„Huawei Watch Fit 3“ testas: jau matytas dizainas ir lietuvių ilgai laukta funkcija

2024 m. liepos 20 d. 20:11
Gegužės mėnesį kinų gamintojai „Huawei“ pristatė išmanųjį laikrodį „Huawei Watch Fit 3“. Po maždaug mėnesį trukusių bandymų Lrytas.lt dalinasi įžvalgomis apie šį įrenginį.
Daugiau nuotraukų (7)
Matytas dizainas
Yra sakančių, kad „Huawei Watch Fit 3“ dizainas primena „Apple Watch“. Šiam teiginiui galiu pritarti ir aš – nebe stačiakampė, o kvadratui artimesnė laikrodžio forma bei užapvalintų kampų dizainas tikrai kuria tokį įvaizdį.
Verta paminėti ir tai, kad keli žmonės pamatę šį laikrodį ant mano riešo pasiteiravo, ar tai „Apple Watch“ – beje, kai kurie iš jų patys turi šio prekės ženklo laikrodį – tad paneigti dizainų panašumą būtų sunku.
Tiesa, „Huawei“ balto laikrodžio dizainui pridėjo ir savitą elementą – besisukančią karūnėlę, kuri šiaip nėra kažkas naujo laikrodžių rinkoje (taip, „Apple Watch“ ją irgi turi), bet jos ryški raudona spalva suteikia laikrodžiui tam tikro išskirtinumo.
Verta paminėti ir gausybę „ciferblatų“ pasirinkimų („Huawei“ skelbia, kad jų yra daugiau nei 10 tūkst.), kurie leidžia laikrodžiui pritaikyti patinkantį stilių ir labiau suasmeninti savo įrenginį.
Patogus ir lengvas
Turbūt prieš kalbėdama apie įrenginio patogumą, turėčiau paminėti, kad riešo aksesuarų, įskaitant laikrodžių, nešioti nemėgstu – paprastai jie man kelia diskomforto jausmą. Tačiau prie „Huawei Watch Fit 3“ iki patenkinamo lygio apsipratau greitai – o tai, mano manymu, jau šį tą pasako apie prietaiso patogumą.
Manau, kad labiausiai šio laikrodžio patogumą nulemia du veiksniai – švelnus ir patogus nailoninis dirželis ir nedidelis laikrodžio svoris. Pastarasis, kaip skelbia gamintojai, yra 26 g (be dirželio). O su dirželiu, remiantis mano virtuvinėmis svarstyklėmis, jis sveria 34 g.
Funkcijos – ne visiems?
„Huawei Watch Fit 3“ yra suderinamas tiek su „Android“, tiek su „iOS“ įrenginiais. „Huawei“ skelbia, kad laikrodis leidžia stebėti savo sveikatos ir fizinės veiklos duomenis, tikrinti orus, gauti pranešimus ir netgi groti muziką iš laikrodžio ar telefono, tačiau ne visos funkcijos „Android“ ir „iOS“ įrenginiuose veikia vienodai.
Pavyzdžiui, „Android“ vartotojai per laikrodį gali klausytis norimos muzikos, per programėlę „Huawei Health“ susinchronizavę telefone esančius muzikos failus (bent jau taip skelbia gamintojai – patikrinti nepavyko, nes pati „Android“ įrenginio neturiu), o štai laikrodyje susietame su „iOS“ įrenginiu muzikos sinchronizavimas ir valdymas iš viso nėra palaikomas. Tiesa, laikrodyje jau yra viena daina – tik turbūt klausytis vien jos greitai pabostų.
Taip pat, naudojant „Android“, galima atsakyti į pranešimus su iš anksto nustatytais atsakymais ar jausmaženkliais, o su „iOS“ įrenginiu pranešimus galima tik peržiūrėti – atsakyti tenka jau per mobilųjį įrenginį.
Dar vienas trūkumas – laikrodis nepalaiko NFC (liet. artimojo lauko ryšio) mokėjimo funkcijos Lietuvoje (ir apskritai daugelyje pasaulio šalių), tad bekontakčiai atsiskaitymai laikrodžiu negalimi.
Fizinis aktyvumo sekimas
Ką „Watch fit 3“ tikrai turi – tai daug funkcijų sportuojantiems. Pirmiausia, laikrodis turi 12 pagrindinių treniruočių režimų: bėgimą lauke, viduje ir bėgimo takeliu, pasivaikščiojimą lauke ir viduje, dviračio mynimą lauke ir viduje, plaukimą baseine ir atvirame vandenyje, šokinėjimą per šokdynę, treniruotę elipsiniu treniruokliu ir irklavimą. Tačiau juo galima matuoti ir krūvą (skelbiama, kad virš 100) kitų sporto šakų. Beje, kai kurie iš treniruočių režimų įdiegti naujai – pavyzdžiui, padelio, esporto, futbolo ir lietuvių pamėgto krepšinio (pagaliau!).
Nesu didžiausia sportininkė, tad daugelis treniruočių režimų taip ir liko neišbandyti. Tačiau galiu pasidalinti, kad per pasivaikščiojimo ir bėgimo lauke treniruotes laikrodis gana tiksliai fiksavo mano tempą ir nueitą atstumą (skaičiai maždaug sutapo su programėlės „Strava“ duomenimis). Apie širdies ritmą, deja, pasakyti nieko negaliu, nes duomenų neturėjau su kuo palyginti.
Norisi paminėti, kad treniruočių programėlės dizainas yra akiai malonus – su fonais, kurie keičia spalvą pagal treniruotės intensyvumo lygį. Iš viso šių lygių yra penki ir jie nuo mažiausio iki didžiausio atitinkamai žymimi mėlyna, žalia, geltona, oranžine ir raudona spalvomis.
Užkliuvo tik viena funkcija – kai sportuojant kas 10 minučių garsiai (ir man asmeniškai įkyrokai) skelbia treniruotės pasiekimus. Laimei, šią funkciją galima išjungti, nors galbūt kai kam ji kaip tik pasirodys naudinga.
Sveikatos stebėjimas
Laikrodžio sveikatos stebėjimo funkcijos apima širdies ritmo stebėjimą, miego sekimą, spaudimo ir kraujo įsotinimo deguonimi (SpO2) matavimą bei streso lygio stebėjimą.
Miego sekimas yra gana detalus, suteikiantis įžvalgų apie miego trukmę, fazes ir kokybę – ir dažniausiai gana tikslus, užfiksuojantis tikslų nuėjimo miegoti ir atsikėlimo laiką bei prabudimų skaičių. Vis dėlto pasitaikė ir tokių atvejų, kai naršymą telefone atsigulus laikrodis priskaičiavo prie miego laiko, taip pat, kai atrodė, kad greitai užmigau (maždaug per 10 min.) – tačiau laikrodis rodė, kad neužmigau beveik valandą ir galiausiai, kai naktį net ir prabudus bei atsistojus laikrodis neužfiksavo prabudimo – tačiau tokie atvejai buvo labai reti.
Kalbant apie su sveikata susijusias „Huawei Watch Fit 3“ funkcijas, verta paminėti ir kvėpavimo pratimus. Aš šią funkciją naudojau bene kasnakt prieš miegą – nors problemų su miegu neturiu, pratimai padėdavo sulėtinti širdies ritmą ir dar greičiau pasinerti į miegą.
Svarbu paminėti, kad laikrodyje yra ir kalorijų stebėjimo funkcija, kuri įvertina tiek aktyvumo, tiek ramybės būsenos metu sudegintas kalorijas.
Baterijos veikimo laikas
Baterijos veikimo laikas, mano manymu, yra viena stipriausių „Watch Fit 3“ savybių.
Gamintojas skelbia, kad laikrodis turi 400 mAh talpos bateriją, kuri vienu įkrovimu maksimaliai gali veikti iki 10 dienų, naudojant įprastai – 7 dienas, o su visada įjungtu ekranu – 4 dienas. Iš tiesų nelabai turiu čia ką pridėti – visi šie skaičiai atitinka realybę.
Be to, baterija greitai įkraunama – minutė į minutę neskaičiavau, tačiau apytikriai pilnai ją įkrauti užtrukdavo apie valandą.
Daugiau specifikacijų ir pastebėjimų
Kaip skelbia gamintojai, „Watch Fit 3“ turi aliuminio lydinio korpusą ir stiklinį 1,82 colio įstrižainės AMOLED ekraną su iki 1500 nitų automatiniu ryškumo reguliavimu. Bendri laikrodžio korpuso gabaritai – 43.2 × 36.3 × 9.9 mm.
Laikrodyje įrengti GPS moduliai, įmontuotas garsiakalbis ir mikrofonas, palaikantys „Bluetooth“ skambučius. Kiek teko išbandyti – ši funkcija veikia sklandžiai, garsas skamba kokybiškai abiejose skambučių pusėse.
Taip pat įrenginyje įdiegtas akcelerometras, giroskopas ir magnetometras. Laikrodis pasižymi 5ATM atsparumu vandeniui.
Be jau paminėtų funkcijų, laikrodyje taip pat yra orų programėlė, kalendorius, žadintuvas, chronometras, laikmatis, skambučių istorijos katalogas, telefono kontaktų knygelė, nuotolinis telefono kameros valdymas, žibintuvėlis (arba tiksliau – ryškiai šviečiantis ekranas) ir telefono suradimo funkcija (kuri man tikrai ne kartą pasitarnavo. Tiesa, ji veikia tik kai telefonas yra „Bluetooth“ veikimo spindulyje).
Apibendrinimas
Apibendrinant, „Huawei Watch Fit 3“ yra patogus ir funkcionalus išmanusis laikrodis, savo dizainu labai primenantis „Apple Watch“ (o ar tai trūkumas, ar privalumas – spręskite patys).
Nors „Watch Fit 3“ ir turi keletą trūkumų – pavyzdžiui, NFC mokėjimo funkcijos Lietuvoje nepalaikymas ir ribotos galimybės (arba iš viso jų nebuvimas) atsakyti į pranešimus – laikrodžio patogumas, ilgas baterijos veikimo laikas ir funkcijų gausa, mano manymu, daro jį pakankamai patraukliu kandidatu rinkoje. Ypač atsižvelgiant į sąlyginai nedidelę kainą (apie 160 eur.).
Dėl savo universalaus dizaino ir funkcijų gausos bei įvairovės, „Huawei Watch Fit 3“ yra tinkamas dėvėti ir sportuojant, ir tiesiog kasdien.
Įvairūs treniruočių režimai gali suteikti naudingų įžvalgų aktyviai sportuojantiems. O tokios funkcijos, kaip telefono pranešimų rodymas, orų prognozės, skambučių palaikymas ir žadintuvas gali pasitarnauti ir kasdieninėje veikloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.