„Kine po žvaigždėmis“ – legendiniai aktoriai: Meryl Streep, Nicole Kidman, Robertas De Niro ir kiti

Vasaros tradicija tapęs festivalis „Kinas po žvaigždėmis“ šiais metais švenčia savo penkioliktąjį gimtadienį. Liepos 29–rugpjūčio 9 dienomis Valdovų rūmų kieme vyksiantis renginys akcentuos aktorių darbą, kvies žavėtis jų sukurtais vaidmenimis.

Valdovų rūmų kieme rengiamas festivalis vilios garsių aktorių gausa.<br>Rengėjų nuotr.
Valdovų rūmų kieme rengiamas festivalis vilios garsių aktorių gausa.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Festivalio „Kinas po žvaigždėmis“ inf.

Jul 26, 2024, 2:22 PM, atnaujinta Jul 26, 2024, 2:23 PM

Jimas Carrey, Meryl Streep, Nicole Kidman, Robertas De Niro – tai tik keli legendiniai aktoriai, papuošiantys šių metų festivalio programą.

Iš viso bus pristatyta 10 žinomų aktorių vaidmenų, jau įrašytų į kino istoriją.

„Šiemet „Kino po žvaigždėmis“ dėmesys sutelktas į aktorystės meną. Norėjome pristatyti vis dar kuriančius, tačiau jau į kino istoriją savo vardą spėjusius įrašyti aktorius.

Kiekvienas jų savo filmografijose turi ne po vieną ir ne po du įspūdingus vaidmenis, tad išsirinkti, kurį būtent filmą parodyti, buvo nelengvas uždavinys. Norėjosi parodyti įvairius vaidmenis – nuo visiems žinomų iki mažiau matytų, bet taip pat vertų dėmesio“, – sakė festivalio programos sudarytoja Giedrė Vyšniauskaitė.

Štai keletas legendinių aktorių ir jų vaidmenų, papuošiančių „Kino po žvaigždėmis“ programą.

Frances McDormand filme „Fargo“, liepos 29 d.

F.McDormand – talentinga aktorė, kuri pradėjo savo karjerą kine būdama tokio amžiaus, kai kiti jau ruošiasi ją užbaigti. Ji laužo moteriško grožio stereotipus, neslepia, kad metams bėgant keičiasi. 1995 m. pasirodęs režisierių Joelio ir Ethano Coenų filmas „Fargo“ laikomas didžiausia šios aktorės sėkme. Įžvalgios policijos viršininkės, kuri, nepaisydama nėštumo, sėkmingai išsiaiškina pagrobėją ir žudiką, vaidmuo atnešė jai „Oskarą“ ir dar kelis garbingus apdovanojimus.

Jimas Carrey filme „Trumeno šou“, liepos 30 d.

J.Carrey filmografija – įspūdinga. Dešimtys sukurtų filmų, 51 nominacija ir net 23 laimėti apdovanojimai. Aktorius į kiekvieną savo personažą įdeda ne tik daug darbo, bet ir širdies, o jo kūryboje yra keli filmai, kurie buvo ypač reikšmingi jo karjerai. Auksinio gaublio apdovanojimą jis gavo už vaidmenį Peterio Weiro filme „Trumeno šou“ („The Truman Show“, 1998 m.). Tai jaudinantis pasakojimas apie vienatvę, istorija apie žmogų, kurio visas gyvenimas yra vienas nesibaigiantis televizijos šou.

Diane Keaton filme „Anė Hol“, liepos 31 d.

Aktorė ir režisierė D.Keaton pasižymi saviironija ir puikiu humoro jausmu, demonstruoja ypatingą, lyčių skirtumų nepripažįstantį mados stilių, nepriekaištingą profesionalumo ir talento derinį. Septintajame dešimtmetyje D.Keaton daug vaidino Woody Alleno, kuris vadino ją savo mūza, filmuose. Juosta „Anė Hol“ („Annie Hall“, 1977 m.) nufilmuota praėjus keleriems metams po jų išsiskyrimo. Filme pasakojama audringų santykių istorija.

Robertas De Niro filme „Taksistas“, rugpjūčio 1 d.

R.De Niro sukūrė didžiulę galeriją įtaigių personažų. Jis gali visiškai pasinerti į bet kurį vaidmenį, o apie aktoriaus fanatišką darbštumą, aistrą ir demonišką magnetizmą sklinda legendos. 1976 m. Martino Scorsese sukurtą „Taksistą“ kino kritikas Saulius Macaitis pavadino „paranojišku bliuzu“. Jis nebuvo JAV kino akademikų tinkamai įvertintas, o šiandien įtrauktas į Holivudo aukso fondą.

Ralphas Fiennesas filme „Anglas ligonis“, rugpjūčio 2 d.

R.Fiennesas mėgsta vaidinti intravertus, įskaudintus įsimylėjėlius ar emociškai palūžusius žmones. Tai reikalauja puikios aktorinės technikos ir nepaprasto talento. Aktorius išgarsėjo pagrindiniu vaidmeniu Anthony Minghella filme „Anglas ligonis“ (The English Patient, 1996). Sužeisto lakūno László Almásy vaidmuo ayskleidė kita aktorinio talento pusę – aristokratiškąją. Filmas pelnė daugybę apdovanojimų ir vos neatnešė Fiennesui „Oskaro“.

Nicole Kidman filme „Valandos“, rugpjūčio 5 d.

N.Kidman yra moteris, nebijanti iššūkių. Jos aktorinės karjeros viršūne tapo režisieriaus Stepheno Daldry drama „Valandos“ („The Hours“, 2002 m.), pasakojanti trijų moterų istoriją vieną svarbią jų gyvenimo dieną. Puikaus aktorių ansamblio – N.Kidman, Julianne Moore ir Meryl Streep – dėka filmas tapo pagrindine 2002 metų premjera ir pelnė daugybę apdovanojimų.

Meryl Streep filme „Kramer prieš Kramerį“, rugpjūčio 6 d.

M.Streep yra viena daugiausia apdovanojimų pelniusių menininkių pasaulyje. Aktorei priklauso net keli rekordai. Ji 30 kartų buvo nominuota Auksiniam gaubliui ir 9 iš jų laimėjo, 21-ą kartą nominuota „Oskarui“, laimėjo tris kartus. „Kine po žvaigždėmis“ žiūrovai išvys filmą, už kurį aktorė gavo savo pirmąjį „Oskarą“. Tai šeimyninė drama su Dustinu Hoffmanu „Kramer prieš Kramerį“ („Kramer vs. Kramer“, 1979 m.). Filmo šūkis: „Meilės istorija turi tris puses.“

Michelle Yeoh filme „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“, rugpjūčio 7 d.

M.Yeoh karjera tęsiasi jau kelis dešimtmečius, tačiau aktorė tik dabar pelnytai iškyla į pirmą planą. 2000 m. aktorė suvaidino romantiškame kovų filme „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ (Wo hu cang long/ Crouching Tiger, Hidden Dragon, 2000), kur Woo-Ping Yueno choreografija padėjo išryškinti jos užburiančią graciją. Filmas pelnė keturis „Oskarus“, laimėjo du „Aukso gaublius“ ir daugybė kitų apdovanojimų.

Danielis Day-Lewisas filme „Bus kraujo“, rugpjūčio 8 d.

D.Day-Lewisas – trijų „Oskarų“ už pagrindinius vaidmenis laureatas. Jis vadinamas aktoriumi, kuris dažniau atmeta pasiūlymus negu sutinka filmuotis.

Už vaidmenį Paulo Thomo Andersono dramoje „Bus kraujo“ („There Will Be Blood“, 2007 m.) jis gavo antrąjį „Oskarą“ kaip geriausias aktorius. Pagal Uptono Sinclairo romaną „Nafta“ sukurtas filmas nukelia mus į praėjusio amžiaus pradžią, kai JAV išgyveno naftos karštinę.

Emma Stone ir Ryanas Goslingas filme „Kalifornijos svajos“, rugpjūčio 9 d.

E.Stone ir R.Goslingas – nepriekaištinga pora. Aktoriai jau vaidino kartu filmuose „Kvaila, beprotiška meilė“ ir „Gangsterių būrys“. Tačiau ankstesniuose filmuose meilės istorija buvo šalutinis siužeto elementas, o „Kalifornijos svajose“ ji yra istorijos šerdis. Ji dirba kavinėje ir nesėkmingai dalyvauja atrankose į vaidmenis. Jis – bedarbis pianistas, svajojantis apie nuosavą džiazo klubą. Abu aktoriai buvo nominuoti „Oskarams“, bet statulėlę gavo tik Emma. Miuziklas „Kalifornijos svajos“ pelnė net šešis „Oskarus“.

 

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.