešukas, mušamaisiais ritmą laiko Tomas Urbanavičius. 2017 metais buvo išleistas debiutinis grupės albumas „Dar nedaviau tau vardo“ 2019 metų vasara pasirodė ir antrasis grupės albumas „Virsmas“ kartu su styginių kvartetu.

Gruodžio 20 d. nuo 19:00 val. Palangos koncertų salėje bus surengtas įspūdingas Kalėdinis koncertas „Enyas Songs Show 2019“. Nepakartojamų Enya dainų repertuarą atliks geriausių Lietuvos primadonų komanda – 2017 metais Eurovizijoje dalyvavusi ir visų širdis pavergusi dainininkė Ieva Zasimauskaitė, garsi dainininkė bei televizijos projektų dalyvė Rūta Ščiogolevaitė, džiazo atlikėja, 2011 metais taip pat atstovavusi Lietuvą Eurovizijoje – Evelina Sašenko, angeliško vokalo savininkė Vaida Genytė.

Kartu su koncerto žvaigždėmis į sceną žengs nepaprasto balso solistė – Dovilė Kazonaitė, ją galima matyti ir girdėti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje atliekančią vaidmenis operose ir operetėse.

Kartu su solistėmis scenoje pasirodys maestro dirigentas Donatas Katkus, bei jo vadovaujamas Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, padėsiantis atskleisti stebuklingą Enya dainų skambesį.

Gruodžio 21 d. nuo 19:00 val. Palangos koncertų salėje Erica Jennings kviečia į šou „Coming Home For Christmas“, kuriame visas geriausias kalėdines dainas atliks su orkestru „Retro Orchestra“. „Esu labai laiminga, galėdama pranešti, kad Kalėdoms skirtą šou pristatysiu ne tik sostinėje, bet ir Palangoje“, – sakė Erica Jennings.

„Tai bus pirmasis mano koncertas Palangos koncertų salėje ir pirmasis kalėdinis šou pajūryje. Kartu su 10-ties muzikantų orkestru „Retro Orchestra“ sukursime ypatingą šventinę nuotaiką ir atliksime visas jūsų mylimiausias Kalėdų dainas“.

Populiarioji dainininkė teigia, kad koncertuose gerbėjų lauks nemažai malonių siurprizų ir staigmenų.

Gruodžio 21 d. nuo 20:00 val. išskirtinio vakaro „Amsterdam Plaza“ restorane metu skambės renesanso ir baroko muzika. Programą atliks ką tik iš Prancūzijos grįžęs Mykolo Oginskio meno mokyklos pedagogų ansamblis „Musica Fresca“. Pasinerti į renesanso ir baroko epochą padės ir gražiausios tų laikų arijos bei šokiai.

Gruodžio 21 d. nuo 20:00 val. klube „Vandenis“ – Juozo Erlicko autorinis koncertas. Dalyvauja Daumantis Slipkus (klavišiniai), Vytautas Mikeliūnas (smuikas)

Ekskursijos ir parodos

2019 m. gruodžio 21 d. 13 val. palangiškiai ir miesto svečiai turės unikalią galimybę pirmą kartą atverti duris į muziejų su jau nuolatine ekspozicija. Pasak muziejininkės Virginijos Paluckienės, Palangos kurorto muziejus ir Pavilostos savivaldybė (Latvija) vykdo tarptautinį projektą „Palanga. Pavilosta: Jūros įkvėpta istorija“.

„Šio projekto dėka mūsų miesto muziejuje sukurta ir įrengta šiuolaikiška ekspozicija, pasakojanti Palangos istoriją, atskleidžianti skirtingų jos istorijos, ekonomikos, kultūros periodų savitumą, kurorto raidą, supažindinanti su žymiais žmonėmis, kūrusiais ir gyvenusiais Palangoje.

Muziejaus lankytojų laukia legendomis apipintas veidrodžių kambarys, įspūdingi vėjo vargonų garsai ir nepakartojama kelionė laiku. Lankytojai galės pamatyti kurorto muziejuje ir kituose Lietuvos muziejuose bei privačiose kolekcijose saugomus eksponatus“, – pasakojo V. Paluckienė.

Gruodžio 22 d. 14 val. Gintaro muziejus kviečia į ekskursiją „Kalėdos dvare“, kurioje, pasak muziejininkės Reginos Makauskienės, lankytojai sužinos, kokie buvo papročiai ir tradicijos, kokie patiekalai garuodavo ant šventinio stalo, kokiomis dovanomis džiaugdavosi dvariškiai.

Meno gerbėjams rekomenduojama apsilankyti ir Palangos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje, kur, pasak jos direktoriaus Kęstučio Rudžio, tebevyksta dailininkų grupės „Mostas“ paroda „Kūryboje švenčių nėra“.

Pramogos mažiesiems

Jeigu į Palangą atvyksite su vaikais, jiems tikrai labai patiks Kurhauze įsikūrusioje „Dovanų meistarnėje“ visą gruodžio mėnesį vykstančios edukacinės programos. Kaip pasakojo Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė, gruodžio 21 d. 10 val. bus gaminamos skiautelių dovanėlės, o 14 val. dekoruojami meduoliai.

Gruodžio 21 d. 11:00 – 14:00 val. tradicinės Kalėdinės šeimos dirbtuvės vyks ir muzikos klube „Vandenis“. Organizatoriai žada šventinės nuotaikos nuspalvintą šeštadienį, dekoruojant „Vandenio“ skanumynus – meduolinius sausainius, meduolių namelius bei kitas Kalėdines puošmenas, kurios džiugins ne tik mažųjų pilvukus, bet ir puoš namus.

Gruodžio 21 d. Jono Šliūpo memorialinė sodyboje vyks edukaciniai užsiėmimas „Kiekvienam po vaškinę žvakę“. Muziejininkė Sigutė Bendikienė pasakoja, kad renginio metu bus ne tik pasakojama apie adventinio laikotarpio papročius, bet ir liejamos kvapnios vaškinės žvakės, kurias edukacinių užsiėmimų dalyviai galės parsinešti ir papuošti savo namų šventinį stalą.

Gruodžio 21 d. nuo 14:00 val. kavinėje „Senoji Hansa“ mažųjų kurorto svečių lauks Kalėdų senelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.