Tačiau teatras vaikų mintyse pirmiausia siejasi su švente, o šventė – su šokoladu. Pamatę tirštą šokolado masę šildantį ir maišantį laboratorinį įrenginį – temperuoklį, mažieji solistai, atskubėję tiesiai iš operos „Zuikis Puikis“ spektaklio, gavo specialias formeles su skystu šokoladu, į kurias pribėrė, jų manymu, labiausiai teatro skoniui derančių priedų. O jų pasirinkti galėjo iš geros dešimties dubenėlių, kuriuose kūpsojo kepinti riešutai, džiovintos ir smulkintos uogos, vaisiai bei kitokie skanėstai.
Kol pačių pasigamintas šokoladas stingo, vaikai ragavo „Choco Group“ meistrų paruoštas šokolado plyteles ir, kaip tikri degustatoriai gomurį po kiekvieno produkto pavilgydami vandeniu, vertino jas balais. Į jaunųjų dainininkų vertinimus bus atsižvelgta, renkant tą vienintelį ir nepakartojamą, geriausiai artistų nuotaikas atspindintį Teatro skonį.
Pasimėgauti šiuo skoniu visi norintys į teatro fojė kviečiami gegužės 13-ąją, nuo 11.30 val. P o to 12.30 val. Kamerinėje salėje LNOBT operos stažuotojai parodys koncertinę programą „Beprotiška operos diena“, o 14.30 val. žiūrovų lauks nemokamas jaunųjų „Polėkio“ šokėjų pasirodymas.
Šventinę nuotaiką pajus visi, šią savaitę apsilankysiantys operos spektakliuose. Prieš ketvirtadienio “Figaro vedybas”, 17.30 val. operos mėgėjai kviečiami į teatro Raudonojoje fojė rengiamą pokalbį su dirigentu Martynu Staškumi ir režisieriaus asistente Jūrate Sodyte.
Prieš penktadienio spektaklį publikos lauks loterija, o sekmadienį po vaikiškos operos “Bruknelė” žiūrovai galės susitikti su spektaklyje dainavusiais solistais.
Europos operos diena šiemet Senajame žemyne minima jau vienuoliktą kartą. Pagal Europos operos teatrus vienijančios organizacijos “Opera Europa” rekomendacijas šiai progai skirtų renginių programa šiemet trunka nebe kelias dienas, o savaitę. Tokias programas parengė net 70 operos teatrų.