Tokie šešias alaus skardines laikantys žiedai, kurių begalė atsiduria vandens telkiniuose, gali būti mirtinai pavojingi gyvūnams. Todėl „Saltwater Brewery“ alaus darykla pamanė, kad juos galima pakeisti nepavojinga alternatyva.
Bendrovės specialistai sugalvojo iš po alaus gamybos proceso likusių kviečių ir rugių gaminti skardines laikančius žiedus, kurie ne tik atliktų savo tiesioginę funkciją, bet dar ir būdų biologiškai irūs ir gyvūnams virstų pašaru.
„Tokie žiedai ne žudo gyvūnus, o juos maitina, – sakė vienas iš minėtos alaus daryklos įkūrėjų ir jos vadovas Chrisas Gove. – Kadangi sunaudojame alaus gamybos proceso šalutinius produktus, tokius kaip rugiai ir kviečiai, kalbame apie kažką daugiau, nei atliekų perdirbimą, o tai leidžia pasiekti nulinį atliekų lygį.“
Nicholas Mallosas iš Vašingtone veikiančios aplinkosaugos organizacijos „Ocean Conservancy“ pagyrė tokią idėja, kurią pavadino „puikiu inovatyvumo pavyzdžiu“.
Plastikiniai alaus skardinių žiedai yra pavojingi vandens gyvūnams, nes gali įstrigti didelių gyvūnų žarnyne, o mažesni gyvūnai juose gali įsipainioti.
Amerikoje beveik pusė parduodamo alaus yra parduodama skardinėse, todėl toks išradimas gali ženkliai prisidėti prie gyvūnų apsaugos.
Nuo spalio „Saltwater Brewery“ alaus darykla planuoja per mėnesį gaminti maždaug 400 000 valgomų alaus skardinių žiedų.