Rusija gavo naujų „nematomų“ naikintuvų

2024 m. rugsėjo 16 d. 19:48
Lrytas.lt
Rusijos Jungtinė aviacijos korporacija Rusijos karinėms oro ir kosmoso pajėgoms pristatė naują naikintuvų „Su-57“ ir „Su-35S“ partiją, teigiama korporacijos atstovų pranešime.
Daugiau nuotraukų (1)
Pranešime spaudai teigiama, kad penktosios kartos naikintuvai „Su-57“ sėkmingai išlaikė visus gamyklinius bandymus ir buvo patvirtinti Gynybos ministerijos techninio personalo po serijos skrydžio bandymų įvairiais operaciniais režimais.
Naikintuvai buvo perkelti į jiems skirtą bazę, o Rusijos karo pilotai išreiškė pasitenkinimą jų veikimu. „Lėktuvai pasižymi aukštomis skrydžio ir techninėmis charakteristikomis, kurias puikiai įvertino mūsų pilotai“, – sakė „Rostek“ generalinio direktoriaus pirmasis pavaduotojas Vladimiras Artiakovas. Jis taip pat patvirtino, kad įvairiais etapais gaminami papildomi „Su-57“ lėktuvai, taip pat baigiami gaminti ir „Su-35S“.
Šiuo metu modernizuojama Jungtinė aviacijos korporacijos gamykla – kad būtų patenkinta auganti „Su-57“ paklausa. Pastaruoju metu modernizuota nauja skrydžių bandymų stotis, be to, pradėti statyti papildomi pastatai, skirti serijinei penktos kartos orlaivių gamybai.
„Rusijos oro ir kosmoso pajėgoms tiekiamų penktos kartos naikintuvų skaičius kasmet didėja. „Su-57“ išlieka pažangiausiu Rusijos fronto lėktuvu“, – sakė korporacijos generalinis direktorius Jurijus Sliusaras, kurį cituoja „Defence Blog“.
Tačiau kai kurie žymūs kariniai veikėjai, įskaitant Ilją Tumanovą, kuris vadovauja įtakingam Rusijos gynybos kanalui „Fighterbomber“, išreiškė susirūpinimą dėl pristatytų orlaivių. „Tikiuosi, kad tai nauji, o ne suremontuoti, modernizuoti ar restauruoti lėktuvai“, – pastebėjo I. Tumanovas, turėdamas omenyje neseniai padarytą žalą keliems „Su-57“ jų bazėje Achtubinske. Ukrainos drono smūgiu anksčiau šiais metais vienas „Su-57“ buvo sunaikintas, o dar keturi buvo smarkiai apgadinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.