A. Kubilius dalyvavo V. Kubiliaus premijos įteikimo ceremonijoje

2012 m. lapkričio 30 d. 14:12
Lrytas.lt
Penktadienį laikinai ministro pirmininko pareigas einantis Andrius Kubilius dalyvavo savo tėvo, literatūros kritiko ir mokslininko Vytauto Kubiliaus vardo premijos įteikime. Pirmąja V. Kubiliaus premija po mirties apdovanotas poetas ir literatūros kritikas Valdemaras Kukulas.
Daugiau nuotraukų (1)
A. Kubilius pasveikino premiją atsiėmusią laureato žmoną Deimantę Kukulienę ir padėkojo Lietuvių literatūros ir tautosakos institutui už prasmingą iniciatyvą – apdovanojimą pavadinti Vytauto Kubiliaus vardu, kas „gražiai įprasmina tėvo vardą ir atminimą“.
Taip pat A. Kubilius pajuokavo apie stringantį naujosios Vyriausybės formavimą ir apie paveldimumą. „Matyt, kritikos genas vis tik yra, ir aš jį paveldėjau. Valdžios perdavimas gerokai užsitęsė, jau labai norisi pereiti į opoziciją, kur mano pagrindinis darbas bus kritika“, – sakė Vyriausybės vadovas.
V. Kukului premija skirta už naujausios lietuvių literatūros apžvalgas, išspausdintas literatūros ir kultūros leidiniuose 2011 metais.
V. Kubiliaus premiją 2012 m. įsteigė Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas.  Ji teikiama minint mokslininko gimtadienį už 2 pastarųjų metų darbus iš XX–XXI a. literatūros: esmines problemas iškeliančią  kritikos arba mokslo knygą arba už publikacijų ciklą.
Premiją skiria komisija, sudaryta iš vienuolikos literatūros kritikų ir mokslininkų iš Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto, Lietuvos rašytojų sąjungos, aukštųjų mokyklų lituanistinių katedrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.