Ekspertas pataria: kaip prailginti telefono gyvenimą?

2016 m. balandžio 21 d. 18:01
Net 40 proc. žmonių sudaužo arba praranda mobiliuosius įrenginius. Ar žinote, kaip juos apsaugoti? Patarimais dalijasi pratęstų garantijų ir pirkinių draudimo ekspertai.
Daugiau nuotraukų (1)
Dažniausiai išmanieji telefonai krenta taip, kad sudūžta jų ekranas, kurio keitimas gali kainuoti beveik tiek pat, kiek naujas įrenginys. „Warranty Expert“ atstovas Robertas Undro pataria: „Jei dar neturite savo išmaniajam telefonui skirto specialaus dėklo ir plėvelės ekranui, tikrai rekomenduoju įsigyti. Tai ne tik apsaugos jūsų telefoną nuo dūžių, jam netikėtai išslydus iš rankų, bet ir neleis kauptis įvairioms dulkėms ir nešvarumams įrenginyje.“
Pasak jo, dulkės ir nešvarumai yra tikri išmaniųjų telefonų priešai. Taip pat valgant nereikėtų laikyti įrenginių šalia, nes maisto trupiniai gali patekti į vidų ir sutrikdyti telefono veiklą. „Kadangi išmaniuosius telefonus naudojame gana intensyviai, juos patariame retkarčiais nuvalyti švaria, tam skirta servetėle“, – moko R.Undro.
Statistika rodo, kad 18–30 amžiaus vyrai, lyginant su kitais naudotojais, dažniau netyčia aplieja mobilųjį telefoną skysčiais. Tai – viena iš dažniausiai pasitaikančių žalų, po kurios seka sudaužytų telefonų ekranai.
„Išmaniuosius telefonus reikėtų saugoti nuo vandens. Pastebime, kad tai viena dažniausiai patiriamų žalų, todėl nesineškite telefono arti vandens, nesvarbu, tai tvenkinys ar virtuvės kriauklė. Susiduriame ir su tuo, jog žmonės mėgsta klausytis muzikos prausdamiesi duše, tačiau telefono nepatariame neštis į vonios kambarį, nes garai gali sukelti tokias pačias pasekmes, kaip ir apliejimas skysčiais. Beje, nesinaudokite telefonu ir lyjant“, – konsultuoja specialistas.
Pasinaudoję nešiojamuoju ar stacionariu kompiuteriu jį išjungiame, tad kodėl taip nesielgiame su išmaniaisiais telefonais? „Telefonai yra tarsi kompiuteriai, todėl juos kartais būtina perkrauti. Tai pagerins jūsų įrenginio veikimą ir apsaugos nuo netikėtų programinių gedimų“, – patarė R.Undro.
Specialistas taip pat pataria valyti telefono atmintį, kuri labai greitai prisipildo. Reikėtų nepamiršti ištrinti nereikalingų nuotraukų, filmukų bei nenaudojamų programėlių. Toks vietos „atlaisvinimas“ pagerins ir pagreitins jūsų telefono darbą. „Visi įvardyti būdai išmaniųjų telefonų priežiūrai turėtų būti taikomi ir planšetiniams kompiuteriams“, – priminė jis.
Vadovaujantis šiais patarimais galima prailginti savo išmaniojo telefono veikimą ir apsaugoti jį nuo gedimų, tačiau technika turi savybę gesti, todėl reikėtų pasirūpinti ir papildomomis priemonėmis.
„Įsigyjant išmanųjį telefoną verta pasirūpinti jo draudimu“, – patarė R.Undro. Jūsų telefonas bus suremontuotas ar pakeistas nauju net ir įvykus gamintojo garantijoje nenumatytiems įvykiams: sudužus, pažeidus vandeniu, ugnimi ar policijos patvirtintos vagystės atveju. Be to, jūs galite pratęsti telefono gamintojo nustatytą garantijos laiką. Šios priemonės padės sutaupyti ne tik pinigų, bet ir brangaus laiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.