Europos Parlamentas vertins ar buvo imtasi veiksmų dėl galimų „TikTok“, „Meta“, „X“ ir „AliExpress“ pažeidimų

2024 m. rugsėjo 16 d. 09:22
Lrytas.lt
Antradienį EP nariai aptars socialinių tinklų veiklos priežiūrą ir Skaitmeninių paslaugų akto vaidmenį saugant demokratiją ir laisves internete. Diskusijoje su Europos Komisija europarlamentarai vertins nuo šių metų vasario įsigaliojusio Skaitmeninių paslaugų akto įgyvendinimą ir ar buvo imtasi veiksmų dėl galimų „TikTok“, „Meta“, „X“ ir „AliExpress“ platformų pažeidimų. Tikėtina, kad EP nariai teirausis, ar ES taisyklės taikomos ir „Telegram“ socialiniam tinklui.
Daugiau nuotraukų (1)
Po Skaitmeninių paslaugų akto priėmimo vis daugiau pasaulio valstybių žengia socialinių tinklų veiklos reguliavimo keliu, pavyzdžiui, panašios taisyklės priimtos ar siūlomos patvirtinti Jungtinėje Karalystėje, Kanadoje, Australijoje ir JAV.
2022 m. priimtos ES skaitmeninės srities taisyklės tapo pasauliniu vartotojų apsaugos internete standartu. Jos nustato atskaitomybės standartus, taikomus interneto bendrovėms atviroje ir konkurencingoje skaitmeninėje rinkoje. Socialiniai tinklai ar prekyvietės įpareigojamos kovoti su neteisėto turinio platinimu, dezinformacija ir kitais riziką visuomenei keliančiais reiškiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.