Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje pasirodys muzikos chuliganai

Į džiazo muzikos gerbėjų bene laukiamiausią metų renginį Klaipėdoje, kurio devizas „Gera muzika – geriems žmonėms“ atvyksta „Labai šaunūs žmonės“ iš Rygos! Rugpjūčio 5–7 dienomis vyksiančio XXVII Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje išvysime pozityvumu ir gera nuotaika užkrečią jazz/funk grupę „Very Cool People“, kuri žada daug karštų melodijų, pulsuojančios energijos ir užvedančių šokio ritmų. 

Very Cool People. <br>Rengėjų nuotr. 
Very Cool People. <br>Rengėjų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 7:29 PM

Muzikantai groja modernią muziką, kurioje susipina funk, soul, jazz, rock, hip-hop, klezmer stilių skambesiai. Atlikėjai tiki, kad pasitelkę modernų skambesį gali džiazo muziką padaryti patrauklią ir jaunajai publikai bei sugrąžinti ją į šokių aikšteles.

Grupė „Very Cool People“ susibūrė 2007 m. Įrašyti septyni studijiniai albumai, labai gerai įvertinti kritikų ir nominuoti apdovanojimams, puikiai iliustruoja kolektyvo sceninę patirtį ir kūrybinę brandą. Kolektyvas ne kartą dalyvavo garsiausiuose džiazo festivaliuose: nuo Estijos iki Rumunijos, nuo Ispanijos iki Pietų Korėjos. Ne karta jie linksmino ir Lietuvos klausytojus. 

Grupės nariai sako pastebėję, kad lietuviams patinka jų grojama muzika, o grupės nariams patinka lietuviai. Todėl nenustebkite, jei grupės lyderis Elvijs Grafcovs prabils į publiką lietuviškai. Ir tai nebus kelios specialiai išmoktos frazės, skirtos pamaloninti klausytojus. Kalbėti lietuviškai Elvijs išmoko studijuodamas džiazą ir populiariąją muziką Vilniaus kolegijoje, 2004 – 2006 m. 

„Tuomet Latvijoje sklandė legendos apie Lietuvos džiazą. Žinau nemažai Latvijos kolegų, studijavusių Vilniuje, nes pas mus tokių studijų tuomet nebuvo. Atvažiuoti ir mokytis Lietuvoje, man buvo nuotykis ir iššūkis, bet aš jį priėmiau ilgai nedvejodamas“ – sako Elvijs. 

Po dvejų metų Vilniuje jis tęsė studijas Danijoje, vėliau – Ispanijoje. Tačiau akivaizdu, kad Lietuvoje praleisti metai nepasimiršo ir Elvijs iki šiol jaučia simpatijas mūsų šaliai. „Apie Lietuvą ir lietuvius galiu atsiliepti tik gerai. Mane visur ir visada draugiškai sutiko, padėjo. Lietuviai kaip tikri „braliukai“ – maloniais prisiminimais dalinasi Elvijs.

Elvijs Grafcovs subūrė keistuolių grupę ir pavertė ją tikra kūrybine mašina, vadinama „Very Cool People“. Kaip grupės įkūrėjas, dvasinis lyderis ir gitaristas, jis taip pat yra vienas iš grupės kompozitorių, aranžuotojų ir prodiuserių. „Very Cool People“ sudėtyje, be grupės lyderio Elvijo Grafcovso yra dar septynios, nepaprastai ryškios asmenybės, kurios neabejotinai vertos atskiro pristatymo.

Maris Vitkus (vargonai, fortepijonas, klavišiniai) – Elvijs dešinioji ranka, adrenalino fanatikas, pajėgęs pažaboti tris skirtingus motorinius žirgus. Grupėje jis ne tik groja, bet ir  atlieka logistikos vadybininko pareigas, kad gastrolių metu šaunieji muzikos chuliganai sklandžiai pasiektų koncertuose jų laukiančius gerbėjus.

Janis Olekšs (bosinė gitara). Jis ne tik aukščiausiai šokinėjantis bosistas Latvijoje, bet ir vienas ištvermingiausių muzikantų. Janis neprieštarauja, jei tenka 72 valandas važiuoti mikroautobusu arba po 3 valandų miego lėktuve šokti tiesiai į sceną. Rūpestingas ir visada linksmas vaikinas, gastrolių metu rūpinasi grupės narių gerove ir jų emocine būkle.

Andris Buikis (būgnai). Dalintis reiškia rūpintis – tokia filosofija vadovaujasi Andris. Dalindamasis ne tik žiniomis, bet ir patirtimi su savo mokiniais, šis atviros širdies žmogus visada mielai pasidalins su kolegomis net paskutiniu saulėgrąžų sėklų pakeliu. Be to, kad yra labai šaunus vyrukas, Andris – vienas iš grupės kompozitorių ir aranžuotojų.

Maris Jekabsons (tenorinis saksofonas) – sakoma, seksualiausias saksofonininkas Latvijoje. Jis garsėja gebėjimu moteris hipnotizuoti užburiančiu žvilgsniu, patrauklia išvaizda ir kerinčiomis saksofono improvizacijomis. Maris yra ir vienas iš grupės kompozitorių bei aranžuotojų.

Oskars Ozolinš (trimitas) – kebabų pramonės magnatas. Jo verslo imperija tęsiasi nuo Helsinkio iki Kasablankos ir nuo Londono iki Ankaros. Jis ne tik pučia auksinį trimitą daugelio pasaulio šalių scenose, bet yra ir vienas iš geriausių „Kekava“ kino kūrėjų.

Laura Rozenberga (trombonas). Ne veltui sakoma, kad moterys valdo pasaulį. Lauros žodis visada turi būti paskutinis. Vieni dėl šios savybės ją myli, kiti – nekenčia, tačiau tai nekeičia fakto, kad Laura yra grupės racionalioji ašis. Ji rūpinasi, kad plepūs ir mėgstantys vėluoti grupės vyrukai laiku pasirodytų scenoje.

Kristaps Lubovs (baritoninis saksofonas) – neprilygstamas saksofono meistras, 2014 m. gavęs Niko Gothamo (Nick Gotham) muzikinę premiją, grojantis keliuose Latvijos džiazo kolektyvuose. Dauguvos upė, tekanti pro gimtąją Daugmalę, suteikė jam kūrybinio įkvėpimo – Kristaps yra parašęs ne vieną šaunią melodiją grupei „Very Cool People“.

„Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje grupė „Very Cool People“ pasirodys pirmą kartą, tačiau neabejoju, kad po šio pasirodymo nekantraudami lauksite jų atvykstant vėl ir vėl...“ –  pasirodymo sėkme neabejoja festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė. O Elvijs Grafcovs žada, kad privers „broliukus“ ir „sesutes“ šokti kaip pašėlusius. 

XXVII Klaipėdos pilies džiazo festivalis vyks rugpjūčio 5 – 7 d., Kruizinių laivų terminale. „Very Cool People“ pasirodys penktadienio vakare, 23.59. Visi renginiai nemokami!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.