Ko gero, daugelis yra matę vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuota, kas nutinka į kokakolos gėrimą įmetus „Mentos“ saldainį. Tačiau ar žinote, kas nutinka į kokakolos butelį įpylus skysto azoto?
Skysto azoto temperatūra siekia -196 °C, taigi jis dažnai naudojamas kaip šaldymo skystis. Jį savo eksperimentuose yra pamėgęs „Youtube“ narys, pasivadinęs slapyvardžiu „Crazy Russian Hacker“ (liet. pamišęs rusas programišius). Šis bandymas – vienas tokių.
Pirmiausia, kad būtų patogiau, jis įpylė skysto azoto į stiklinę, tuomet perpylė į kokakolos butelį ir jį apvertė. Butelis akimirksniu šovė į orą ir nuskrido tolyn, bandymo vietoje palikdamas tik kokakolos balą.
Tuomet tokį pat bandymą jis pakartojo su vandeniu (nes kokakola baigėsi). Rezultatas buvo kone identiškas: butelis nuskriejo tolyn, aptaškydamas eksperimento autorių, o ant asfalto liko garuojanti bala.
Kaip visa tai atrodė, galite pamatyti vaizdo įraše, esančiame po straipsniu.