Vilniaus kvadratas – nuo Griežynės iki spektaklio apie uždaromą mokyklą

2024 m. rugsėjo 6 d. 12:14
Verti dėmesio renginiai sostinėje savaitgalį ir kitą savaitę.
Daugiau nuotraukų (4)
Rugsėjo 6 d. 18 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje nuskambės didysis festivalio „Griežynė“ koncertas, kuriame muzikuos ir gražiausius savo repertuaro kūrinius pristatys visi festivalio dalyviai – tradicinės kapelos „Griežikai“, „Anūkuciai“, „Polkutė“, „Žiogeliai“, folkloro ansamblių „Raskila“, „Dijūta“ instrumentinės grupės, K.Cibulskė, L.Lukenskienė, A.Kastinen iš Suomijos, R. ir V.Muktupavelai, smuikininkės L.Brencė, E.Ruhmanė, A.Toporkova iš Latvijos, etninė kapela „Kaimo muzika“ iš Ukrainos, G.Brodinas ir T.Gasslanderis iš Švedijos bei kartu muzikuojantys W.Märzendorferis iš Austrijos ir I.Mockutė iš Lietuvos. Visi šio festivalio renginiai nemokami.
Rugsėjo 7, 8 d. 12 val. VDA parodų salėje „Titanikas“ vyks nemokamos ekskursijos po Lietuvos dailės klasiko A.Gudaičio (1904–1989) parodą „Kompozicijos“, kuri skirta menininko 120-osioms gimimo metinėms. Menininko darbus parodoje papildo išskirtinė archyvinė medžiaga, užfiksuota fotografo A.Kunčiaus.
Rugsėjo 6, 8 d. 18.30 val. Vilniaus senasis teatras 111-ąjį sezoną pradeda režisieriaus A.Jankevičiaus premjeriniu spektakliu „Reforma“. Mažojoje salėje rodoma juodoji komedija, pastatyta pagal paties režisieriaus parašytą pjesę, kuri persmelkta satyros, farso, grotesko.
Spektaklio centre – ne tik Europoje vykstantys procesai: migracija, pabėgėliai, įsigalintis globalus nereikalingumo sindromas, bet ir į Lietuvos provinciją ateinantis „sodybų tuštėjimo metas“ – miestelyje uždaroma mokykla. Bilieto kaina – nuo 19 Eur.
Rugsėjo 10 d. 19 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje – „Eilių ir užkalbėjimų vakaras“, kurio metu į sceną žengs poetas Rimvydas Stankevičius bei dainų autorius ir atlikėjas Domantas Razauskas. Kas sieja šiuos menininkus? Atsakymas paprastas – kūryba, improvizacija ir poetiški burtažodžiai. Antradienio vakarą du talentingi kūrėjai iškalbės, užkalbės ir išdainuos poeziją ypatingoje bažnyčios erdvėje. Bilieto kaina – nuo 22 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.