„Opera News“ paskelbė geriausią metų plokštelę: ji įrašyta Kaune

Įtakingas Niujorke leidžiamas žurnalas „Opera News“ iš šūsnies šiemet jo recenzuotų kompaktinių plokštelių bei DVD geriausiu pripažino Giuseppe’s Verdi operos „Simonas Bokanegra“ studijinį albumą, įrašytą JAV kompanijai „Delos Music“ Kauno filharmonijoje su Kauno miesto simfoniniu orkestru (vadovas Algimantas Treikauskas), diriguojamu armėnų kilmės JAV maestro Konstantino Orbeliano.

D.Chvorostovskis – Simonas Bokanegra.<br>„Metropolitan Opera“ nuotr.
D.Chvorostovskis – Simonas Bokanegra.<br>„Metropolitan Opera“ nuotr.
D.Chvorostovskis ir B.Frittoli operoje „Simonas Bokanegra“.<br>„Delos Music“ nuotr.
D.Chvorostovskis ir B.Frittoli operoje „Simonas Bokanegra“.<br>„Delos Music“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Andrikonytė

2015-12-27 15:20, atnaujinta 2017-09-27 05:07

Operą įdainavo beveik ta pati solistų sudėtis, kuri ją ne kartą atliko Niujorko „Metropolitan Opera“ scenoje. Tai – Londone gyvenantis rusų baritonas Dmitrijus Chvorostovskis, vienas geriausių savo kartos lyrinių sopranų italė Barbara Frittoli, italų tenoras Stefanas Secco ir baritonas Marco Caria.

Svečiams talkino jauni lietuvių dainininkai Kęstutis Alčauskis, Kostas Smoriginas ir Eglė Šidlauskaitė bei Petro Bingelio vadovaujamas Kauno valstybinis choras.

„Yra puikių „Simono Bokanegros“ įrašų, bet atėjo laikas iš naujo įamžinti šią operą, nes dabar turime ypatingą solistų sudėtį. D.Chvorostovskio balsui labai tinka Simono Bokanegros partija, o jos jis dar nėra įdainavęs. Tai svarbu padaryti“, – aiškino portalui lrytas.lt atvykęs įrašams į Kauną Niujorko „Metropolitan Opera“ dirigentas, vokalo pedagogas bei prodiuseris Johnas Fisheris, rengęs su tais pačiais solistais „Simoną Bokanegrą“ Niujorko scenai.

Su solistais Kaune dirbo ir vienas didžiausių vokalo autoritetų Giovanna Canetti iš Italijos. „Opera News“ įvertinimas tapo puikia naujamete dovana tiek solistams, tiek orkestrui bei jo vyriausiajam dirigentui K.Orbelianui, kuris yra ir „Delos Music“ savininkas.

„Šio projekto ėmėmės ne dėl pinigų – dėl jo išliekamosios vertės. Tokie pritrenkiantys solistai verti įamžinimo savo mėgstamiausiose operose“, – teigė projekto sumanytojas K.Orbelianas. D.Chvorostovskiui albumas tapo senos svajonės išsipildymu. Simonas Bokanegra – vienas labiausiai branginamų jo vaidmenų, daug kartų atliktas Niujorke, San Franciske ir kitose operos scenose.

„Opera News“ D.Chvorostovskio darbą įvertino geriau nei Ildaro Abdrazakovo „Mefistofelyje“ – šios A.Boito operos DVD (įrašė San Francisko operos kolektyvai) žurnalas skyrė antrą vietą.

Trečioje atsidūrė „Jolanta“ su Ana Netrebko ir Slovėnijos kolektyvais, ketvirtoje – Tsung Yeh diriguojamo ansamblio „Mėnulio Pjero“ DVD, penktoje – „Aida“ , įdainuota žvaigdžių ansamblio (A.Harteros, J.Kaufmannas, L.Tezier, E.Schrottas, J.Semenčiuk) su A.Pappano diriguojamais Romos Santa Cecilia akademijos kolektyvais.

Šiomis dienomis D.Chvorostovskis dainuoja Oneginą Londono „Covent Garden“ teatre. Tačiau vasario pasirodymus Niujorko „Trubadūre“ solistas atšaukė dėl tolesnių smegenų vėžio gydymo procedūrų. D.Chvorostovskiui liga diagnozuota birželį, o jau rugsėjį jis grįžo į sceną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.