„Samsung Galaxy Flip 6“ apžvalga: pasikeitė, bet ar pakankamai?

2024 m. rugsėjo 7 d. 20:46
Liepos mėnesį pristatytas naujasis „Samsung“ telefonas „Galaxy Z Flip 6“ patraukia dėmesį savo sulankstomumu ir gana dailiu dizainu. Tačiau už išskirtinės išvaizdos slypi ir daugiau savybių, kurias verta aptarti – kai kurios iš jų atrodo puikios, nors kai kur dar yra kur tobulėti. Lrytas.lt kelias savaitės testavo įrenginį ir dabar gali pasidalinti įžvalgomis.
Daugiau nuotraukų (21)
Dizainas ir praktiškumas
„Galaxy Z Flip 6“ remiasi savo pirmtakų dizainu, tačiau turi keletą subtilių patobulinimų: pavyzdžiui, išryškintus kamerų kontūrus, pridedančius kontrastingumo, ir matinę nugarėlę. Kalbant apie pastarąją, verta paminėti, kad šis patobulinimas suteikia įrenginiui praktiškumo – matinė apdaila puikiai paslepia pirštų atspaudus, todėl telefonas atrodo „švaresnis“.
Telefono aiškios, neužapvalintos briaunos suteikia įrenginiui rimtumo ir tvirtumo pojūtį. Jį sustiprina armuoto aliuminio korpuso rėmas ir atsparusis „Gorilla Glass Victus 2“ stiklas. Dėl aštrių formų telefonas patogiai guli rankoje ir nesikėsina išslysti tiek išskleistas, tiek suskleistas.
Patogu ir tai, kad „Flip“ yra tarsi telefonas su stovu viename. Ir tai pravečia – pavyzdžiui, ne pilnai sulenkus ir pastačius telefoną galima žiūrėti „Youtube“, kai abi rankos užimtos (tarkime, valgant ar gaminant). Tiesa, mažasis ekranas ne veltui vadinamas mažuoju – pasistačius telefoną kiek tolėliau jau aiškiai neįžiūrėsi, kas rodoma.
Ir žinoma, turbūt išskirtiniausia „Flip 6“ savybė yra sulenkto telefono dydis. Suskleistas „Flip 6“ primena sulankstomą kišeninį veidrodėlį ir yra itin kompaktiškas (sulenkto telefono gabaritai – 85 x 72 x 15 mm).
Išskleistas „Flip 6“ atrodo kaip įprastas išmanusis telefonas (tiesa, kiek didokas. 165 x 72 x 7 mm) – nors žiūrint iš tam tikrų kampų pasimatanti neryški lenkimo linija išduoda, kad telefonas sulenkiamas.
Kalbant apie lenkimo liniją, svarbu paminėti, kad „Flip 6“ ji ne tik neryški, bet ir praktiškai nejuntama – sprendžiant iš atsiliepimų apie ankstesnius modelius, „Samsung“ čia stipriai pasitempė.
Kamera, fotografavimo galimybės ir DI nuotraukų redagavimas
Kur dar pasitempė „Samsung“, tai ties kamera – „Flip 5“ kamera buvo 12 MP, o štai naujajame modelyje jau 50 MP.
Tai jaučiasi nuotraukų kokybėje – jos detalios ir ryškios net ir priartinus 10 kartų (už tai padėkoti galima pakankamai efektyviam skaitmeniniam priartinimui (angl. digital zoom) ir DI, kuris geba patobulinti nuotraukas, pakoreduodamas kameros nustatymus atsižvelgiant į aplinką).
Kokybė labai jaučiasi ir darant asmenukes – nes galima ne tik naudoti priekinę 10MP kamerą, bet ir galinę, matant save mažajame ekrane.
Be to, sulenkus telefoną galima jį pasistatyti ir užsistačius laikmatį nusifotografuoti nenaudojant rankų.
Kalbant apie DI funkcijas, kurios pagerina fotografavimosi patirtį, verta paminėti „Auto Zoom“ funkciją, kuri supaprastina kadravimo procesą automatiškai reguliuodama priartinimą, kai aptinka žmones kadre.
Kitos DI funkcijos suteikia smagios patirties redaguojant nuotraukas. Pavyzdžiui „Sketch to Image“ funkcija leidžia paprastus piešinukus paversti realistiškomis detalėmis nuotraukose be specializuotos programinės įrangos.
Šią funkciją išbandžiau kambario gale nupiešdama pliušinį meškutį, tuščioje lėkštėje nupiešdama kepsnį su garnyrais ir atskirai dar torto gabaliuką. Meškutis ir kepsnys su garnyrais, mano nuomone, gavosi tikrai pavykę, o štai torto gabaliukas šiek tiek žaislinis (ypač žvakutė su ugnele).
Įdomu buvo išbandyti „Galaxy AI“ portretų generavimą pagal nuotrauką į trimatį, komiksinį, akvarelinį ir štichrinį atvaizdus. Nors pritaikomumo prasme didelės naudos čia ir nėra, smagu pamatyti, kaip tave ir draugus transformuoja DI – ir padiskutuoti apie matomus panašumus ir kur buvo prašauta.
Dar viena redagavimo funkcija, kurią siūlo „Galaxy AI“ – objekto pašalinimas iš kadro. Naudinga funkcija, bet realybėje ne visada pasiteisinanti. Iš kai kurių nuotraukų pašalinus objektą (pavyzdžiui, žibintą iš krūmų), nuotrauka atrodo puikiai – tarsi neredaguota, tačiau kai kuriais atvejais lieka žymių, kad kažkoks objektas nuotraukoje visgi buvo (pavyzdžiui, šešėlis ar kitokia spalva užpildytas fonas).
Daugiau DI funkcijų
Be nuotraukų redagavimo, „Galaxy AI“ siūlo ir kitų įdomių ir naudingų DI funkcijų. Viena iš jų yra automatinis vertimas balsu. Čia praverčia iš mažasis ekranas. Žvelgiant į didįjį ekraną gali matyti ir savo vertimo užklausą, ir vertimą, o priešais stovintis žmogus mažajame ekranėlyje gali persiskaityti tik užklausos vertimą.
Tiesa, žodžius reikia tarti lėtai ir aiškiai, nes kartais DI visai ne taip „nuklauso“ kai kuriuos žodžius, bet štai išversti klausimą iš anglų kalbos į prancūzų, kur yra artimiausia parduotuvė, pavyko sėkmingai. Liūdna žinia ta, kad programėlė veikia tik su ribotu kalbų skaičiumi – ir lietuvių kalbos tarp jų nėra.
Panašiai veikia ir transkribacijos iš garso įrašo į tekstą funkcija – jei šnekėtojas kalba aiškiai, teksto transkribcijos būna gana pavykusios, tačiau jei tik koks žodis ištariamas greičiau ar neaiškiau, DI kyla problemų.
Grįžtant prie mažiau naudingų, bet smagių funkcijų, dar verta paminėti vaizdų generavimą iš eskizo. Su šia funkcija užrašinėje papaišius paprastą piešinuką jis paverčiamas gražesne ir labiau meniška eskizo versija.
Be to, yra ir DI ekrano užsklandų generavimo funkcija. Ji gana ribota, nes užklausas ekrano užskaldai galima rinktis tik iš jau egzistuojančių – tačiau tai leidžia labiau suasmeninti įrenginį.
Mažojo ekrano funkcionalumas
Mažasis ekranas leidžia greitai patikrinti pranešimus, peržiūrėti kalendorių, patikrinti orus, valdyti muziką ir kaip jau minėjau, daryti asmenukes – tačiau jam vis dar trūksta funkcionalumo: mažajam ekranui pritaikytų programėlių kiekis gana nuviliantis, galima pridėti valdiklius (angl. widgets), tačiau jų pasirinkimas nėra platus.
Vis dėlto, mažasis ekranas turi smagų ir unikalų (nors praktiškumu ir nepasižymintį) akcentą – tai interaktyvias viršelio užsklandas. Pasirinkus mažąjį ekraną papuošti interaktyviu fonu su animuotomis figūrėlėmis, jos reaguoja į vartotojo veiksmus – pavyzdžiu pavertus telefoną, jos krentą į vieną pusę. Nors tai ir neatsveria trūkumų funkcionalumo srityje, tačiau prideda malonumo naudojantis įrenginiu.
Likusios „Flip 6“ specifikacijos
„Samsung Galaxy Z Flip 6“ turi iki 4000 mAh padidintą bateriją (praėjusio modelio baterija buvo 3700 mAh), įdiegtą „Vapor Chamber“ vėsinimo sistemą, trečios kartos „Snapdragon 8“ lustą (vietoje antros kartos). Didysis ekranas pašviesintas nuo 1750 iki 2600 nitų, Taip pat pasiektas IP48 atsparumo standartas. Įrenginys sveria 187 gramus. Vidinė atmintis – 256 arba 512 GB, operatyvinė atmintis – 12GB. Gamintojai skelbia, kad įrenginys atlaiko iki 200 000 sulenkimų.
Įrenginio kaina Lietuvoje – apie 1200 eurų už versiją su 256 GB vidinės atminties ir apie 1300 eurų už 512 GB versiją.
Apibendrinimas
„Samsung Galaxy Z Flip 6“ nuo savo pirmtakų labiausiai išsiskiria mažiau pastebima ir juntama lenkimo linija, patobulintomis kameros galimybėmis ir įdomiomis dirbtinio intelekto funkcijomis. Smagios DI funkcijos – pavyzdžiui, portretų ir vaizdų iš eskizų generavimas bei objektų pridėjimas į kadrą – suteikia įdomumo naudojantis įrenginiu, tačiau praktiškesnės DI funkcijos dar tikrai vertėtų patobulinti. Tobulėti yra kur ir kalbant apie mažojo ekrano funkcionalumą.
Bendra patirtis naudojantis „Flip 6“ tikrai nebloga – telefonas patogus, o sulenkiama forma suteikia privalumų norintiems kompaktiško įrenginio, telpančio praktiškai bet kur. Vis dėl to, prieš perkant tenka įvertinti ir nemažą įrenginio kainą.
IT apžvalgaSamsungTestas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.