Kauno miesto simfoninis orkestras pristatys talentingus muzikus

Kauno miesto simfoninis orkestras tęsia koncertų ciklą „Diriguoja jaunieji“. Vienas iš pagrindinių orkestro tikslų – sudaryti sąlygas talentingiems jauniems ir pripažintiems Kauno, kitiems Lietuvos ir pasaulio muzikos atlikėjams, jų kolektyvams dalyvauti kūrybinėje veikloje. Šiais metais ciklą sudarys trys koncertinės programos. 

Kauno miesto simfoninis orkestras klausytojams pristatys du išskirtinio talento muzikus: pianistą M.Bazarą ir dirigentą iš Kroatijos M.Vaupotićių.
Kauno miesto simfoninis orkestras klausytojams pristatys du išskirtinio talento muzikus: pianistą M.Bazarą ir dirigentą iš Kroatijos M.Vaupotićių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2017, 3:55 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:55 PM

Kovo 3 d., penktadienį, Kauno valstybinėje filharmonijoje vyksiančiame antrajame šių metų ciklo koncerte Kauno miesto simfoninis orkestras klausytojams pristatys du išskirtinio talento muzikus: pianistą Motiejų Bazarą ir dirigentą iš Kroatijos Miraną Vaupotićių.

Pirmieji M.Bazaro muzikiniai įgūdžiai susiformavo namuose, vėliau buvo tobulinami chorinio dainavimo mokykloje „Varpelis“, Juozo Naujalio muzikos gimnazijoje, Juozo Gruodžio konservatorijoje, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje pas profesorius Zbignevą Ibelhauptą ir Sergejų Okruško, Hamburgo aukštojoje muzikos mokykloje pas legendinį pianistą profesorių Volkerį Banfieldą. Šiuo metu pianistas studijuoja menų doktorantūroje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje profesoriaus Petro Geniušo klasėje.

M.Bazaras turi nemažai patirties groti su įvairiais orkestrais, yra surengęs pasirodymus su Kauno, Lietuvos, Talino kameriniais orkestrais, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, Latvijos nacionaliniu simfoniniu orkestru bei Plovdivo (Bulgarija) simfoniniu orkestru. M.Bazaro talentas puikiai įvertintas daugiau nei 20-yje tarptautinių konkursų. Dėl reiklumo sau, puikaus instrumento valdymo, stiliaus ir muzikinių partnerių supratimo pianistas noriai kviečiamas groti su įvairių muzikinių krypčių kolektyvais. 

Šiame koncerte orkestras pasirodys diriguojamas visame pasaulyje pripažinto dirigento. Su simfoniniais orkestrais didžiausiose pasaulio koncertų salėse pasirodantis M.Vaupotićius klausytojams pristato daugybę koncertinių programų. Jis yra įrašęs keletą kompaktinių plokštelių su Rusijos, Kroatijos filharmonijos bei Maltos simfoniniais orkestrais. Kiekvienas dirigento pasirodymas kupinas energijos, emocionalumo ir atsidavimo muzikai.

M.Vaupotićius prisideda ne tik prie klasikinės muzikos puoselėjimo, bet dalį savo laiko skiria ir labdaringai veiklai. Orkestras kartu su solistu, diriguojami svečio iš Kroatijos, atliks George'o Gershwino Koncertą fortepijonui ir orkestrui F-dur, Leonardo Bernsteino operetės „Kandidas“ uvertiūrą, Modesto Musorgskio ir Maurice'o Ravelio  “Parodos paveikslėlius“.

Paskutiniame ciklo koncerte Kauno miesto simfoninis orkestras pristatys ne kartą orkestrui dirigavusį Vilmantą Kaliūną. Su orkestru pasirodys ir jaunoji solistė – prestižinės Niujorko Juilliardo mokyklos auklėtinė, jaunosios lietuvių kartos smuikininkė Justina Auškelytė.

Kauno miesto simfoninio orkestro koncertų ciklas „Diriguoja jaunieji“. Pianistas M.Bazaras, dirigentas M.Vaupotićius (Kroatija). Kovo 3 d. 18 val. Kauno valstybinė filharmonija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.