Balsai galvoje: ką parodė „Huawei FreeBuds 3“ belaidžių ausinių testas?

„Nežinau, man tai kažkaip nepatinka, kai vyrai auskarus nešioja“, – tokį komentarą išgirdau iš vyresnio amžiaus damučių troleibuse, ir tik apsižiūrėjęs, kad esu vienintelis vyriškis bent jau šioje troleibuso dalyje, suvokiau, kad čia apie mane.

 Taip, iš pirmo žvilgsnio „Huawei Freebuds 3“ dizainas gali pasirodyti kažkur matytas.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Taip, iš pirmo žvilgsnio „Huawei Freebuds 3“ dizainas gali pasirodyti kažkur matytas.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
  Tiesa, gal reikėtų atskirai pažymėti – pati ausinių dėžutė yra tarsi išorinė baterija (angl. power bank)<br> R. Danisevičiaus nuotr.
  Tiesa, gal reikėtų atskirai pažymėti – pati ausinių dėžutė yra tarsi išorinė baterija (angl. power bank)<br> R. Danisevičiaus nuotr.
Ausinės ausyje laikosi patogiai ir tvirtai - per visą bandymo laiką pačios neiškrito nė karto.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
Ausinės ausyje laikosi patogiai ir tvirtai - per visą bandymo laiką pačios neiškrito nė karto.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Ausinėse yra ir šioks toks valdymas lietimais (lietimui jautrus paviršius viršutinėje dalyje).<br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Ausinėse yra ir šioks toks valdymas lietimais (lietimui jautrus paviršius viršutinėje dalyje).<br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Gamintojų teigimu, ausinės vienu įkrovimu išlaiko iki 4 valandų, bet iš dėžutės gali būti įkrauti dar 4 kartus.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Gamintojų teigimu, ausinės vienu įkrovimu išlaiko iki 4 valandų, bet iš dėžutės gali būti įkrauti dar 4 kartus.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 17, 2019, 9:06 PM, atnaujinta Dec 17, 2019, 9:24 PM

Nežinau, nesu nusiteikęs nei prieš auskarus, nei prieš kurią nors jų nešiotojų lytį, bet va kad žmonės sugeba supainioti auskarus su, regis, jau taip plačiai paplitusiomis belaidėmis įsistatomomis ausinėmis – čia jau įdomu.

Dar suprasčiau – supainiotų su klausos aparatu: šitai gi kaip tik turėtų būti pažįstama vyresniojo amžiaus žmonėms. Bet su auskarais?

Tačiau galiausiai, manau, įminiau šią mįslę: bandytos „Huawei FreeBuds 3“ yra juodos, tik su blizgiu sidabriškai žvilgančiu antgaliu. Tai gal vakarinėje troleibuso prieblandoje, nepamačius paties ausinės korpuso, gal ir įmanoma blizgantį galiuką palaikyti kokiu itin kukliu „klipsu“?

Vaizdas

Taip, iš pirmo žvilgsnio „Huawei FreeBuds 3“ dizainas gali pasirodyti kažkur matytas. Žinot kaip būna – kai nusirašai nuo klasioko namų darbus, tik šį tą pakeiti, kad neatrodytų akivaizdžiai nusirašyta? Būtent tokios mintys kyla prisiminus kažkada buvusio pirmūno, bet dabar tiesiog garliorkoje apsnūdusio „Apple“ kūrinį „AirPods“. „FreeBuds 3“ tikrai panašūs – bet ir pakeisti: ausinės „galvutė“ ištęsta į plotį, išpjovos korpuse kitose vietose.

Panašiai ir su ausinių dėkliuku – jei pas „Apple“ jis stačiakampiškas užapvalintais kampais, tai „Huawei“ atveju – apskritimo formos.

Na bet ką – vaizdas geras (ir bent jau man juoda spalva daug gražesnė, ne taip išsišokanti kaip balta), rankoje, ausyse ir kišenėje viskas guli gerai ir patogiai – tai kaip ir neišeina labai kibti prie to nusirašinėjimo. Juolab kad nusirašinėjant naujų klaidų neprivelta.

Garsas

Jei trumpai – prie garso kokybės klausantis muzikos prikibti neradau kur. Sodrus skambesys, gerai išreikšti ne tik žemi, bet ir vidutiniai dažniai. Aukštiems irgi didelių priekaištų neradau. Bendra kokybė, subjektyviai vertinant, geriau už „Airpods“ – ir daug, daug geriau už „Samsung Galaxy Buds“.

„FreeBuds 3“ įmontuotas „Kirin A1“ lustas, kuris rūpinasi viskuo, pradedant „Bluetooth“ jungtimi ir baigiant triukšmų šalinimais. Kaip visa tai veikia realybėje?

Na, garsas per ausines kalbantis telefonu pačiam ausinių savininkui vis dėlto skurdesnis, nei kalbant tiesiogiai telefonu – viskas girdisi puikiai, bet pats garsas plokštesnis ir „tolimesnis“. Tačiau pašnekovui kitam „laido gale“ – tikrai neblogas: išmanusis triukšmų šalinimas veikia, o patys „Huawei“ pasakoja, kad kalbėtojo su ausinėmis garsą įsodrina ir tai, kad garsas nuskaitomas ne tik per mikrofonus, bet ir per kalbėtojo kaulus.

Žinoma, didelis priešas kalbant lauke yra vėjas. Teigiama, kad „FreeBuds 3“ mikrofonai įtaisyti taip, kad jie pagautų kuo mažiau vėjo keliamų triukšmų – ir esą jie veikia taip, kad net galima patogiai kalbėtis vaikštant, bėgiojant ir net važiuojant dviračiu. Kaip tai veikia realybėje? Na, redakcijos kiemelis kaip tik pasižymi neblogais skersvėjais, tad aplinkybės buvo dėkingos bandymams, o rezultatai – ne tai kad stulbinantys, bet ir ne blogi. Tai yra, kalbant pačiu telefonu, garsas, žinoma, vis tiek geresnis, bet kaip per laisvų rankų bevielę įrangą – tikrai neblogai – ar geriau nei per „Galaxy Buds“.

Trūkumai

Ausinėse yra ir šioks toks valdymas lietimais. Programėlėje yra galimybė susikonfigūruoti, ką lietimai darys – galima rinktis iš „play/next“, „play/pause“, „wake voice asisstant“ ir „enable/disable noise canceling“ (arba, žinoma, ir „none“). Visa bėda, kad ausinių tik dvi, tad ir funkcijų pasirinkti gali tik dvi vienu metu – kai tuo tarpu konkurentai „Galaxy Buds“ pajunta ne tik tapšnojimus, bet gali ir juos suskaičiuoti bei atskirti trumpą prisilietimą nuo ilgo – dėl ko kontrolės galimybių tik padidėja.

Kaip su „Bluetooth“ jungtimi? Ne, ryšys per beveik mėnesį bandymų nenutrūko nė karto, bet daugmaž kartą per savaitę nutinka taip, kad jis kažkur „atitolsta“ – na, lyg staiga tavo klausoma muzika būtų pernešta į gretimą kambarį. Po kelių sekundžių viskas sugrįžta.

Kol neatėjo programinės įrangos atnaujinimas, pasitaikydavo ir itin nemalonaus garso vėlavimo atvejų – jei klausantis „Spotify“ tai ir neaktualu, bet žiūrint „Netflix“, „CuriosityStream“ ar „Telia Play“, net ir iš trečdalio sekundės garso atsilikimas nuo vaizdo kirto per smegenis. Tačiau nuo kažkurio atnaujinimo (o jie per bandymų laikotarpį atėjo ar ne 4) ši problema susitvarkė. Beje, atnaujinimai mažučiai, po keliasdešimt kilobaitų – tik nuo telefono iki ausinės keliauja kažkaip ilgokai (bet greičiau nei pas konkurentus).

Na ir paskutinis (ir ko gero, pats nežymiausias, bet vis tiek erzinantis) trūkumas – poravimas su telefonu (ar kitu prietaisu. „FreeBuds 3“ puikiai poruojasi ir su nešiojamu kompiuteriu, ir su išmaniuoju laikrodžiu). Viskas būtų gerai, bet aš iš tiesų kelias minutes ausinių dėžutėje ieškojau mygtuko, kuris įjungtų poravimą. Kaip vėliau paaiškėjo – mažiausiai triskart jį pražiopsojau, nes jis mažytis, lygia tokios pačios spalvos kaip korpusas ir paslėptas taip,

Nuosprendis

Kas čia dar liko neaptarta? A, taip – baterijų veikimo laikas. Gamintojai teigia, kad vienu įkrovimu ausinės gali veikti 4 valandas. Prisipažinsiu – neužteko kantrybės tiek išbandyti. Bet dvi valandas tikrai atlaikė, o sudėtos į dėžutę jos papildomai pasikrauna ir pasak pačių gamintojų, taip bendrą naudojimo laiką, kas 4 valandas įkraunant ausines iš dėžutės, galima išsitęsti iki 20 val.

Tiesa, gal reikėtų atskirai pažymėti – pati ausinių dėžutė yra tarsi išorinė baterija (angl. power bank). O ją įkrauti galima tiek USB-C laidu, tiek bevieliu būdu – tiek belaidžiu krovikliu, tiek, tarkime, išmaniuoju telefonu (jei tik jis palaiko „reverse charging“ technologiją).

Tad viską apibendrinant –„Huawei FreeBuds 3“ nenuvylė. Pagrindiniai privalumai – kokybiškas garsas (klausantis muzikos), efektyvus triukšmų pašalinimas tiek ausinių naudotojui, tiek jo pašnekovui, ilgas baterijos veikimo laikas. Trūkumas – nepatogus valdymas ir sunkiai randamas poravimo įjungimas. Kaina panaši į artimiausių konkurentų (tų, kurie noksta ant obels) ir prasideda nuo 160 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.