„Huawei Watch GT 5“ serijos laikrodžiai – išskirtinio stiliaus ir rafinuotumo sinergija

2024 m. rugsėjo 19 d. 17:00
„Huawei“ ir vėl sugrįžta į rinką su nauja laikrodžių serija. Kadangi anksčiau „Huawei“ laikrodžiais nusivilti dar neteko, skubėjau įsigyti ir išbandyti naująjį „Huawei Watch GT 5“ ir pasidalinti savo įspūdžiais. Apie tai – toliau.
Daugiau nuotraukų (5)
Patvarių medžiagų ir modernaus personalizuojamo dizaino derinys
Pirmiausia į akis visada krenta išvaizda. Todėl yra itin svarbu kurti patvarius ir išskirtinius dizainus, kurie būtų lengvai keičiami ir priderinami prie kiekvieno žmogaus stiliaus ir gyvenimo būdo. „HUAWEI Watch GT 5 Pro“ šiuo atžvilgiu pateisino visus mano lūkesčius.
Aštuoniakampio korpuso dėka galite mėgautis prabangaus laikrodžio dizainu kartu su išmaniosiomis funkcijomis. Ekrano įstrižainė 46 mm, todėl joje patogiai matau informaciją tiek sportuodamas, tiek ir skaitydamas žinutes. „Huawei Watch GT 5“ serijoje taip pat galima rinktis šiek tiek mažesnius 41 mm ir 42 mm ekrano skersmens laikrodžius.
„Huawei Watch GT 5 Pro“ išmaniojo laikrodžio korpusas pagamintas iš aviacijoje jau patikrinto titano lydinio, mažesnis – iš keramikos. Titanas atrodo stilingai ir kartu yra labai patvarus, tačiau lengvas ir patogus nešioti ant riešo. Labai greitai pripratau prie jo svorio ir nebejaučiau, kad kažką papildomai nešiočiau ant rankos. Jis tapo dalimi manęs, todėl įpratau „Huawei Watch GT 5 Pro“ nešioti visur kur tik einu – į renginius, kasdienybėje ar sportuojant. Jis niekada neišsiskyrė iš mano stiliaus – jį tik papildė.
Išleidžiant naują seriją kiekvieną kartą atsinaujina ne tik išorinis dizainas, bet ir ekrano ciferblatai. „Huawei Watch GT 5“ išmaniųjų laikrodžių seriją papildė 12 naujų ekrano ciferblatų, o „Pro“ versiją – net 14. Visi jie pritaikyti skirtingiems žmonėms ir turi skirtingus valdiklius.
Aukšto lygio treniruotės – profesionali pagalba ant riešo
Laikrodyje įdiegta nauja „Huawei TruSense“ sistema leidžia sveikatos ir sporto rodiklius gauti greičiau, tiksliau, visapusiškiau. Dėl to iš dalies yra atsakinga stiklo tamsinimo technologija, kuri padidina signalo skaitymo tikslumą.
Man, kaip bėgimo entuziastui, yra labai svarbu navigacija ir bėgimo rodikliai. „Huawei Watch GT 5“ serija išsiskiria 40 proc. tikslesniu trasos nustatymu, 30 proc. didesniu distancijos nustatymu ir 20 proc. tikslesniu tempo nustatymu, o tai leidžia dar tiksliau sekti ir stebėti savo rezultatus bei jų pokyčius. Prie to taip pat prisideda profesionali bėgimo technikos analizė, kuri ne tik leidžia gerinti rezultatus, bet kartu padeda apsisaugoti nuo traumų (kas ypač aktualu ir mėgėjams). Atrasti naujas bėgimo trasas mieste ypač padeda naujieji spalvoti žemėlapiai, kurie leidžia matyti aplinką 10 m. spinduliu su visais topografiniais ženklais. Ši funkcija turi ir naktinį režimą, kuris prisitaiko automatiškai. Žinoma, šią funkciją galima naudoti ir kitoms veikloms lauke – pats jau išbandžiau ją vaikščiodamas ir važinėdamas dviračiu. Kad bėgimas taptų dar malonesnis ir įdomesnis, išbandžiau ir dar vieną naują funkciją – atgalinio maršruto. Navigacijai tiksliai nustačius pradžios tašką leidžiu jai sudėlioti atgalinį maršrutą. Taip sukūriau ne vieną įdomų piešinį, kuriuo pasidalinau su draugais!
Kaip tikras technologijų entuziastas ir smalsuolis pažiūrėjau ir kitų sporto rūšių treniruočių galimybes ir mane sužavėjo golfas. Yra dvi skirtingos – profesionalaus ir treniruočių režimo – funkcijos. Taip pat, galimybė viduryje žaidimo stebėti savo pasirodymą, matyti informaciją apie vėjo kryptį ir stiprumą, kad būtų galima atitinkamai koreguoti smūgį. Įrenginyje galima rasti virš 15 tūkstančių golfo aikštynų žemėlapių! Visa tai sužinojęs jau pradėjau ieškoti informacijos, kur yra artimiausias golfo aikštynas – norisi išbandyti visas šio laikrodžio galimybes, gal net ir treniruočių su pagalba reikės mažiau!
Pažangiausias sveikatos stebėjimas
Technologijoms vis tobulėjant nieko nenustebinsiu pasakydamas, kad išmaniojo laikrodžio pagalba jau kurį laiką stebiu savo miegą, pulsą, deguonies kiekį kraujyje ir kitus svarbius rodiklius. Tačiau „Huawei Watch GT 5“ serijos laikrodžių sveikatos rodiklių apibendrinimo funkcija leidžia vertinti ir stebėti kiekvieną rodiklį ne tik atskirai, bet ir kitų kontekste, taip matant bendrą sveikatos būklę, susidedančią iš sveikatos rodiklių visumos. Tai leidžia dar geriau sekti ir suprasti savo savijautą, stebėti jos pokyčius per laiką.
„Huawei Watch GT 5 Pro“ taip pat leidžia atlikti elektrokardiogramą bet kur ir bet kada, vos tik pirštu paliečiu jutiklį. Tai padidina galimybę rūpintis savo sveikata, kadangi profesionalią kardiogramą galėčiau atlikti tik gydytojo siunčiamas, o dabar tai darau visada, kai mano širdies ritmas pasidaro man neįprastas. Matavimų tikslumas taip pat patobulėjo nuo mano anksčiau naudoto ketvirtosios serijos laikrodžio. Visgi dažniausiai tenka pasidžiaugti, kad juntami širdies ritmo pokyčiai yra tik natūrali kūno reakcija į krūvį ar stresą.
Papildomi funkcionalumai, ilgas tarnavimo laikas ir lengvas derinimas su kitais įrenginiais
Su „Huawei Watch GT 5 Pro“ turi pilną klaviatūrą, todėl juo patogu atsakyti draugams ar kolegoms per populiariausias programėles: „WhatsApp“, „Instagram“, „FB Messenger“, „Viber“.
Dar vienas paprastas funkcionalumas, kuris mane sužavėjo, yra galimybė daryti ekrano kopijas. Dėl šios funkcijos pasidarė žymiai paprasčiau pasidalinti su artimaisiais savo sporto ar sveikatos rezultatais. Visos kopijos yra išsaugomos išmaniajame telefone.
Visi funkcionalumai žavi, jais patogu naudotis ir jie tikrai praverčia, bet tik tada, kai tai neturi didelės įtakos laikrodžio tarnavimo laikui. Džiaugiuosi, kad „Huawei Watch GT 5 Pro“ yra būtent toks įrenginys. Pilnai pakrautas jis man veikia apie dvi savaites. Mažesnieji 41 mm ir 42 mm laikrodžiai pilnai pakrauti veikia apie savaitę. Veikimo laikai tikrai ilgi, o pilnas pakrovimas užtrunka vos vieną valandą!
„Huawei Watch GT 5“ serijos išmanieji laikrodžiai tinkami visiems, kadangi juos galima suderinti su pagrindinėmis operacinėmis sistemomis, tokiomis kaip „EMUI, „Android“ ir „iOS“. Sveikatos rodikliams ir sporto rezultatams sekti naudoju „HUAWEI sveikata“ programėlę.
„Huawei Watch GT 5“ serijos laikrodžiai – išmanieji treneriai ir suasmeninti funkcionalūs įrenginiai
Pasidalinau savo patirtimi naudojantis naujuoju „Huawei Watch GT 5 Pro“ išmaniuoju laikrodžiu. Išvaizdos atžvilgiu mane sužavėjo elegantiškas ir patvarus jo titano dizainas, kuris lengvai gali būti pritaikomas skirtingiems stiliams ir aprangos kodams.
Kaip mėgėjišką sporto entuziastą nustebino atnaujinti profesionalūs bėgimo, važinėjimo dviračiu ir golfo režimai, kurie ne tik pateikia daugiau ir tikslesnės informacijos, bet ir yra orientuoti į rezultatų gerinimą bei traumų išvengimą.
Didelę naudą pajaučiau iš bendros sveikatos būklės apžvalgos, kuri leidžia iš vieno žvilgsnio suprasti kaip gyvenau paskutiniu metu ir kaip į tai reaguoja mano kūnas.
Papildomos funkcijos, kaip ekrano kopijavimas ir pilna klaviatūra, palengvino ir pagreitino mano komunikaciją su artimaisiais.
O tai, kad visas šias funkcijas galėčiau naudoti nepertraukiamai užtikrina ilgai veikianti baterija ir lengvas suderinamumas su visomis operacinėmis sistemomis.
Taigi, „Huawei Watch GT 5“ serijos išmanieji laikrodžiai žengia dar žingsnelį į priekį atliepdami vis naujus lūkesčius ir sukurdami dar didesnį patogumą ir našumą naudojantis išmaniuoju laikrodžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.