Rusų atakos Kurske pasekmė – pusė sunaikinto dalinio, likę pabėgo

2024 m. rugsėjo 16 d. 08:56
Lrytas.lt
Karo ekspertas Denysas Popovičius per kanalą „Freedom TV“ pasakojo apie Rusijos okupantų kontrpuolamuosius veiksmus Kursko srityje.
Daugiau nuotraukų (1)
„Remiantis informacija, Rusijos armijos kontratakos Kursko srityje prasidėjo rugsėjo 10 d. Matėme vaizdo įrašą, kaip šarvuočių grupė pajudėjo link Snagosto kaimo. Akivaizdu, kad vėliau vyko mūšiai dėl šios gyvenvietės. Tuo pat metu buvo informacija, kad priešas puolė prie Gordejevkos. Atitinkamai, galima daryti išvadą, kad pirmajame šios kontrpuolimo etape Rusija bandė atblokuoti karius, įstrigusius Kursko srities Gluškovskio rajone tarp valstybės sienos ir Seimo upės vagos. Iš Rusijos propagandos buvo daug pranešimų apie ukrainiečių apsupimą, apie Ukrainos kariuomenės kairiojo flango žlugimą Kursko srityje. Rusai įstrigo mūšiuose dėl Snagosto ir toliau nesiveržia“, – sakė jis.
Jis pridūrė, kad tuo pat metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos įvykdė naują Kursko srities sienos kirtimą Gluškovo rajone.
„Taigi, siena buvo pralaužta naujame ruože, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos pajudėjo gilyn, matyt, kovoja dėl Vesioloje kaimo. Gali būti, kad Ukrainos kariuomenės žengimas į priekį yra reikšmingesnis – bet sunku pasakyti, nes esame priversti pasikliauti neoficialiais šaltiniais. Ukrainos generalinis štabas šiuo klausimu tyli. Tačiau galime tvirtai pasakyti, kad Rusijos federacija pasiekė priešingą efektą, bandydama atblokuoti savo kariuomenę ir išlaisvinti Kursko sritį. Jie praranda naujas sritis Kursko srityje“, – reziumavo D. Popovičius.
2024 m. rugsėjo 13 d. Ukrainos Karinių oro pajėgų padaliniai sėkmingai sutrukdė Rusijos oro desanto pajėgų mechanizuotą ataką Kursko srityje. Ukrainos Karinių oro pajėgų vadovybė apie tai pranešė „Facebook“, kur paskelbė atitinkamą vaizdo įrašą.
„Valstybės agresorės kariai desperatiškai bando išstumti Ukrainos gynybos pajėgas iš Kursko srities“, – rašoma pranešime.
Rusai dislokavo 14 karinės technikos vienetų, įskaitant du tankus, vienuolika desantinių pėstininkų kovos mašinų ir vieną šarvuotą pėstininkų transporterį. Šiose transporto priemonėse buvo įrengta papildoma apsauga nuo dronų smūgių.
Desantinių pėstininkų kovos mašinų buvimas rodo, kad už puolimą atsakingas Rusijos oro pajėgų padalinys, teigia „Defense Express“.
Vaizdo įraše matyti, kad puolimui atremti buvo naudojami FPV dronai ir iš anksto padėtos prieštankinės minos. Nors filmuotoje medžiagoje nėra aiškiai nurodytos visos sunaikintos transporto priemonės, ji patvirtina, kad buvo likviduotos mažiausiai šešios rusiškos karo mašinos.
„Mūšio lauke liko penkios desantinės pėstininkų kovos mašinos, tankas ir šarvuotas pėstininkų transporteris bei tuzinas Rusijos kareivių. Išlikusios Rusijos oro desanto pajėgos iš vietovės pabėgo „, – pranešė Ukrainos karinės oro pajėgos.
karybakarinė technikasunaikinimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.