Šiauliuose – kaimo muzikantų ir kapelijų festivalis

2013 m. birželio 7 d. 17:10
Ričardas Vitkus
Penktadienį Šiauliuose prasidėjo dvi dienas truksiantis XVI-asis Lietuvos kaimo muzikantų ir kapelijų festivalis „Ant rubežiaus“.
Daugiau nuotraukų (1)
Į jau tradiciniu tapusį festivalį šiemet suvažiavo trisdešimt kapelų ir kapelijų bei antratiek pavienių muzikantų. Dešimt kapelų ir kapelijų festivalyje „Ant rubežiaus“ pasirodys pirmą kartą.
Daugiausia muzikantų į festivalį atvyko iš Žemaitijos ir Aukštaitijos, tačiau yra ir svečių iš Dzūkijos.
Pirmąją festivalio dieną vyks pavienių muzikantų varžytuvės: jie varžysis grodami armonikomis ir bandonijomis.
Šauniausios kapelijos ir stilizuotos kapelijos rinkimai muzikantų pasirodymus vainikuos ir pirmąją, ir antrąją festivalio dieną.
Festivaliui baigiantis bus tituluotas „Muzikantų muzikantas“.
Per anksčiau vykusius festivalius „Ant rubežiaus“ buvo pasiekti net trys agentūros „Factum“ užfiksuoti rekordai: ilgiausias 159,8 metro stalas, ilgiausias 3,15 metro dumples turinti armonika, bei gausiausias 37 bandonininkų orkestras.
Šiemetinio festivalio simboliu tapo rekordų knygos verta 2,8 metrų aukščio taburetė su ant jos pasodinta bandonija grojančio muzikanto skulptūra.
„Kaimo muzikoriumi“ pramintą skulptūrą per savaitę išdrožė medžio drožėjas iš Klemės rajono Rimantas Paunksnis. Taburetę, ant kurios buvo pasodintas medinis muzikorius, per tris dienas su kolegomis pagamino pats festivalio organizatorius Pranciškus Trijonis.
Skulptūra ne tik trauks praeivių žvilgsnį, bet ir teiks informaciją – ant taburetės kabės skelbimai su festivalio programa. Miestiečiai bus kviečiami sugalvoti skulptūrai vardą.
Festivalio „Ant rubežiaus“ simboliu tapusi milžiniška taburetė su kaimo muzikoriaus skulptūra pėsčiųjų bulvare turėtų likti ir šventei pasibaigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.