Ukrainiečiai negali naudoti vokiečių haubicų „PzH 2000“ – kas vyksta?

2024 m. rugsėjo 11 d. 11:51
Lrytas.lt
Ukrainos kariškiai išreiškė susirūpinimą dėl jau pristatytų Vokietijos ginklų sistemų atsarginių dalių trūkumo. Pasak dienraščio „Bild“, didelė dalis Vokietijos, Nyderlandų ir Italijos pristatytų haubicų šiuo metu dėl nusidėvėjimo nebenaudojamos.
Daugiau nuotraukų (1)
Du Ukrainos artilerijos vadai, kurie šias haubicas kovose naudoja jau beveik dvejus metus, atsarginių dalių padėtį apibūdino kaip „katastrofišką“. Tai apima ir vokiškas savaeiges haubicas „Panzerhaubitze 2000“.
„Tai puiki sistema, tačiau ji labai nusidėvi. Po kurio laiko pranešėme, kad reikia pakeisti pabūklų vamzdžius... tačiau jų keitimas vyksta lėtai, iš dalies dėl trūkumo“, – sakė vienas artileristas.
Leidinys „Bild“ praneša, kad Vokietija tiekia tik ribotą kiekį vamzdžių, daugiausia dėmesio skirdama skubiam kai kurių Ukrainos savaeigių haubicų remontavimo poreikiui. Tačiau Ukrainos artileristai pabrėžia, kad vamzdžiai nėra vienintelė problema – reikia keisti ir kitus komponentus, tačiau biurokratinis vilkinimas sulėtino pirkimus, nes leidžiama naudoti tik tam tikras dalis.
Bundestago gynybos komiteto vadovas Marcusas Faberis išreiškė nusivylimą dėl susidariusios padėties. „Absurdiška, kad daugiau sistemų neveikia dėl atsarginių dalių trūkumo nei dėl priešo ugnies“, – sakė jis.
M. Faberis palankiai įvertino šiemetinius ketinimus pristatyti Ukrainai daugiau haubicų, tačiau pabrėžė, kad laiku pristatytos atsarginės dalys būtų leidusios Ukrainai panaudoti daugiau sistemų savo gynybai.
Rugsėjo 4 d. pasirodė pranešimai, kad Vokietija planuoja perduoti Ukrainai dar 12 savaeigių haubicų „PzH 2000“, primena „Defense Express“.
ginkluotėhaubicaPzH 2000
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.