„Vargonų vasaroje“ - M. K. Čiurlionio konkurso laureatų rečitaliai

Birželio 16-30 dienomis Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje vyks 12-asis vargonų muzikos festivalis „Vargonų vasara“, antrus metus atversiantis Lietuvos vargonavimo istorijos puslapius.  Šių metų festivalio programoje - tarptautinio Mikalojaus

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2013, 4:33 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:06 PM

Pernai buvo minimas lietuvių šiuolaikinės vargonų mokyklos 50 metų jubiliejus, o šiemet - pirmojo ir vienintelio Lietuvoje tarptautinio vargonininkų konkurso 45-metis.

Pirmasis M. K. Čiurlionio vargonininkų konkursas įvyko 1968 m. Vilniuje, jo laureatais tapo lietuviai Bernardas Vasiliauskas, Giedrė Lukšaitė ir viešnia iš Rygos Jevgenija Lisicina. Per 45 gyvavimo metus M. K. Čiurlionio konkurse atsiskleidė ne vienas ryškus, tarptautinės karjeros pasiekęs virtuozas, o laureatų koncertiniai maršrutai driekiasi po Europą, Tolimuosius Rytus, Pietryčių Aziją, Okeaniją ir už Atlanto.

„Vargonų vasaros“ festivaliuose yra dalyvavę didžioji dauguma M. K. Čiurlionio konkursų laureatų ir diplomantų: maestro B. Vasiliauskas, Vokietijoje įsikūrusi lietuvių vargonininkė Irena Budrytė-Kummer, vargonininkai iš Austrijos, Latvijos, Ukrainos, Korėjos.

Šiemet konkurso 45-mečio proga Kuršių nerijoje susitiks šeši M. K. Čiurlionio ženklu pažymėti vargonininkai: pirmą kartą „Vargonų vasaroje“ koncertuos G. Lukšaitė-Mrazkova (Čekija) ir J. Lisicina (Latvija), čekas Pavelas Kohoutas, belgė Els Biesemans, dalyvaus lietuvių vargonininkai Jurgita Kazakevičiūtė ir Balys Vaitkus.

„Vargonų vasaros 2013“ programose karaliaus baroko muzika ir populiariųjų XVIII a. antros pusės - XIX a. orkestrinių kūrinių transkripcijos vargonams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.