Miela skulptūra: Kaunas gavo dovanų raidę K!

Turbūt daugeliui kils klausimas, kas tai ir ką reiškia ši spalvinga K raidė Steigiamojo Seimo aikštėje. Atsakymas – netikėtas, bet malonus.

Kaunas gavo dovanų didelę raidę K.
Kaunas gavo dovanų didelę raidę K.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2021, 1:03 PM, atnaujinta Dec 18, 2021, 1:04 PM

Kaunas gavo dovanų raidę K! Ir tai ne šiaip raidė, o daugiafunkcė erdvinė skulptūra. „K-Totem“ tampa vietos kūrėjų – grafikos dizainerių ir iliustratorių – saviraiškos erdve.

Tai UNESCO Dizaino miestų tinklo nario Belgijos miesto Kortreiko, siekiančio 2030 m. tapti Europos kultūros sostine, dovana Kaunui.

„K-Totem“ kartu sukūrė 15 įmonių, dizaino agentūrų ir mokslo institucijų, o „Designregio Kortrijk“ pagamino naują konstrukciją ir transportavo ją į Kauną.

Vizualinį skulptūros apipavidalinimą bus kviečiami sukurti Kauno kūrėjai, taip suteikiant galimybę pristatyti visuomenei savo kūrybą kuo didesniam skaičiui vietos kūrėjų.

Taip pat planuojama kartu su Kortreiko miestu organizuoti dizainerių mainus – Kortreiko kūrėjų sukurti vizualai būtų eksponuojami Kaune, o Kauno kūrėjų – Kortreike, taip viešinant abiejų miestų dizaino miesto identitetą ir bendradarbiavimą.

Pirmojo „K-Totem“ dizaino autorius – dizaineris Tadas Bujanauskas. Erdvinę skulptūrą „Dizainas laimei“ galima įvertinti patiems – ją rasite Steigiamojo Seimo aikštėje Kaune. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.