Dykumoje vėl aptiktas paslaptingas objektas, primenantis garsaus filmo apie ateivius sceną

2024 m. birželio 23 d. 13:08
Lrytas.lt
2020-aisiais pasaulyje siaučiant pandemijai, visame pasaulyje ėmė dygti monolitai – ir kartais su mįslingomis žinutėmis. Jei netyčia praleidote šią įvykių virtinę, turime jums gerų žinių – panašu, kad tai kartojasi, rašo „IFLScience“.
Daugiau nuotraukų (1)
Praėjusį savaitgalį Las Vegaso miesto policijos departamentas dykumoje aptiko vieną tokį „paslaptingą monolitą“, primenantį vieną filmo „2001: A Space Odyssey“ sceną.
Tai naujausias objektas iš visos eilės monolitų, pastatytų Rumunijoje, Kalifornijoje ir Turkijoje. Kas ir kada pastatė šį blizgų, metalį monolitą – neaišku.
Tačiau savaime suprantama, kad nors objektas ir atrodo nežemiškas, jį, kaip ir visus kitus, įtaisė ne ateiviai, o koks menininkas ar menininkų grupė. Už kai kuriuos iš monolitų žmonės prisiėmė nuopelnus – tačiau asmuo (grupė), sukūręs (-usi) pirmąjį monolitą, lieka nežinomas (-a).
Pirmasis monolitas, aptiktas 2020 m. Jutos valstijoje, buvo nugriautas. Interneto vartotojai, naršantys „Google Maps“, nustatė, kad jis ten buvo pastatytas kažkada tarp 2015 m. rugpjūčio ir 2016 m. spalio.
Netrukus po atradimo jis buvo išgabentas ir perduotas Žemės valdymo biurui, kuris jį turi ir dabar – kol vyksta „tyrimas“, rašo „IFLScience“.
Menasateiviaifilmas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.