Įkvepianti šuns drąsa: iš griūvančio pastato išvedė aklą šeimininką

2017 m. liepos 4 d. 17:22
Lrytas.lt
Roselle buvo auksaspalvis labradoras, kuris vienu metu buvo tapęs žymiausiu šunimi JAV. 2001 m. rugsėjo 11-osios teroristinio išpuolio metu Roselle padėjo savo aklam šeimininkui Michaelui Hingsonui nulipti žemyn 78 aukštus ir išbėgti iš Pasaulio prekybos centro prieš pat jam sugriūnant. 
Daugiau nuotraukų (1)
Roselle miegojo po M.Hingsono stalu, kol šis lemtingąjį rytą ruošėsi artėjančiam seminarui. Po kelių akimirkų į pastatą rėžėsi keleivinis lėktuvas ir M.Hingsonas kartu su savo bendradarbiais ėmė bėgti laiptais žemyn, kad išsigelbėtų. 
Kol dūmai iš lėktuvo kuro bako ėmė skverbtis į pastato laiptinę, M.Hingsonas suspaudė Roselle pavadėlį, tarsi leisdamas savo augintiniui suprasti, kad jį reikia kuo greičiau iš čia išvesti. Nepaisant to, Roselle išliko itin rami, o M.Hingsonas ją vis skatino skubėti. 
Tačiau tikroji Roselle drąsa išryškėjo išbėgus iš pastato, kai šis jau ėmė griūti, o aplinkinės gatvės paskendo dulkių uždangoje. M.Hingsonas grūmėsi su kitais žmonėmis, kad kuo greičiau išbėgtų iš pastato, kol griuvėsiai jau krito žmonėms ant galvų. M.Hingsonas pripažįsta, jog jeigu būtų turėjęs tik neregio lazdelę, jis tikriausiai nebūtų išsigelbėjęs. Jis mano, kad jie kartu su Roselle dirbo kaip tikra komanda – M.Hingsonas ją drąsino, o ši išliko rami ir vedė jį iš pastato. 
Po rugsėjo 11-osios įvykių M.Hingsonas ir Roselle ėmė dalyvauti įvairiose pokalbių laidose, taip pat vesti seminarus ir skaityti įkvepiančius pranešimus. M.Hingsonas ir Roselle išgarsėjo visoje šalyje.
2011 metais Roselle nudvėsė nuo autoimuninės ligos. M.Hingsonas sako, kad ji buvo nuostabus šuo – ji išmokė jį kantrybės bei besąlyginės meilės. Vyras mano, kad svarbiausias dalykas, kurio išmokė Roselle, buvo komandinis darbas. Jo manymu, tai yra pats galingiausias jam žinomas dalykas.
Šaltinis: People.com.
Šuošuo vedlysaklasis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.