Rusai pradės masinę naujo ginklo gamybą

2024 m. spalio 9 d. 15:27
Lrytas.lt
2025 m. Kalašnikovo koncernas pradės masinę naujo mažo kalibro šturmo šautuvo „AM-17“ gamybą. Apie tai pranešama oficialiame koncerno puslapyje „Telegram“.
Daugiau nuotraukų (1)
Naujasis mažo kalibro automatinis šautuvas bus gaminamas siekiant pakeisti saugumo pajėgose ir Rusijos ginkluotosiose pajėgose naudojamą automatinį šautuvą „AKS-74U“.
Šautuvo kalibras išliks standartinis rusiškiems ginklams – 5,45 mm – tačiau serijinis modelis bus šiek tiek patobulintas, palyginti su prototipais, rašo „Militarnyj“
Be to, koncerno atstovai pažymi, kad „AM-17“ šautuvas buvo patobulintas dėl jo naudojimo kare su Ukraina – esą buvo pašalintos kai kurios konstrukcinės problemos.
„AM-17“ skirtumas, palyginti su „AKS-74U“, yra tas, kad jame panaudota daug aukštos kokybės polimerinių medžiagų, todėl sumažėjo bendras ginklo svoris, o taip pat atsirado bėgelis taikikliams ir kitai įrangai montuoti.
Šautuvas turi 30 šovinių dėtuvę, sulankstoma teleskopinę buožę ir dviejų šaudymo režimų jungiklį.
Nepaisant gamintojo teiginių apie didelį šio šautuvo patikimumą ir tobulėjimą, situacija gali pasikartoti, kaip ir su naujaisiais Rusijos kariuomenės naudojamais šturmo šautuvais „AK-12“, kurie turi nemažai problemų.
„AK-12“ iki šiol kamuoja šios problemos: prasta surinkimo kokybė, nekokybiškos kompozitinės medžiagos ir metalinių komponentų, įskaitant vamzdžio kanalą ir kitas dalis, korozija.
2023 m. Kalašnikovo koncernas paskelbė apie naują „AK-12“, gaminamo nuo 2018 m., kokybės gerinimo etapą, o taip pat apie bendro konstrukcijos patikimumo didinimą.
Šiuo metu vyksta 2023 m. modelio „AK-12“ naujas bandymų etapas, po kurio bus priimtas sprendimas pradėti jo serijinę gamybą.
Gamintojai teigia, kad „AK-12“ priekinė dalis dabar yra tvirtesnė ir geriau apsaugo šaulio ranką nuo aukštos temperatūros intensyvaus šaudymo metu.
Specifikacijos:
Kalibras, mm: 5,45
Naudojamas šovinys: 5,45х39
Šovinių dėtuvės talpa, vnt: 30
Šaudymo greitis, šūviai per minutę: 850
Šautuvo svoris be dėtuvės, kg: 2,5±0,1
Ginklo ilgis, mm:
  • Žygio padėtyje: 490
  • Kovinėje padėtyje: 490 / 750

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.