Vilniaus kvadratas – šimto metų senumo instrumentas ir koncertai po atvirumi dangumi

2024 m. birželio 15 d. 09:32
Verti dėmesio renginiai sostinėje savaitgalį ir kitą savaitę.
Daugiau nuotraukų (4)
Birželio 15 d. 18 val. vargonų muzikos mėgėjai kviečiami į Vilniaus universiteto (VU) vargonų studijos „Unda Maris“ 12-ojo sezono uždarymo koncertą „Vasaros siuita“ VU Šv.Jonų bažnyčioje. Šie metai Šv.Jonų bažnyčios vargonams ypatingi, nes šiuo metu vykdoma vargonų renovacija. Todėl „Unda Maris“ studijos koncertas bus atliekamas prie altoriaus stovinčia pedaline fisharmonija. Šis beveik šimto metų senumo instrumentas, pavadintas „University Organ“, buvo pagamintas Didžiojoje Britanijoje.
Birželio 15 d. 19 val. MO muziejus ir „Modernus muzikos formatas“ kviečia į dar vieną MO koncertų lauke sezoną, kuriame bus ryškių, garsių ir preciziškai atrinktų naujienų. MO muziejaus terasoje 3 vasaros šeštadienius skambės naujausi ir aktualiausi garsai, kuriuos papildys menininko J.Bo apšvietimas ir šviesų skulptūros. Programoje – vieni originaliausių Lietuvos alternatyviosios muzikos scenos grupių ir atlikėjų. Koncertų sezonas atidaromas su „Frizz“, „Kanalizacija“ ir Monikaze.
Birželio 15 ir 18 d. 18.30 val. Operos ir baleto teatre premjera – vieno garsiausių šių dienų choreografų A.Preljocajaus (nuotr.) baletas „Parkas“, pasakojantis apie XVIII a. meilės ryšių labirintus. Prancūzų choreografą įkvėpė W.A.Mozarto muzika ir XVII–XVIII a. prancūzų rašytojų kūriniai, perteikiantys rafinuotą, iš jausmų ir intrigų nuaustą atmosferą, kurioje atsispindi reikšmingos politinės ir socialinės epochos saulėlydis, estetizuojami ilgesys ir melancholija.
Birželio 17 d. 18 val. Samuelio Bako muziejuje atidaroma reikšmingiausia metų paroda „Samuelis Bakas. Paryžius ir Roma, 1956–1965“ /Eglė Ridikaitė „Atidengimai“. Parodoje pristatomas mažiau žinomas S.Bako kūrybos tarpsnis – jaunystės metai Paryžiuje ir Romoje, juos dailininkas apibūdina kaip tobulo potėpio ir savojo stiliaus paieškų laiką. Ekspoziciją papildo ir Lietuvos nacionalinės premijos laureatės E.Ridikaitės du didelio formato kūriniai – Vilniaus Didžiosios sinagogos ir mikvos (pirties) grindų atodangos.
Samuelis BakasBaletasMO muziejus
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.