Lenkijoje pastebėtas paslaptingas Ukrainos karinis lėktuvas

2024 m. spalio 11 d. 12:34
Lrytas.lt
Lenkijos šaltiniai teigia, kad Lenkijos oro uoste pasirodė Ukrainos karinis transporto lėktuvas „An-178“.
Daugiau nuotraukų (1)
2024 m. spalio 9 d. Lenkijos Bydgoščiaus miesto tarptautinis oro uostas priėmė transporto lėktuvo „AN-178–100P“ prototipą. Tokį pareiškimą paskelbė oro uosto spaudos tarnyba.
Pažymima, kad Bydgoščiaus oro uostas anksčiau buvo priėmęs saugoti kitą orlaivį „Antonov“, tačiau apie šį epizodą išsamiau nepranešama. Taip pat nėra jokių duomenų apie tai, kur ir kokiomis sąlygomis buvo saugomas „AN-178–100P“.
Portalas „Defense Express“ pabrėžia, kad neatskleidžiama, kokias funkcijas šis orlaivis gali atlikti Lenkijos teritorijoje. Visai gali būti, kad kalbama tik apie šio svarbaus Ukrainoje sukurto ir pagaminto orlaivio pavyzdžio išsaugojimą. Nuotraukoje matyti, kad šis transporto lėktuvas dekoruotas žodžiais „Volia“ (galima išversti kaip „valia“ arba „laisvė“) ir „Būk drąsus kaip Hostomelis“.
Minėta žinia iš Bydgoščiaus tarptautinio oro uosto svarbi tuo, kad tai iš esmės pirmoji žinia apie ukrainietišką „AN-178“ per visą Rusijos plataus masto karo prieš Ukrainą laikotarpį.
Šiame fone įdomiai atrodo Lenkijos portalo „ZBiAM“ autorių atitinkamoje publikacijoje pateiktos prielaidos. Jie mano, kad nuo 2022 m. vasario šis orlaivis galėjo stovėti Sviatošyno oro uoste, esančiame už 11 km į šiaurės vakarus nuo Kijevo centro. Šis faktas leido jam išvengti žalos, padarytos dėl Hostomelyje nusileidusių rusų kareivių veiksmų.
Šio šaltinio autoriai taip pat mano, kad Ukraina iš įvairių užsakovų turi apie trisdešimt užsakymų „AN-178“ gamybai, tačiau tai nėra tiksli informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.