Dirbtinio intelekto technologijos verslui: „ASUS“ pristato komercinių nešiojamųjų kompiuterių „ExpertBook P“ seriją IFA 2024 parodoje

2024 m. rugsėjo 20 d. 17:18
„ExpertBook P5“ serijos flagmanas, su Intel Core Ultra procesoriumi kuris palaiko dirbtinio intelekto technologijas, nustato naujus produktyvumo standartus verslo vartotojams; seriją papildo universalūs P1 ir P3 nešiojamųjų kompiuterių modeliai, skirti spręsti įvairias verslo problemas.
Daugiau nuotraukų (9)
Pagrindiniai akcentai:
  • DI technologijos produktyviam darbui: „ExpertBook P5“ padeda padidinti kasdienio darbo našumą su galingu Intel procesoriumi® Core™ Ultra, „Copilot“ integruotam asistentui ir naujoms „AI ExpertMeet“ ir „ExpertPanel“ funkcijoms
  • Bekompromisinis saugumas: verslo klasės informacijos apsaugos sistema įgyvendinama visais lygmenimis, įskaitant BIOS apsaugą, siekiant užtikrinti duomenų konfidencialumą
  • Patikima techninė pagalba: visapusiška ASUS techninė pagalba užtikrina minimalų prastovos laiką garantuoja minimalų prastovos laiką
  • Didelis stiprumas ir išvystyta ergonomika: išskirtinis patikimumas, atitinkantis karinio-pramoninio standarto reikalavimus; ekologiškumas ir komfortas vartotojui
ASUS pristato „ExpertBook P“ – naujausia verslo klasės nešiojamųjų kompiuterių serija produktyviam darbui biure, komandiruotėse ar namuose. Šių įrenginių universalumas, didelis našumas ir bekompromisis saugumas atitinka griežčiausius šiuolaikinių verslo sprendimų kriterijus.
Šiais metais IFA parodoje ASUS pristato tris komercinių nešiojamųjų kompiuterių modelius, skirtus įvairiems verslo scenarijams. Pavyzdinis serijos modelis „ExpertBook P5“ (P5405) pirmasis ASUS naujos kartos nešiojamasis kompiuteris su „Copilot+“ funkcijomis, skirtas aukščiausio lygio vadovams ir verslo savininkams, kuriems reikalingas produktyviausias ir nešiojamasis variantas. Su 14 colių ekranu su 2,5 K raiška ir naujausiomis procesoriuje įdiegtomis dirbtinio intelekto galimybėmis Intel® Core™ Ultra (2 serija) su neuroniniu procesoriumi (NPU), kurio našumas yra 48 TOPS, „ExpertBook P5“ nešiojamas kompiuteris, stilingu metaliniu korpusu, siūlo neprilygstamą našumą reikliausiems verslo vartotojams. Be to, „ExpertBook P5“ gausite nemokamą atnaujinimą, kad palaikytumėte „Copilot+ PC“ funkcijas, kad liktumėte naujausių technologijų pažangos priešakyje.
Tiems, kurie nori ekonomiškesnių variantų, puikus pasirinkimas bus nešiojamasis kompiuteris „ExpertBook P3“ (P3405/P3605). Šis modelis, kurį galima įsigyti su 14 arba 16 colių ekrano formatais, pasižymi dideliu našumu ir palaiko pažangias ASUS DI funkcijas. „ExpertBook P3“ tinka tiems, kuriems reikia patikimo prietaiso, skirto kasdieniam darbui su svarbia informacija. Nepaisant prietaiso subtilumo ir lengvumo, jo metalinis korpusas yra labai patvarus.
Nešiojamas kompiuteris „ExpertBook P1“ (P1403/P1503) puikiai tinka administraciniam personalui ir specialistams, kuriems reikia didelio našumo už patrauklią kainą. Šis nešiojamojo kompiuterio modelis pateikiamas 14 ir 15 colių FHD ekrano versijomis. „ExpertBook P1“ jis sujungia aukštą našumą, platų funkcionalumą ir ekonomiškumą dėl patvaraus plastikinio korpuso.
ASUS siūlo sprendimus, kurie leidžia permąstyti vartotojų sąveiką su kompiuteriu ne tik atsižvelgiant į šiuolaikinius verslo poreikius, bet ir juos numatyti. Nešiojamieji kompiuteriai „ExpertBook P“ serijos skirta verslo kelionėms, kasdieniniam darbui biure ir produktyviam svarbių komercinių užduočių vykdymui. Jos sukurtos siekiant padidinti našumą, optimizuoti darbo procesus ir užtikrinti komercinės veiklos informacinę apsaugą visais verslo lygmenimis.
„Šiuolaikiniam verslo vartotojui reikia didelio našumo ir energiją taupančio kompiuterio su dirbtinio intelekto technologijomis ir patikima informacijos saugumo sistema, kad galėtų laisvai susidoroti su bet kokiomis verslo užduotimis. „ExpertBook P“ serijos nešiojamieji kompiuteriai, pagrįsti naujausiais Intel Core Ultra procesoriais, yra suprojektuoti taip, kad atitiktų maksimalaus našumo, patikimumo ir saugumo reikalavimus, taip pat remtų pažangias dirbtinio intelekto galimybes, kad būtų galima efektyviai atlikti darbo užduotis šiandien ir ateityje. Džiaugiamės galėdami dar kartą bendradarbiauti su ASUS, kad sukurtume DI kompiuterius, skirtus įvairioms verslo reikmėms biure ir verslo kelionėse“, – sakė Michelle Johnston Holthaus, vykdomasis viceprezidentas ir Intel korporacijos Client Computing Group generalinis direktorius.
„ExpertBook P“ serijos nešiojamieji kompiuteriai padeda didinti darbo procesų produktyvumą dėl pažangių DI galimybių
„ASUS AI ExpertMeet“ ir „ExpertPanel“ integruoti įrankiai, įdiegti nešiojamuosiuose kompiuteriuose „ExpertBook P“ serijos padeda didinti kasdienio darbo našumą ir efektyvumą. „AI ExpertMeet“ funkcija padidina virtualių susitikimų efektyvumą naudojant pažangias dirbtinio intelekto priemones. Dėl dirbtinio intelekto vertimo diskusijos dalyviai gali laisvai bendrauti, net jei jie kalba skirtingomis kalbomis. Jokia svarbi informacija nebus prarasta vertimo metu. Kita funkcija padeda pabrėžti svarbiausius diskusijos taškus ir pagrindinius taškus, kad dalyviams būtų lengviau sutelkti dėmesį į nustatytas užduotis, nereikalaujant pakartotinių susitikimų ir derybų.
„ExpertPanel“ – tai yra tam tikras komandų centras, automatiškai valdantis sistemos nustatymus, kad būtų galima optimizuoti našumą pagal dabartinius naudojimo modelius. Dėl to vartotojo sąveika su sistema tampa patogesnė, prietaisas veikia efektyviau, taupomas laikas ir energija. Dirbtinio intelekto algoritmai valdo energijos vartojimo nustatymus, prailgindami nešiojamojo kompiuterio autonominio veikimo laiką atliekant kritines užduotis ir užtikrinant efektyviausią sistemos išteklių paskirstymą.
Skirtas aukščiausio lygio vadovams „ExpertBook P5“ įrengtas naujausias Intel Core Ultra procesorius (2 serija) ir nustato naują verslo kompiuterių standartą, žymiai padidindamas našumą dėl šiuolaikinių dirbtinio intelekto galimybių. Šis nešiojamas kompiuteris yra optimizuotas sudėtingiausioms dirbtinio intelekto užduotims ir didelio našumo daugiafunkciniam darbui atlikti. Jame įdiegtų naujausių technologijų efektyvumą patvirtina aukšti našumo rodiklai („benchmark“) ir sistemos energijos suvartojimo sumažėjimas iki 40% lyginant su ankstesnės kartos procesoriais.
Naudojant pažangias dirbtinio intelekto priemones, „ExpertBook P“ serijos nešiojamieji kompiuteriai plečia galimybes produktyviai atlikti verslo užduotis ir supaprastina sudėtingus darbo procesus. Vaizdo konferencijos, garso pasitarimai ir internetinės prezentacijos apie vaizdo ir garso kokybę šiame nešiojamame kompiuteryje praktiškai nesiskiria nuo susitikimų akis į akį su kolegomis. Pažangių įrankių rinkinys naudojant dirbtinį intelektą nešiojamuosiuose kompiuteriuose „ExpertBook P“ serijos padeda pasiekti daugiau su mažesnėmis pastangomis, verčia įvertinti komercinių kompiuterių galimybes.
Bekompromisinis informacijos saugumas visais lygmenimis
Šiuolaikiniame skaitmeniniame amžiuje, kai kibernetiniai nusikaltėliai išrado vis sudėtingesnius būdus neleistinai prieigai prie konfidencialios informacijos, ASUS inžinieriai įrengė nešiojamuosius kompiuterius „ExpertBook P“ serijos daugiapakopė duomenų apsaugos sistema visuose etapuose iki BIOS lygio. Šis informacinio saugumo priemonių kompleksas nustato naujus apsaugos standartus komerciniams įrenginiams.
Nešiojamieji kompiuteriai serija „ExpertBook P“ turi išsamią apsaugos sistemą, apimančią visus sistemos aspektus, įskaitant patikimą BIOS apsaugą nuo žemo lygio atakų. Tokios funkcijos kaip saugus paleidimas („Secure Boot“) ir integruotas TPM modulis apsaugo sistemą nuo neteisėto įsikišimo į programinę įrangą ir programinę įrangą, užtikrinant informacijos saugumą iš karto po įrenginio įjungimo. Šios BIOS apsaugos priemonės atitinka NIST SP 800–155 standartą, nustatantį griežtus integruotos programinės įrangos saugos reikalavimus ir galimų pažeidžiamumų pašalinimą.
Be to, bendradarbiaudama su „McAfee“ antivirusinės programos kūrėju, „ASUS“ teikia išskirtinę „McAfee+“ Premium prenumeratą visiems „ExpertBook P“ serijos įrenginiams 1 metų laikotarpiui. Išskirtinai „ExpertBook P5“ modeliui taip pat prieinama naujoviška dirbtinio intelekto technologija, skirta aptikti „deepfake“ klastotes. Didžiausias Intel Core Ultra procesoriuje įmontuoto neuroninio Procesoriaus (NPU) našumas (2 serija) leidžia savo „McAfee“ dirbtinio intelekto modeliams analizuoti ir aptikti „deepfake“ klastotes vietiniu lygmeniu, nereikalaujant siųsti konfidencialių duomenų į debesį. Šis didesnio našumo, duomenų apdorojimo vietiniame įrenginyje ir ilgesnio baterijos veikimo laiko derinys yra neabejotina nauda įmonių naudotojams.
„Mūsų partnerystė su ASUS patvirtina „McAfee“ siekį sukurti technologinę ekosistemą, kurioje dirbtinis intelektas naudojamas, apsaugant žmones nuo kenksmingo dirbtinio intelekto sukurto turinio ir padedant jiems saugiau naršyti internete“, – sako „McAfee“ technologijų direktorius Steveas Grobmanas. – Pasaulyje, kuriame vis dažniau naudojamas dirbtinis intelektas, kur ne visada galima tikėti tuo, ką matai ir girdi, „deepfake“ detektoriaus „McAfee“ buvimas nešiojamuose kompiuteriuose „ASUS ExpertBook P5“ suteikia vartotojams svarbų įrankį, kad būtų galima aiškiai suprasti internete randamą turinį. Analizė atliekama vietiniame įrenginyje, naudojant Intel Core Ultra procesoriuje įmontuotą neuroninį procesorių, todėl ši technologija veikia išskirtiniu greičiu ir užtikrina duomenų konfidencialumą.
„McAfee+“ Programinė įranga su Premium Individual Unlimited prenumerata jau įdiegta nešiojamuose kompiuteriuose „Expertbook P“ serijos ji bus teikiama nemokamai vienerius metus nuo 2024 m.rugsėjo. „Deepfake“ atpažinimo įrankis „McAfee's Deepfake Detector“ bus prieinamas nemokamai vienerius metus „ExpertBook P5“ nešiojamuosiuose kompiuteriuose JAV, Didžiojoje Britanijoje ir Australijoje nuo 2024 m. rugsėjo mėn.
Dėl sudėtingos informacijos saugumo sistemos nešiojamųjų kompiuterių vartotojai „ExpertBook P“ serijos jie gali būti tikri, kad jų duomenys yra patikimai apsaugoti keliais lygmenimis. Integruodama integruotas informacines apsaugos sistemas ir pažangias dirbtinio intelekto priemones, ASUS ne tik didina savo įrenginių saugumą, bet ir atveria kelią saugesnei ir patikimesnei skaitmeninei darbo aplinkai kurti. Be to, „ExpertBook P“ serija siūlo papildomą „SafeGuard Backup“ įrankį, kuris leidžia saugiai kurti svarbių duomenų atsargines kopijas šifruotu pavidalu, kad būtų užtikrintas jų saugumas. Nešiojamieji kompiuteriai „ExpertBook P“ serijos nepakeičiamos priemonės bet kuriam komerciniam vartotojui, kuris pirmenybę teikia duomenų saugumui.
„ASUS Business Support“: geresnis našumas ir nepertraukiamas darbas
Programa „ASUS Business Support“ tai svarbiausias elementas, kurį ASUS įgyvendina siekdama suteikti vartotojams neprilygstamą palaikymo lygį ir maksimalų patikimumą. Platus paslaugų centrų tinklas yra pagrindinis veiksnys, kuris padidina kiekvieno nešiojamojo kompiuterio vertę ExpertBook P serijos ir garantuoja, kad verslo vartotojai gali pasikliauti ASUS produktais ne tik pažangiausiomis technologijomis.
Gerai suprasdama svarbiausius šiuolaikinio verslo poreikius, kompanija ASUS sukūrė sistemą „Business Support“, viršijančią įprastą paslaugų rinkinį. Tai ne tik garantija – tai kompleksinis paslaugų paketas, apimantis remontą vietoje, specializuotą techninę pagalbą ir klientų aptarnavimą visą parą. Patikima paslaugų palaikymo sistema užtikrina, kad kiekvienas „ExpertBook“ vartotojas galėtų gauti individualius savo techninių problemų sprendimus, o tai ypač svarbu nuolatiniam verslo veikimui.
Užtikrinant „ExpertBook P“ serijos visapusišką paramą, ASUS operatyviai sprendžia kylančias problemas ir rūpinasi savo verslo klientų ilgalaike gerove. Šis siekis pasireiškia išplėstine garantija, plačiu galimų aptarnavimo paslaugų spektru ir strateginiu ASUS aptarnavimo centrų išdėstymu visame pasaulyje. Naujausios technologijos kartu su patikima parama pagal „ASUS Business Support“ programą padeda ASUS verslo partneriams ir klientams įgyti pasitikėjimo siekiant tikslų.
Elegantiško dizaino ir aukščiausio patikimumo derinys
„ExpertBook P“ serijos nešiojamieji kompiuteriai yra stilingo dizaino, pabrėžiančio jų verslo kryptį. Šiuose įrenginiuose yra harmoningas estetikos ir funkcionalumo, patikimumo ir rafinuotumo derinys. Taigi, vartotojai gauna aukštą našumą kartu su nešiojamu ir nepriekaištingu dizaino stiliumi.
„ExpertBook P“ serijos verslo nešiojamieji kompiuteriai yra sukurti atsižvelgiant į dinamiškus šiuolaikinio verslo gyvenimo poreikius. Kiekvienas įrenginys yra elegantiškas, tvirtu ir plonu korpusu. Tuo pačiu metu portatyvumas pasiekiamas be kompromisų dėl našumo, o tai ypač svarbu tiems, kuriems reikia patikimų ir patogių prietaisų dažnai kelionėms ir produktyviam darbui įvairiomis sąlygomis. Šios serijos nešiojamųjų kompiuterių mažas svoris – nuo 1,29 kg – yra idealus pasirinkimas dažnoms kelionėms. 144 Hz aukšto dažnio ekranas užtikrina nepriekaištingai sklandų vaizdą. Ekrane įdiegtos technologijos ne tik padeda sumažinti akių nuovargį, sumažinant mirgėjimą, bet ir pagerina bendrą ekrano turinio žiūrėjimo įspūdį.
Ergonomiškas ASUS ExpertBook P serijos nešiojamų kompiuterių dizainas taip pat apima patobulinimus, tokius kaip padidinti rašymo klavišai ir klavišų paspaudimo gylis (1,5 mm) patogiam teksto spausdinimui. Padidinto dydžio jutiklis užtikrina sklandesnį ir patogesnį gestų valdymą. Aušinimo sistemoje „ExpertCool“ naudojami specialios konstrukcijos radiatoriniai išėjimai, kurie pašalina atvirkštinį šilumos srautą, neatsižvelgiant į tai, ar ekrano dangtis yra atidarytas ar uždarytas. Įvesties/išvesties prievadai buvo perkelti į kairę korpuso pusę, atlaisvinant vietos dešinėje, o tai patogiau dešiniarankiams.
„ExpertBook“ P serijos nešiojamūjų kompiuterių patvarumą patvirtina griežtų karinių standartų testai (MIL-STD): kiekvienas modelis yra ištestuotas pagal amerikiečių karinį standartą MIL-STD-810H, įskaitant ekstremalių aplinkos sąlygų poveikį, taip pat kritimą, smūgius ir vibracijas, kad būtų užtikrintas patikimumas net ir ne itin kruopštaus kasdienio naudojimo sąlygomis.
„ExpertBook P5“ taip pat yra pavyzdys, kaip ASUS rūpinasi aplinka, nes šis modelis gaminamas naudojant ekologiškas technologijas iš perdirbto aliuminio ir plieno lydinio, o tai sumažina žalingą poveikį aplinkai. Be to, ASUS pirmą kartą komerciniuose nešiojamuosiuose kompiuteriuose naudojami perdirbti magnetai. Tokiu būdu pasiekiamas 25% daugiau perdirbtų medžiagų panaudojimas, palyginti su ankstesniais „ExpertBook“ modeliais, remiantis ciklinio perėjimo rodikliais (CTI), siekiant įvertinti ir padidinti tvarumą. Šios priemonės yra tik dalis ASUS strategijos, kuria siekiama sumažinti atliekų kiekį, pirmenybę teikiant perdirbtoms medžiagoms ir diegiant modulines konstrukcijas, siekiant padidinti ekologiškumą ir prailginti produktų gyvavimo ciklą.
ASUS tęsia plėtrą „ExpertBook P“ serijos. Ateityje linija bus plečiama naujų formų veiksnių įrenginiais, įskaitant stlainius ir viskas viename kompiuterius, kurie bus pristatyti 2025 m.
Naujuosius ASUS „ExpertBook P“ serijos nešiuojamuosius kompiuterius jau galima užsisakyti ir Baltijos šalyse. Dėl išsamesnės informacijos kreipkitės į įgaliotąjį ASUS platintoją arba atstovą.
Nuorodos:
Asus business svetainė: https://www.asus.com/bt/business/
ASUS Facebook:
Apie įmonę „ASUS“
Kompanija ASUS yra pasaulinė inovatyvių technologijų lyderė. ASUS įrenginiai ir komponentai sukurti tam, kad vartotojams visame pasaulyje suteiktų neįtikėtinų įspūdžių. Įmonėje dirba daugiau nei 5000 pirmos klasės inžinierių. Kompanija ASUS patenka į labiausiai gerbiamų pasaulio kompanijų reitingą pagal leidinio Fortune versiją, o taip pat į kompanijų, kurios kelia didžiausią susižavėjimą, reitingą, pagal leidinio Fortune versiją. Darnaus vystymosi kelyje mes nuolat naudojame pažangiausias technologijas, taikydami mokslinį požiūrį ir į žmogų orientuotą filosofiją. Mūsų tikslas – sukurti anglies dioksido neišskiriančią įmonę, kuri bus kitas žingsnis link žiedinės ekonomikos su atsakingai organizuota tiekimo grandine, siekiant išsaugoti mūsų visų bendras vertybes.
„FORTUNE“ ir „FORTUNE World's Most Admired Companies“ yra registruoti „FORTUNE Media IP Limited“ prekių ženklai ir naudojami pagal licenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.