Naujojo Kauno koncertų centro pavadinimą rinks miestiečiai

2017 m. sausio 20 d. 14:21
Aukščiausių standartų koncertinė erdvė Kaune nebėra tolima vizija. Toks objektas iškils vaizdingoje Nemuno krantinės atkarpoje H. ir O.Minkovskių gatvėje greta Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto. Kauniečiai gali nuspręsti, kaip vadinsis būsima profesionali akustinė erdvė.
Daugiau nuotraukų (2)
Kaune planuojamo koncertų centro pavadinimo konkursas jau paskelbtas internete: koncertucentras.kaunas.lt. Juo siekiama įamžinti vieną iš istorinių lietuvių muzikos kūrėjų. Tačiau savo argumentuotus pasiūlymus gali teikti ir visi svetainės lankytojai. Dažniausiai pasikartojantys ir aiškiai pagrįsti internautų siūlymai taip pat bus įtraukti į apklausos sąrašą ir pateikti balsuoti.
Šiuo metu pateikiami šie galimi iškilių menininkų vardai: Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Balio Dvariono, Juozo Gruodžio, Aleksandro Kačanausko, Viktoro Kuprevičiaus, Juozo Naujalio, Juozo Tallat-Kelpšos, Kipro ir Miko Petrauskų. Tai garsiausi Lietuvos kompozitoriai, dainininkai, chorvedžiai, dirigentai, pedagogai ir kitaip ryškius pėdsakus muzikos istorijoje palikę kultūros veikėjai.
„Lygios gatvės ir tvarkomi pastatų fasadai yra tiesiog būtina miesto higiena. Atėjo laikas galvoti, kur miestas eis, kai apsikuopimo etapas bus baigtas. Priežastis, kodėl pasirinkau mero darbą, buvo noras, kad Kaunas virstų moderniu miestu. Esu tikras, kad lygiai to paties nori ir daugelis kauniečių. Kiekvienas save gerbiantis Europos miestas turi kokybišką koncertinę erdvę. Žinoma, apgriuvusiam ir apleistam miestui toks objektas būtų prabanga. Bet sunkius laikus už nugaros paliekantis Kaunas artėja prie momento, kait jam tai taps būtinybe“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.
Koncertų centro vieta konkurso metu išrinkta prieš kelerius metus. Šįmet planuojama skelbti tarptautinį architektūrinį konkursą, kurio metu paaiškės, kaip naujasis objektas atrodys ir kokiais akcentais papildys miesto architektūrinį veidą. Balsavimas dėl koncertų centro pavadinimo vyks artimiausias 3 savaites.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.