Rusijos tankų gamykloje – gaisras

2024 m. rugsėjo 13 d. 14:24
Lrytas.lt
Rugsėjo 12 d., ketvirtadienį, Omsko Lenino rajone esančioje „Omsktransmaš“ tankų gamykloje, kuri yra „UralVagonZavod“ dukterinė įmonė, kilo didžiulis gaisras, pranešė regiono valdžios institucijos.
Daugiau nuotraukų (1)
Pirminė informacija apie incidentą socialinėje žiniasklaidoje pradėjo plisti apie 13 val. vietos laiku. Manoma, kad gaisras kilo viename iš gamyklos pastatų, nors pranešimų apie aukas ar sužeistuosius kol kas negauta.
Omsko gubernatorius Vitalijus Chotšenka patvirtino incidentą ir pareiškė: „Omsktransmaš“ gamykloje kilo gaisras. Vykdant remonto darbus užsidegė vieno iš cechų stogas. Specialistai yra vietoje, o tolesnės detalės tikslinamos“.
Gamykla „Omsktransmaš“ yra svarbi Rusijos gynybos pramonės veikėja, gaminanti tankus ir sunkiąsias liepsnosvaidžių sistemas, įskaitant tankus „T-80BVM“ ir termobarinių ginklų sistemas „Soncepiok“, kurios naudojamos kare Ukrainoje.
Regiono nepaprastųjų situacijų ministerija nurodė, kad apie gaisrą valdžios institucijoms pirmą kartą pranešta 12.55 val. Į įvykio vietą greitai atvyko gelbėtojų komandos ir pradėjo gesinti gaisrą. Nors gaisras atrodė rimtas, gamyklos pareigūnai nurodė, kad incidentas neturėjo įtakos gamybai.
„Subrangovui atliekant stogo remonto darbus, kilo lokalizuotas gaisras stogo dangos medžiagoje. Laimei, gaisras neturėjo įtakos gamybos procesui ir niekas nenukentėjo“, – pranešė „Omsktransmaš“ atstovas spaudai.
Gubernatorius taip pat patvirtino, kad nukentėjusiųjų nebuvo.
Bendrovė „Omsktransmaš“ susidūrė su tarptautine kontrole – dėl dalyvavimo karinės įrangos gamyboje ji įtraukta į Japonijos ir Jungtinių Valstijų sankcijų sąrašus. Gamykla yra žinoma kaip karinės įrangos, kurią Rusijos pajėgos naudojo Ukrainoje, gamybos įmonė, todėl ji yra labai svarbi Rusijos gynybos infrastruktūros dalis, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.