Ataskaitoje atskleista dažniausia Rusijos kareivių mirties priežastis

2024 m. spalio 18 d. 08:55
Lrytas.lt
Beveik trys ketvirtadaliai Rusijos kareivių miršta dėl vienos priežasties, parodė karo gydytojų atliktas tyrimas.
Daugiau nuotraukų (1)
Žurnale „Military Medical Journal“ buvo tiriamos mirtinos traumos, kurias Rusijos kareiviai patyrė „šiuolaikinio ginkluoto konflikto“ metu – nagrinėjant tiek žuvusius mūšio lauke, tiek evakuotus iki ligoninės.
Išvados, apie kurias pranešė nepriklausomas Rusijos naujienų portalas „Viorstka“ (rus. Вёртска), parodė, kad 74,5 proc. mirčių įvyko dėl sprogimų.
Antroje vietoje (14,7 proc.) buvo mirtys dėl šautinių sužeidimų iš šaulių ginklų.
Kiek daugiau nei 4 proc. mirčių įvyko dėl terminių sužalojimų ir tiek pat – dėl smūginių traumų. Kitos mirties priežastys buvo nuo durtinių sužalojimų, asfiksijos, paskendimo, apsinuodijimo ir tokių būklių kaip širdies nepakankamumas.
„Viorstka“ nurodo, kad išvadose karas Ukrainoje tiesiogiai neminimas, tačiau tyrėjai rašo apie sužeidimus nuo raketų „M30A1“, kurias JAV tiekiamomis HIMARS sistemomis Ukrainos pajėgos naudoja kovai su Rusijos agresija.
Ataskaitos autoriai teigia, kad šie ginklai buvo vieni iš tų, kurių griaunamoji galia padidino mirtingumą dėl jų gebėjimo sukelti kombinuotus sužalojimus, kai pažeidžiami keli organai.
Ketvirtadienį paskelbta naujausia Ukrainos ataskaita, kurioje nurodomi Rusijos kareivių nuostoliai Ukrainoje per praėjusią parą siekė 1420, o bendras aukų, į kurias įeina ir žuvusieji, ir sužeistieji, skaičius nuo karo pradžios pasiekė 674 270.
Pasak Kijevo, Rusijos kareivių nuostoliai gerokai išaugo per pastaruosius du mėnesius. Kiti vertinimai rodo dideles personalo aukas: Didžiosios Britanijos gynybos ministerija teigia, kad rugsėjį vykstant įtemptoms kovoms keliuose frontuose, vidutinis dienos aukų skaičius pasiekė 1271, rašo „Newsweek“.
Jungtinės Karalystės duomenimis, Rusija patyrė apie 550 000 aukų ir prognozuoja, kad žiemos mėnesiais jų bus vidutiniškai po 1000 ar daugiau per dieną.
Rusija savo karių nuostolių neatnaujino nuo 2022 m. rugsėjo, kai teigė, kad žuvo kiek mažiau nei 6 000 kareivių. Ukraina taip pat nepateikia atnaujintos informacijos apie savo karių nuostolius.
Remdamasis žvalgybos duomenimis ir neatskleidžiamais šaltiniais, laikraštis „The Wall Street Journal“ (WSJ)praėjusį mėnesį pranešė, kad žuvo arba buvo sužeista apie 1 mln. ukrainiečių ir rusų, dauguma jų – kariai, tačiau tarp jų buvo ir civilių gyventojų, patekusių į Maskvos pradėtus karo veiksmus.
WSJ pranešė, kad pagal slaptą ukrainiečių sąmatą nuo šių metų pradžios žuvo 80 000 ukrainiečių karių, o sužeistųjų yra apie 400 000.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.