Skelbia, kad Rusijoje pradėjo patruliuoti branduolinių raketų paleidimo sistemos (1)

2024 m. spalio 7 d. 12:08
Lrytas.lt
Į „kovinio patruliavimo maršrutus“ Rusijoje išvyko branduolinių raketų paleidimo sistemos, pranešė šalies valstybinė žiniasklaida.
Daugiau nuotraukų (5)
Naujienų agentūra TASS paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, jos teigimu, matoma, kaip Novosibirsko komplekse Sibire išvažiuoja tarpžemyninės balistinės raketos „Jars“ paleidimo sistemos.
Agentūra teigė, kad įgulos tikrino personalo ir įrangos „pasirengimą“ „ilgalaikiam darbui lauke“.
Pasak specializuoto karinio ir gynybinio leidinio „Army Recognition“, „Jars RS-24“ yra rusiška mobili branduolinė raketa, galinti nuskrieti nuo 1900 iki 120 000 kilometrų, o jos tikslumas siekia 250 metrų, rašo „Newsweek“.
„RS-24 Jars“ („РС-24 Ярс“ – ракета стратегическая (strateginė raketa), modifikacija 24), taip pat žinoma kaip „Topol-MR“, yra Rusijos termobranduoliniais užtaisais ginkluota tarpžemyninė balistinė raketa, pirmą kartą išbandyta 2007 m. gegužės 29 d.
Tai iš esmės ta pati raketa kaip ir „Topol-M“, tik naudingojo krovinio galimybės buvo buvo modifikuotos taip, kad galėtų nešti daugybę nepriklausomai nutaikomų kovinių galvučių. Manoma, kad kiekviena raketa gali nešti iki 4 kovinių galvučių.
„RS-24„ yra sunkesnė už „RT-2PM2 Topol-M“ raketą, kuri, kai kuriais duomenimis, gali gabenti iki 10 nepriklausomai nutaikomų kovinių galvučių. 2007 m. bandymai buvo paviešinti kaip atsakas į priešraketinį skydą, kurį JAV planavo dislokuoti Europoje.
„RS-24“ naudojama nuo 2010 m., 2017 m. birželio mėn. duomenimis, veikė daugiau kaip 50 paleidimo įrenginių.
ginkluotėbranduolinis ginklasRusija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.