Gera žinia: šių vakarietiškų tankų Ukrainoje gerokai padaugės

2024 m. spalio 17 d. 20:12
Lrytas.lt
Australija žada Ukrainai perduoti beveik 50 tankų „Abrams M1A1“.
Daugiau nuotraukų (1)
Apie tai pranešė Australijos gynybos pramonės ministras Patas Conroy. Šie tankai yra dalis 245 mln. dolerių vertės karinės pagalbos paketo.
Iš viso Australija Ukrainai perduos 49 tankus „M1A1 AIM-SA“, kuriuos Australijos kariuomenė baigia eksploatuoti. Šiuos tankus Australijos kariuomenė 2007–2024 m. naudojo dviejų pulkų sudėtyje.
„Kadangi susiduriame su sudėtinga geostrategine aplinka, svarbu, kad ir toliau dirbtume kartu su savo partneriais visame pasaulyje, siekdami atgrasyti nuo agresijos ir prievartos ir apsaugoti pasaulinę taisyklėmis grindžiamą tvarką“, – sakė P. Conroy.
Kadangi „M1A1“ tankų eksploatavimo laikas baigiasi, prieš išsiunčiant juos į Europą, tankus reikės šiek tiek atnaujinti arba jie bus remontuojami Lenkijoje.
„Vienas iš ypatingų australų tankų elementų yra tas, kad jie yra pakankamai geros techninės būklės“, – sakė Australijos gynybos pramonės ministras.
Australijos gynybos ministerija iš JAV iš viso įsigijo 59 tankus „M1A1“, kurie buvo modernizuoti pagal AIM (angl. Abrams Integrated Management) programą.
Tarnybos metu tankai buvo patobulinti iki „SA“ (angl. Situational Awareness) versijos, kuri turi geresnes žvalgybos galimybes.
Praėjusiais metais JAV Ukrainai perdavė 31 tanką „Abrams“, tačiau šių metų rugsėjo mėnesį pranešta, kad net 20 iš 31 tanko buvo sunaikinti, tad šis tankų papildymas Ukrainai bus reikšmingas.
Parengta pagal „Militarnyj“ ir „The National Interest“.
karinė technikaJAV tankaiAbrams
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.