Trys uostamiesčio kūrėjai tapo kultūros magistrais

2024 m. liepos 4 d. 10:56
Klaipėdos kultūros magistrų vardai suteikti trims uostamiesčio menininkams – skulptoriui Klaudijui Pūdymui, fotografui Broniui Vytui Karaciejui ir buvusiai ilgametei Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktorei Bronislavai Lauciuvienei.
Daugiau nuotraukų (4)
Taip nusprendė Klaipėdos savivaldybės meras Arvydas Vaitkus ir darbo grupė, įvertinę visų siūlomų pretendentų į garbingą titulą darbus ir nuopelnus uostamiesčio kultūrai. Išrinktiems kultūros magistrams bus įteiktos šį vardą patvirtinančios regalijos – auksiniai žiedai su briliantais. Tai – tikslios Klaipėdos piliavietėje per archeologinius kasinėjimus atrasto viduramžių žiedo replikos.
V.Karaciejui kultūros magistro vardas suteiktas už indėlį į Lietuvos meninės fotografijos raidą, nuoseklų ir kruopštų darbą kuriant miesto marinistinį kraštovaizdį. B.Lauciuvienė įvertinta už nuopelnus Klaipėdos  kultūros labui, paveldo puoselėjimą ir sklaidą, inovatyvius sprendimus, keitusius bibliotekos veiklos turinį, įtaką kitų viešųjų bibliotekų raidai. K.Pūdymas pagerbtas už ilgametę meninę ir kūrybinę veiklą, gražinant miestą, formuojant jo jūrinę tapatybę, už darbus, garsinančius Klaipėdą ir Lietuvą užsienyje.
„Sveikinu tris iškilias asmenybes, papildysiančias Klaipėdos kultūros magistrų gretas. Kiekvienam asmeniškai dėkoju už indėlį puoselėjant miesto kultūrą. Kiekvienas esate savo srities profesionalas, jūsų veikla padeda formuoti mūsų miesto kultūrinę tapatybę. Tikiu, kad šis įvertinimas įkvėps jus  naujiems darbams, džiugins ir jus pačius, ir miestiečius“, – kalbėjo Klaipėdos meras A.Vaitkus.
Pretendentus į kultūros magistro vardą gali siūlyti miesto kultūros institucijos, kūrybinės sąjungos, nevyriausybinės organizacijos, privatūs asmenys, Kultūros skyrius. Šis vardas suteikiamas menininkams, įvairių sričių kultūros darbuotojams už išskirtinius nuopelnus mero sprendimu, atsižvelgus į Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupės rekomendaciją.
Naujai išrinktiems kultūros magistrams regalijos, jas patvirtinantys dokumentai bus iškilmingai įteikti Klaipėdos piliavietėje, minint miesto gimtadienį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.