Pademonstravo tiesioginį smūgį į naują Rusijos artilerijos sistemą

Bepiločių orlaivių padalinio „Achilas“ vadas Jurijus Fedorenko savo paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip operatorių valdomas dronas pataiko į naujausią rusišką ratinę savaeigę artilerijos sistemą „Malva“.

 Paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip operatorių valdomas dronas pataiko į naujausią rusišką ratinę savaeigę artilerijos sistemą „Malva“.<br> Stopkadras
 Paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip operatorių valdomas dronas pataiko į naujausią rusišką ratinę savaeigę artilerijos sistemą „Malva“.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2024, 8:57 AM, atnaujinta Jul 24, 2024, 10:41 AM

Vaizdo įraše nurodoma, kad rusų artilerijos vienetas buvo Charkivo srityje, netoli Lypčių-Hlybokės, ir pranešama, kad karinė mašina buvo apgadinta. Filmuotoje medžiagoje demonstruojamas FPV drono su automatiniu nukreipimu į taikinį panaudojimas.

Tai ne pirmas kartas, kai apgadinamas būtent ši rusų artilerijos sistema. Neseniai nuotraukose užfiksuota, kad į kitą „Malva“ dalinį pataikė raketa „M30A1“ su volframo šrapneliu – tai buvo pirmas užfiksuotas šios sistemos pažeidimas. Tačiau tąkart kovinė sistema nebuvo sunaikinta.

Pirmą kartą mūšio lauke rusiška „2S43 Malva“ užfiksuota šių metų birželį, kai ją Belgorodo srityje pastebėjo vienas iš Ukrainos žvalgybinių bepiločių.

Šis ratinis savaeigis artilerijos įrenginys laikomas prancūzų sistemos „Caesar“analogu. Rusai deklaruoja 24,5 km veikimo nuotolį, karo mašina sveria 32 tonų ir gali gabentis 30 kovinių užtaisų. Mašina sukonstruotas ant „BAZ-6010–027“ važiuoklės, ant jos įrenkta 152 mm pabūklas „2A64“.

2023 m. Rusija pradėjo kurti ilgesnio nuotolio šio artilerijos įrenginio versiją – reaguodama į kritiką, kad jis savo nuotoliu atsilieka nuo vakarietiškų sistemų, rašo „Defense Express“.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.