„Tai pirmasis tokio lygio projektas. Kartu su partneriais iš technologijų įmonės „TeleSoftas“ džiaugiamės galutiniu rezultatu – novatoriška ir interaktyvia kulinarijos aplikacija. Lietuvoje kol kas ji neturi analogų, mažai tokio lygio sušių aplikacijų galima rasti ir užsienyje. Todėl artimiausiu metu planuojame išleisti anglišką, vokišką ir rusišką aplikacijos variantus,“ – sakė leidyklos „Obuolys“ elektroninių knygų projektų vadovė Daiva Raščiauskaitė.
Aplikacijoje „SUSHI nuo A iki Z“ pateikiama daugiau nei 50 Lietuvoje išbandytų sušių ir kitų japonų virtuvės patiekalų receptų, juose galima peržiūrėti vaizdo medžiagą, kuri padeda perprasti ryžių klojimo ant nori lapo ir sušių ritinėlių sukimo ypatumus. Taip pat paaiškinama, kaip tinkamai paruošti sušių ryžius ir tempuros traškučius, supjaustyti lašišą ar tuną. Visų patiekalų gamyba išskaidyta žingsniais, įdiegta galimybė nusistatyti laikmatį, kuris primintų apie kepimo ar virimo laiko pabaigą.
„SUSHI nuo A iki Z“ papildyta tokiomis funkcijomis, kurių įprasta knyga suteikti negalėtų: ingredientų sąraše galima pažymėti trūkstamus produktus ir išsiųsti tokį sąrašą elektroniniu laišku. Taip einant į parduotuvę nebereikia sudarinėti įprasto popierinio produktų sąrašo. Kartu aplikacijoje suteikiama galimybė pasižymėti jau išbandytus ar patikusius receptus ir jais pasidalinti socialiniuose tinkluose „Facebook“ bei „Twitter“.
Pirmą kartą aplikaciją išbandyti buvo galima prieš kelias savaites Kaune vykusiame pirmajame sušių festivalyje „Sushi fest“ Rotušės aikštėje. Leidyklos ir technologijų įmonės atstovai visiems norintiems demonstravo „SUSHI nuo A iki Z“ ypatumus ir pasakojo, kaip ją įsigyti ir parsisiųsti į savo „iPad“.
Knygą „Sushi. Nuo A iki Z“ leidykla „Obuolys“ išleido 2011 metais. Sulaukus didelio susidomėjimo, jau po kelių mėnesių leidinio tiražas buvo pakartotas. Visi receptai išbandyti Lietuvoje, juos parengė restoranų tinklo „Sushi Express“ vyriausias sušių meistras Vytautas Bukauskas.