Ukrainiečiai numušė paslaptingą rusų droną – toks šiame kare iki šiol dar nebuvo pastebėtas

2024 m. rugsėjo 2 d. 09:02
Lrytas.lt
Ukrainos kariai sėkmingai perėmė paslaptingą naujo tipo Rusijos reaktyvinį bepilotį, kuris pirmą kartą pasirodė mūšio lauke.
Daugiau nuotraukų (4)
Tai įvyko per vieną iš naujausių Rusijos bepiločių orlaivių atakų prieš Ukrainą, kurios metu buvo panaudotas iki tol visuomenei ir kariniams analitikams nežinomas dronas.
Rugpjūčio 30 d. numuštas bepilotis orlaivis apibūdinamas kaip reaktyvinis dronas, pasižymintis „skraidančio sparno“ aerodinamine konfigūracija – o tai rodo, kad jo konstrukcija orientuota į slaptumą ir greitį. Pažymėtina, kad bepilotis neturėjo jokių ginklų ar matomos žvalgybinės įrangos, o tai leidžia manyti, kad jis galėjo būti naudojamas ne tiesioginiam apšaudymui, o kaip „jaukas“ Ukrainos oro gynybai.
Ekspertai teigia, kad tai buvo ne aukščiausios klasės gamyklinis gaminys, o labiau primityvus, galbūt eksperimentinis modelis. „Dronas atrodo gana primityvus ir turi daug trūkumų“, – nurodė Ukrainos kariuomenės pareigūnas.
Analitikai spėja, kad šis bepilotis orlaivis greičiausiai galėjo būti netikras taikinys, kurį Rusijos pajėgos naudojo Ukrainos priešlėktuvinei gynybai įvertinti, nerizikuodamos vertingesne ar sudėtingesne įranga. Šią teoriją patvirtina ir tai, kad dronas neturėjo jokios optinės ar kitos sudėtingos stebėjimo įrangos, rašo „Defence Blog“.
karybadronaisunaikinimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.