Ukrainos kariai nustebo: perimtas rusų šarvuotis pasižymėjo netikėtomis savybėmis

2024 m. rugpjūčio 27 d. 11:43
Lrytas.lt
Ukrainos kariai iš 56-osios atskirosios motorizuotosios pėstininkų brigados perėmė naują rusišką pėstininkų kovos mašiną „BMP-3“ – ji pasižymėjo netikėtomis savybėmis, rašo „Defense Express“.
Daugiau nuotraukų (1)
Pasak karių, šis šarvuotis „BMP-3“ neseniai buvo išvežtas iš sandėlio, o visi jo ginklai vis dar buvo padengti transmisiniu tepalu (solidolu).
Šarvuotyje „BMP-3“ sumontuotos kelios ginklų sistemos, įskaitant 100 mm patranką, 30 mm automatinę patranką ir 7,62 mm kulkosvaidį.
Išskirtinis šios pėstininkų kovos mašinos modifikacijos bruožas – neįprastai atidarančios karių skyriaus durys (kaip – matoma vaizdo įraše), o tai gali apsunkinti greitą karių dislokavimą.
Be to, pėstininkų kovos mašinos „BMP-3“ šarvuotas korpusas, pagamintas iš aliuminio lydinio, užtikrina mobilumo ir apsaugos derinį.
Rusų karinę mašiną perimę Ukrainos kariai buvo nustebę, kad „BMP-3“ turi net tualetą – tai neįprasta pėstininkų kovos mašinoms ar kitiems šarvuočiams.
Ukrainos kariai jau išbandė rusų pėstininkų kovos mašiną. Pasidalintame vaizdo įraše matyti, kaip kariai šaudė iš 100 mm patrankos, naudodami automatinę užtaisymo sistemą, rašo „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.