Rusai smogė į JAV dovanotą šarvuotį – štai kuo viskas baigėsi (1)

2024 m. rugpjūčio 13 d. 08:57
Lrytas.lt
Kursko srityje Ukrainos pajėgų dislokuotas JAV dovanotas šarvuotis „Stryker“ išgyveno tiesioginį Rusijos granatsvaidžio (RPG) smūgį, o šarvuočio įgula patyrė tik lengvus sužeidimus, praneša „Defence Blog“.
Daugiau nuotraukų (1)
Šis incidentas, kurį aprašė „Financial Times“ žurnalistas Christopheris Milleris, pabrėžia „Stryker“ konstrukcijos atsparumą aktyvaus mūšio zonose.
Per puolimą šarvuotis buvo apgadintas, bet nesunaikintas. Ch. Millerio teigimu, šarvuočio vairuotojas patyrė smegenų sukrėtimą, tačiau dėl tvirtų karinės mašinos šarvų visi įgulos nariai išliko gyvi.
Pirmadienį Ch. Millerio paskelbtose nuotraukose matyti, kad „Stryker“ nuo RPG smūgio patyrė akivaizdžių pažeidimų, tačiau karinės mašinos sandarumas liko nepažeistas tiek, kad apsaugojo jos įgulą.
Universali ir stipriai šarvuota karinė mašina „Stryker“ yra itin svarbus Ukrainos pajėgų turtas, užtikrinantis mobilumą ir apsaugą mūšio lauke.
Kai sekmadienį „Financial Times“ žurnalistas susitiko su šarvuočio įgula, kariai kruopščiai ardė apgadintą „Stryker“. Jie atrinkinėjo tinkamas naudoti dalis, kad būtų galima remontuoti kitus šarvuočius „Stryker“ lauko sąlygomis. Likusias apgadintos karinės mašinos dalis ketinama išsiųsti atgal į JAV bazę Vokietijoje, kur jos bus remontuojamos.
Šarvuotis „Stryker“, sukurtas siekiant užtikrinti ugnies galios, apsaugos ir greičio derinį, pasiteisino įvairiuose kovos scenarijuose. Gebėjimas atlaikyti RPG smūgį ir net po jo užtikrinti saugią aplinką įgulai yra karinės mašinos konstrukcijos atsparumo įrodymas, rašo „Defence Blog“.
karinė technikašarvuotisStryker
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.