Nostalgiška dovana žaidimų mėgėjams: Japonijoje atidarytas „Nintendo“ muziejus

2024 m. spalio 5 d. 13:34
Lrytas.lt
Dalis iš mūsų turbūt nostalgiškai prisimena, kaip paėmę į rankas žaidimų kompiuterio pultelį, pasinerdavome į spalvingus „Super Mario“, „Zelda“ ir „Donkey Kong“ pasaulius. Jei šie žaidimai vaidino svarbų vaidmenį jūsų vaikystėje – verta aplankyti ilgai lauktą naują Japonijos „Nintendo“ muziejų.
Daugiau nuotraukų (6)
Spalio 2 d. visuomenei atverta interaktyvi erdvė įrengta buvusiame vaizdo žaidimų kompanijos gamyklos komplekse Udži mieste, maždaug už valandos kelio į pietus nuo Kioto.
Trijuose pagrindiniuose pastatuose įsikūrusiame „Nintendo“ muziejuje lankytojai susipažins su 135 metų bendrovės istorija ir galės apžiūrėti išsamią ekspoziciją, kurią sudaro retos žaidimų konsolės ir jų prototipai, interaktyvūs žaidimai, patirtys ir net teminis mėsainių restoranas.
Nors muziejaus lankytojai negalės šokinėti ir daužyti blokelių su klaustukais, kaip tai daro Mario – bet tai jau galima daryti netoliese Osakoje esančiame pramogų parke „Super Nintendo World“ – jie galės susipažinti su daugybe informacijos, leidžiančios pažvelgti į „Nintendo“ vadovo Shigeru Miyamoto, dar vadinamo Super Mario tėvu, mintis.
Pirmą kartą ši milžiniška vaizdo žaidimų bendrovė buvo įkurta 1889 m., kaip japoniškų žaidimo kortų gamintojai „Hanafuda“ (kas reiškia „Gėlių kortas“). Šiai kukliai pradžiai skirtas muziejaus skyrius „Amatai ir žaidimai“, kuriame įrengtas „Hanafuda“ kambarys, kuriame lankytojai pasitelkdami šiuolaikines technologijas gali išmokti žaisti tradicinį kortų žaidimą, o taip pat gali prisijungti prie dirbtuvių, kuriose patys gali susikurti gėlių kortas.
Tačiau pagrindinis muziejaus akcentas – „Atradimų“ zona: didžiulė salė, kurioje eksponuojami beveik visi bendrovės kada nors išleisti gaminiai, įskaitant retus riboto tiražo prietaisus ir nepavykusius prototipus.
Kitas „Atradimų“ pastato akcentas – aštuonių specialių interaktyvių žaidimų kolekcija, kurių kiekvienas atspindi legendinį bendrovės žaidimų istorijos kūrinį.
O „Didžiojo Valdiklio“ zonoje žaidėjai gali bendradarbiauti ir žaisti klasikinius „Nintendo“ žaidimus naudojant, kaip išduoda pavadinimas, milžiniškus valdiklius, sukurtus taip, kad atrodytų kaip originalūs „Wii“ ir „Famicom“ konsolių valdikliai.
Tarp siūlomų mini žaidimų yra lazerinis šaudymo žaidimas „Zapper & Scope“, primenantis 1973 m. kompanijos sukurtą šaudymo šviesiniu ginklu sistemą, ir „Love Tester“, pirmą kartą pasirodęs 1969 m.
Muziejaus lankytojams duodama 10 skaitmeninių monetų, kurias jie gali panaudoti žaidimams žaisti, tačiau reikėtų perspėti, kad papildomų monetų nusipirkti neįmanoma, tad žaidėjams teks mąstyti strategiškai ir protingai rinktis.
Nepaisant kukliai pilko fasado, muziejuje gausu žaismingų, tik „Nintendo“ būdingų detalių – nuo Super Mario pasaulio grybų žmogeliukų, kurie dainuoja, kai paliečiama jų galva, iki spintelių, primenančių „Gameboy“ kasetes.
Muziejaus kavinė „Hatena Burger“ pasižymi „Nintendo“ tematikos dekoru, o parduotuvėje parduodami suvenyrai – pavyzdžiui, milžiniškos valdiklio formos pagalvėlės, raktų pakabukai ir „Hanafuda“.
Tačiau apsilankyti šiame muziejuje – gana sudėtinga. Negalima tiesiog pasirodyti prie durų ir nusipirkti bilieto, rašo CNN. Lankytojai turi nueiti į muziejaus svetainę ir užsiregistruoti į loteriją bent prieš tris mėnesius. Tai reiškia, kad dabar keliautojai gali dalyvauti loterijoje ir gauti bilietus į muziejų ne anksčiau kaip sausio mėnesiui – ir pasirinkti iki trijų pageidaujamų datų bei laikų.
Laimėtojai paskelbiami likus dviem mėnesiams iki numatytos apsilankymo datos, o bilietus reikia įsigyti iš karto.
Tie, kurie nespėjo užsiregistruoti iš anksto, taip pat gali bandyti laimę muziejaus svetainės kalendoriuje ir ieškoti bilietų, kurie buvo grąžinti arba pridėti vėliau.
Bilietų kaina yra 3300 jenų (21 euras) suaugusiajam ir 2200 jenų (14 eurų) vaikui. Kai kuriose parodos dalyse imamas dar papildomas įėjimo mokestis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.