Geriausios programėlės pokštininkams. Ne tik balandžio pirmajai

Apgaudinėti draugą vieną dieną per metus yra kiekvieno garbės reikalas. Apgauti priešą norisi ir dažniau. Tačiau kiekvienoje apgaulėje yra lašas tiesos. Tad įsidiegus programėlę-pokštą galima ne tik smagiai pasijuokti iš sutrikusios draugo fizionomijos, bet kartais netgi gauti visai realios naudos. Šiaip ar taip, o melo detektoriumi juokais išbandytas sūnus gali ir prasitarti, kokių draudžiamų pramogų buvo susigalvojęs.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Apr 1, 2014, 7:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:05 PM

Melo detektorius

Visi girdėjome, kad toks įrenginys egzistuoja. Jis veikia analizuodamas įvairiausias apklausiamojo žmogaus organizmo funkcijas ir jų pokyčius atsakant į vieną ar kitą klausimą. Teisingai parinkus klausimus, kurių dalies atsakymai garantuotai teisingi, kiti – žinomi siauram ratui, o tarp jų paslėpti ir rūpimi, galima gana tiksliai spėti, kada žmogus ką nors slepia.

Melo detektoriaus programėlės („Android“ įrenginiams rekomenduotume išmėginti apps/details?id=com.expressinc.lie.detector"="">apps/details?id=com.expressinc.lie.detector"" target="_blank">šią arba šią), aišku, nieko tokio negali. Tiesą sakant, jos tik imituoja darbą ir pateikia atsakymą: TRUE (tiesa) arba FALSE (netiesa).

Tačiau jei labai rimtu veidu pasakysite draugui, kad dabar norite patikrinti, ar jis ne melagis, įjungę programėlę liepsite pridėti nykštį prie pasirodžiusio piršto skenerio (rekomenduojame keliskart pataisyti padėtį ir net kartoti testą, nes „ne taip pridėjo“), ekrane raudona linija skenuojant pirštą pateiksite klausimą, į kurį  draugas atsakinėja ir… MELAS!

Skirtingos programėlės veikia skirtingai (skaitykite nustatymus), tačiau vienas dalykas išlieka toks pats – jūs galite patys parinkti, kada pasirodys užrašas MELAS, o kada TIESA, o testuojamasis to nežino.

Puikus būdas sutramdyti nuorūkas jums į balkoną slapta mėtantį kaimyną ir pagąsdinti visą dieną prie kompiuterio vietoj namų darbų prasėdėjusį vaiką.

Oi, dužo ekranas!

Kiekvieno išmaniojo įrenginio savininko košmaras – įtrūkių voratinkliu pasipuošęs ekranas. Aišku, jei norite sulaukti draugo užuojautos ar sukelti paskolinusio telefoną gimdytojo įniršį, nesunku šį efektą išgauti tiesiog padėjus telefoną ant asfalto ir trinktelėjus į ekraną akmenuku. Deja, efektas bus ilgalaikis, ir pykčiai bei nemalonumai tikrai nesibaigs, kai jums tai atsibos.

Panašų efektą, tik trumpalaikį ir pasibaigsiantį šypsenomis, galima išgauti įsidiegus vieną iš dužusio ekrano programėlių. „Android“ įrenginiams tiks ši, ši arba ši.

Aktyvavus tokią programėlę, pakanka krestelėti telefoną ar bakstelėti pirštu į ekraną, ir jis „suskyla“. Kai kurie sugedusio ekrano efektai tikrai labai natūralūs ir įspūdingi, per skilusį stiklą matyti, kad viskas lyg ir veikia, tad jei kažkam parodysite, kokia nelaimė jus ištiko, galite sulaukti nuoširdžios užuojautos.

Aišku, rodyti geriau prietemoje, kad nekristų į akis, jog ekranas šviesą atspindi lygiai, o žiūrint kampu skilimai atrodo nenatūraliai. Tačiau jei programėlę įdiegsite į trumpam pasiskolintą telefoną, vieną „Oi…“ tikrai išgirsite.

Ar moki bučiuotis?

Pamatyti, kaip kas nors aistringai bučiuojasi su telefono ekranu, visada malonu. Deja, kiekvieną dieną to nepamatysi. Ką ten kiekvieną dieną – retą tokia laimė aplankys bent kartą gyvenime. Todėl lieka pasidžiaugti programėlės „Kissing Test Prank“ kūrėjais, kurie pasistengė, kad kiekvienas galėtume tai išvysti.

Viskas labai paprasta – programėlė gali nustatyti, ar gerai žmogus sugeba bučiuotis. Suprantama, iš pradžių niekas tavimi nepatikės. Todėl paleidi programėlę žinodamas, kaip ji veikia, pats pabučiuoji ekrane pasirodžiusias lūpas ir gauni atsakymą: „Patyręs“. Ekrane rodomi bučinio kokybės procentai, romantiškumo ir aistros lygis.

Dabar lieka įtikinti tą patį padaryti draugę ir akivaizdžiai parodyti ekrane, kokia ji nemokša. Na, o toliau jau vaizduotės reikalas – galima pradėti pamokas, siūlyti išmėginti laimę kitiems ir t.t.

Aišku, jokio teisingo atsakymo apie bučiavimąsi joks telefono ekranas nepateiks, užtat bučiuojančių telefoną draugų pastangos pralinksmins.

Patobulintos nuotraukos

Įvairiausių fotografijų apdorojimo programėlių yra tiek daug, kad pristatyti jų beveik neįmanoma – vien sąrašą peržvelgus iš nevilties ausų plaukai nusvyra. Taigi pamėginkime žvilgtelėti tik į tas, kurios tikrą nuotrauką paverčia nerealiu „bajeriu“.

Viena kategorija – programėlės, „papuošiančios“ fotografuojamojo veidą vertingais aksesuarais. Pavyzdžiui, „Face Changer“ leidžia pridėti fotografuojamajam juokingas akis, burną, nosį, į dantis įsprausti cigarą, uždėti kvailus akinius, karūną, kepurę ar įsegti auskarą.

Be to, galite žmogų padaryti plikiu, susiaurinti ar paplatinti jo burną, pakeisti nosies formą ar veido išraišką. Netgi pripiešti ar prirašyti kažko ant nuotraukos.

Beje, jei domina galimybė tiesiog „nuskusti“ kieno nors galvą, išmėginkite „Make Me Bald“. Ji leidžia pirštu naudotis lyg skustuvu, tad nuotrauką apkirpti galima labai įvairiai. Be to, visada pravers ir galimybė prisegti ūsus.

Kita kategorija – fotomanipuliacijos. Pavyzdžiui, programėlė „Face Switch“ leidžia taip sujungti dviejų nufotografuotų žmonių veidus, kad gautume visiškai kitokį portretą. Galimybės beribės – įsivaizduojate mamą su senelio ūsais, o senelį su draugės lūpomis ir plaukais? Tiesa, programėlė susilaukia kritikos dėl pernelyg didelio reklamų skaičiaus, tačiau tokia jau nemokamų aplikacijų realybė.

Kiek kitaip veikia programėlė „Photo Wrap“ ir nauja jos versija „Photo Wrap +“. Tiesiog pirštais ekrane galite visiškai iškraipyti nufotografuotą žmogaus veidą. Galimybės beveik beribės, kaip ir juoko dozė, tad nėra ko nė kalbėti – iliustracijas patys matote.

Dar vienas tokios apgaulės tipas – siaubukai. Tokios programėlės kaip „Ghost in Photo Prank“ arba „Ghost Prank – April Fools Day“ į jūsų nufotografuotą kadrą įdeda vaiduoklį.

Pasirenkate jį iš pavyzdžių kolekcijos, duodate draugui telefoną, kad jis ką nors nufotografuotų, o peržiūrėdamas gautą kadrą jis pamato, kad nufotografavo dar ir vaiduoklį. Labai nejauku. Beje, gautą nuotrauką su vaiduokliu galima išsaugoti ir dalytis ja gąsdinant visus „Facebook“ draugus.

Skambutis, kai jo reikia

Tai gal net ne pokštas, o labai naudinga mažutė apgaulė. Programėlė „Fake-A-Call Free“ leidžia sukurti ir numatytu laiku gauti „svarbų skambutį“.

Galima pasirinkti, kad skambintojas būtų iš jūsų telefonų knygos, iš anksto įrašyti balsą, kuris „kalbės“ kitoje pusėje, nusistatyti skambutį. Pokšto čia nedaug, tačiau labai naudinga, jei žinote, kad reikės išeiti svarbaus susitikimo viduryje. Verta nusistatyti prieš einant į aklą pasimatymą – kartais labai reikia preteksto pabėgti nuo nemalonaus pašnekovo.

Panašiai veikianti programėlė „Call Faker“ turi dar ir papildomą funkciją, kuri jau tinka apgaulei. Ji ne tik leidžia gauti netikrą skambutį, bet ir nustatyti, kad ekrane būtų rodomas skambutis nuo Baracko Obamos, Justino Bieberio ar… na, supratote.

Labai linksma programėlė „Voice changer calling“, deja, praktiškai gana sunkiai panaudojama. Ji realiu laiku gali pakeisti jūsų balsą taip, kad tas, kuriam skambinate, girdėtų visai kitokį balsą. Tačiau, kaip ir kitos realiu laiku balsą keičiančios programėlės, ji leidžia skambinti tik per bevielį internetą, tad už skambučius į paprastą telefoną teks primokėti. Ir gerai – kitaip tai būtų tiesiog aukso kasykla sukčiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.