„Huawei Pura 70 Pro“ testas – jie vis dar tai padaro

2024 m. rugpjūčio 9 d. 08:30
„Huawei“ telefonai – išmesti iš Vakarų pasaulio rinkos. Ne, niekas prekybos jais neuždraudė, bet iš jų atėmus „Google Mobile Services“, vakariečiai nuo jų gana natūraliai nusisuko. Tačiau kaip kasmet vis primena „Huawei“, tai nėra jų telefonų pabaiga: nuo tų laikų jau išėjo keturi „P“ serijos flagmanai, o taip pat sulankstomi „Pocket“ ir „Mate“.
Daugiau nuotraukų (26)
Beje, jau šnekama ir apie trigubą sulenkiamą telefoną – sako, apie jį daugiau žinių bus rudenį. Bet dabar pakalbėkime ne apie ateitį, o apie šviežiausią šio sezono vaisių: „Huawei Pura 70 Pro“, kurį turėjo progos išbandyti lrytas.lt. Tiesa, iškart užbėgant už akių – ne, Lietuvoje juo prekiaujama nėra ir nebus.
Judėjimas tolyn
Paskutinysis „Huawei“ flagmanas, kuriose automatiškai veikė „Google Mobile Services“, buvo „P 30“. 2019 m. rugpjūtį JAV prekybos departamento nurodymu „Google“ nutraukė palaikymą „Huawei“ telefonams, tačiau „Android“ yra atviro kodo platforma, todėl jau kitais metais pasirodė „P 40“ serija su „Huawei Mobile Services“ ir nuo 2012 m. kuriama vartotoja aplinka „EMUI“. Vėliau sekė „P 50“, „P 60“ ir štai – kiek pavadinimą pakeitęs „Pura 70“.
Savo dizainu „Pura 70“ toliau juda „P 60“ kryptimi – nors nebėra garsiosios perlamutro tekstūros, kamerų bloko dizaino idėja išlieka ta pati: stilizuota retro fotokamera, įtaisyta korpuso kampe. Tiesa, pats dizainas kiek skiriasi, bet stilius lengvai atpažįstamas.
Telefonas turi 6,8 colių (17 cm) įstrižainės 120 Hz atnaujinimo dažnio 2500 nitų šviesumo LTPO OLED ekraną, apsaugotą „Kunlun Glass 2“ stiklu, jame veikia 7 nm technologijos lustas „Kirin 9010“ su aštuonių branduolių procesoriumi, bandytas modelis turėjo 12GB RAM ir 512 GB vidinės atminties (nors egzistuoja versijos ir su 16 GB RAM, ir su terabaitu vidinės atminties).
Telefone įtaisytas 5200 mAh ličio polimerų akumuliatorius, kuris palaiko 100 W laidinį, 80 W belaidį, 20 W „atvirkščią“ (angl. reverse) belaidį ir 18 W „atvirkščią“ laidinį krovimą.
Telefone sumontuotos 50 Mpix F/1.4–4.0 25mm židinio nuotolio (plataus kampo), 3,5 optinį priartinimą teikianti 48 MPix F2.1 93mm židinio nuotolio (tele), ir 12.5 MPix F 2.2 13 mm židinio nuotolio (itin plataus kampo) kameros, taip pat 13 Mpix F 2.4 asmenukių kamera.
Telefonas taip pat atitinka IP68 sertifikatą, o jame veikia „Android“ pagrindu veikianti operacinė sistema „HarmonyOS 4.2“ ir vartotojo sąsaja „EMUI 14.2“.
„Pura 70 Pro“ kaina – apie 1200 eurų.
Jausmas ir vaizdas
Telefonas rankoje maloniai sunkus (nors rašoma, kad sveria tik 220 g), metaliniai kraštai kuria tvirtumo įspūdį, o skaidrus plastikinis apsauginis nugarėlės dangtelis neiškraipo ir vizualiai net nepastorina originalaus korpuso. Ekranas – šviesus ir ryškus.
Bet didžiausias įspūdis atsiveria – kaip jau seniai „Huawei“ atvejais – įsijungus kamerą. O paskui – ne tik peržiūrint nuotraukas telefone, bet ir dideliame (kompiuterio) ekrane. Tenka pripažinti, jie vis dar tai padaro. Jie vis dar sukuria geriausias fotosistemas rinkoje.
Nuo makro iki „zoom“ – viskas ryšku, aišku, detalu ir elementariausiai gražu. Įspūdingai tvarkomasi su šviesa, tonais, kontrastais. Netikėtai geri rezultatai net ir fotografuojant tikrai sudėtingomis sąlygomis (pavyzdžiui, su 10x priartinimu skrendant lėktuvu, per atšvaitais ir kitokiais vizualiniais iškraipymais besižarstantį iliuminatorių).
Daugiau bandomųjų šiuo telefonu darytų nuotraukų kviečiame pasižiūrėti straipsnio galerijoje, kur jos pateikiamos be jokių papildomų korekcijų.
„Pura 70 Pro“ ko gero taip pat yra telefonas su sėkmingiausiai veikiančiu priartinimu – tiek vaizdo kokybės prasme, tiek fokuso išlaikymo. Tiesa, prie to daug (gal net didesne dalimi) prisideda nuotraukų apdirbimas (angl. postprocessing), t. y. mašininio mokymosi algoritmai.
„Pura 70 Pro“ taip pat neblogai tvarkosi su spalvomis – jos ryškios, sodrios, bet dar ant skoningumo ribos (su kuo kartais „Huawei“ turėdavo problemų praeityje).
Tačiau vis dėlto galutinė vartotojo patirtis priklauso nuo to, kiek vartotojas yra prisirišęs prie „Google“ ekosistemos ar ją išnaudojančių programėlių. Jei ryšiai gilesni – „Pura 70 Pro“ naudotis bus stipriai nepatogu, nes net ir esant tokiems apėjimams, kaip „Gspace“ ar „GBox“, ne visos programėlės šiose virtualiose sistemose veikia stabiliai, veikia išvis ar išlaiko prisijungimus prie paskyrų.
Būtent – didžiausia problema yra ne pačios programėlės, o jų prisijungimas prie „Google“ (ar kitos ekosistemos, kuri naudoja „Google“ duomenis), kur saugomi duomenys.
Išvados
„Huawei Pura 70 Pro“ yra aukštos klasės telefonas su viena geriausių fotosistemų, gerokai lenkiančia daugumą rinkos lyderių („Samsung“, „Apple“) ir demonstruojančia itin gerus rezultatus priartinimo bei makro fotografijos srityse.
Tačiau dėl nesuderinamumo (ar problematiško ir nenuolatinio suderinamumo, naudojant apėjimus) su „Google Mobile Services“ juo nepatogu naudotis tiems, kurie įpratę ir jau aktyviai naudojasi „Google“ ekosistema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.