Renginyje bus pristatyta kultūros paveldo vertybė – Siesikų dvaro sodybos rūmai

2024 m. rugsėjo 6 d. 08:00
Rugsėjo 14 dieną Ukmergės rajone, XVI a. pradžioje pastatytoje Siesikų dvaro sodybos rūmuose vyks kultūros paveldo pažinimui skirtas renginys „Europos meno atspindžiai Siesikų pilyje“.
Daugiau nuotraukų (2)
Renginio metu bus pristatyta šios, vienos iš ankstyviausiu renesansinių statinių Lietuvoje ir vienos iš nedaugelio pilių – tapyba, architektūra ir istorinė raida, taip pat vyks šiuo metu Siesikų dvaro sodybos rūmuose atliekamų darbų – tapybos konservavimo, restauravimo ir tvarkybos projektų pristatymas.
Pagrindiniai renginio organizatoriai – Ukmergės rajono savivaldybė ir Ukmergės kraštotyros muziejus – kaip ir kasmet rugsėjo mėnesį kviečia visuomenę į kultūros paveldo pažinimo renginius. Šiųmetė Europos paveldo dienų tema – „Kultūros paveldas: ryšiai, įtakos, keliai“.
Rugsėjo 14-osios renginyje dalyvaus ir sveikinimo žodį tars Ukmergės rajono savivaldybės vadovai. Siesikų dvaro pilies tvarkybos darbų projekto vadovė, architektė Gražina Kirdeikienė papasakos apie savo 50 metų darbo patirtį Siesikų dvare, supažindins su Siesikų dvaro pilies projektavimu. Ukmergės kraštotyros muziejaus Siesikų skyriaus administratorius-edukatorius Audrys Matulaitis pasidalins informacija apie naujausius atradimus – Daumantų-Siesickių ryšius su Europa ir artimiausiais kaimynais, pristatys šiuo metu atliekamus Siesikų dvaro pilies tvarkybos bei tapybos restauravimo darbus, supažindins su pilies istorija, sienų tapyba, grindiniu, atliekamais ir jau atliktais pilies restauravimo darbais. Restauratorė Indrė Valkiūnienė pristatys polichromiją ir atliekamus pilies sienų tapybos restauravimo darbus, supažindins su restauratorių pasiektais rezultatais bei atradimais.
Renginio pabaigoje visų lauks ir pažintinė ekskursija po Siesikų dvaro pilį.
Renginio metu koncertuos ir visus susirinkusiuosius į muzikinę kelionę pakvies Panevėžio Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios choras „Adoremus“.
Išsamią renginio programą ir informaciją rasite svetainėje www.europospaveldodienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.