Kviečia atsipūsti po darbo – meno turai su taure putojančio gėrimo

Sostinės „Vartų“ galerija, pirmoji Lietuvoje šalia šiuolaikinio meno pradėjusi rengti ir kolekcinio dizaino ekspozicijas kviečia publiką išmėginti naują būdą, kaip smagiai ir prasmingai praleisti vakarą

 „Vartų“ galerijoje.<br>Organizatorių nuotr.
 „Vartų“ galerijoje.<br>Organizatorių nuotr.
Donata Minderytė.<br>Organizatorių nuotr.
Donata Minderytė.<br>Organizatorių nuotr.
Gytis Arošius.<br>Organizatorių nuotr.
Gytis Arošius.<br>Organizatorių nuotr.
SHOWROOM<br>Organizatorių nuotr.
SHOWROOM<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Vartų“ galerijos inf.

2024-04-21 11:12

MENAS PO DARBO – tai patyriminių renginių ciklas, kviečiantis praturtinti savo vakarus pažintimi su šiuolaikiniu menu bei kolekciniu dizainu. Parodų turai, susitikimai su menininkas ir kuratoriais, galerijos veiklos naujienos ir užkulisiai, pokalbiai ir naujos pažintys – apie meną LENGVAI ir TURININGAI.

Vakaro programa: 3 meno turai + taurė putojančio gėrimo. Bilieto kainos ieškokite internetinėje galerijos svetainėje arba FB.

Turo pradžia 17:30 val. Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1), kur Gytis Arošius pristatys savo personalinę parodą „Dabarties nebūtis“ ir eksperimentinę tapybą ant veidrodinio paviršiaus plėvelės.

Turo tęsinys – galerijoje VARTAI su Donata Minderyte, kuri mums papasakos apie vaizdinį vertimą ir kinematografinę logiką jos tapybos parodoje „Vaizdinis vertimas / Jump Cut“.

Pabaigai – ne tik naujausios SHOWROOM ekspozicijos pristatymas, bet ir atvertos galerijos užkulisių erdvės bei įdomiausios galerijos veiklos istorijos.

Vakaro trukmė: 17:30–19:30.

Gytis Arošius „Dabarties nebūtis“

Parodoje „autorius nagrinėja ryšį tarp dabarties, praeities nesėkmių ir ateities lūkesčių. Čia svarbia tampa nerimastingu laikmečiu gyvenanti visuomenė, atliepiamas jos nepasitikėjimas esamuoju laiku ir vylius pabėgti – blaškymasis tarp nostalgijos ir vilties. Regis, dabarties laikas yra neįtikimas, abstraktus, kuriantis iliuziškumo šydą, švelninantį vidinį sumišimą, gal dėl to, kad tai, kas dabartiška niveliuojasi su dirbtinumu...“

Donata Minderytė „Vaizdinis vertimas / Jump Cut“

„Parodoje tapytoja Donata Minderytė išbando vaizdų vertimo galimybes, kai vaizdas verčiamas be žodžių į kitus vaizdus, grąžinant jų ikikalbinį būvį, atmokant juos jau žinomų istorijų, reikšmių ir konotacijų. Tokį vertimą galima vadinti šuoliu – į kitą vaizdo formą, aplinką, mastelį. „Gimtoji“ kino, fotografijų ar asmeninių vaizdo įrašų kalba čia virsta savita tapybos prokalbe, kur buitiški, iš pažiūros niekuo neypatingi ar iš siužeto ištraukti stop kadrai prabyla visai kita abėcėle.“ – Jogintė Bučinskaitė.

SHOWROOM – nuolat atvira ir besikeičianti meno ir dizaino platforma / koncepcinė parduotuvė.

SHOWROOM – tai pirmoji Baltijos šalyse profesionali tarptautinio šiuolaikinio meno ir autorinio dizaino pristatymo platforma, skirta dinamiškoms ekspozicijoms, užsakomiesiems autoriniams darbams bei įvairiems bendradarbiavimo projektams vystyti. Nuolat kuruojama erdvė, jungia ir leidžia įvairių sričių atstovams pristatyti, įgyvendinti ir atrasti naujus projektus. O Jums išvysti naujausias tendencijas, galimas meno bei dizaino kūrinių siztezes ir įsigyti ar užsisakyti pagal Jūsų poreikius sukurtus autorinio dizaino objektus.

Saugykla ir archyvai: šiuolaikinis menas ir istorijos

Galerija VARTAI įkurta 1991 m. su tikslu pristatyti aktualiausius šių dienų kūrėjus, galerija jau daugiau nei trisdešimt metų sėkmingai vykdo veiklą Lietuvoje vizionieriškai plėsdama šiuolaikinio meno lauko tendencijas. Galerija šiuo metu atstovauja įvairiausių sričių ir medijų menininkus iš Lietuvos, Prancūzijos, Danijos, Nyderlandų, Didžiosios Britanijos, JAV ir yra vertinama už įsipareigojimą atpažinti ir puoselėti kylančius talentus bei ženklų prisidėjimą prie šiuolaikinio meno rinkos formavimo Lietuvoje. Tad saugyklose rasite dalį šių menininkų kūrinių įsigyjimui, o archyvuose galėsite susipažinti su ilgamete galerijos istorija ir veiklomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.