Rusai atakavo ukrainiečius golfo automobiliukais – nesunku nuspėti, kuo tai baigėsi

2024 m. liepos 18 d. 19:33
Lrytas.lt
Savaitės pradžioje mažiausiai penkių rusų golfo automobiliukų ir juose įsitaisiusių pėstininkų puolimas baigėsi nuspėjamai – Ukrainos pajėgos susprogdino neapsaugotus visureigius ir sustabdė puolimą.
Daugiau nuotraukų (1)
Pražūtingas rusų puolimas prieš ukrainiečių pozicijas aplink rytinį Kupjansko miestą padeda paaiškinti, kodėl rusų nuostoliai vis didėja, rašo „Forbes“.
Vargingai keisdamas sunaikintą šarvuotąją techniką nauja – naujai pagaminta arba ištraukta iš ilgalaikio saugojimo sandėlių – Kremlius vis daugiau dalinių aprūpina civilinėmis transporto priemonėmis, įskaitant Kinijoje pagamintus keturračius „Desertcross 1000–3“, taip pat kiniškus ir baltarusiškus keturračius motociklus.
Prieš apkasuose įsitaisiusius Ukrainos karius, kuriuos remia artilerija ir bepiločiai lėktuvai, keturračiais ir dviračiais važinėjantys kariai neturi jokių galimybių – ne veltui rusai praranda rekordinį skaičių karių. „Vidutinis dienos rusų nuostolių (žuvusiųjų ir sužeistųjų) Ukrainoje skaičius per 2024 m. gegužę ir birželį išaugo iki aukščiausių konflikto rodiklių – atitinkamai 1262 ir 1163“, – praėjusią savaitę pranešė Jungtinės Karalystės gynybos ministerija.
Iš viso nuo gegužės 1 d. iki birželio 30 d. rusai neteko daugiau kaip 70 000 žmonių, teigia britai.
Neatrodo, kad keturračių ir dviračių sutvirtinimas apsauginiais narvais nuo dronų labai padėtų – nes papildomi šarvai sulėtina ir taip nepakankamai galingas transporto priemones, todėl jos tampa labiau pažeidžiamos.
Dideli nuostoliai rodo kuklius 450 000 žmonių turinčios Rusijos kariuomenės Ukrainoje laimėjimus, pasiektus nuo šio pavasario, rašo „Forbes“. Iš tiesų nuostoliai iš dalies susiję su tuo, kad Rusija išplėtė fronto liniją, vienu metu puldama pietų, rytų ir nuo gegužės – šiaurės Ukrainą aplink Charkivo miestą.
„Nuostolių padidėjimas atspindi tai, kad Rusija atidarė naują fronto liniją Charkivo regione, išlaikydama tokį patį puolamųjų operacijų tempą likusioje fronto dalyje, – aiškina JK gynybos ministerija. – Nors šis naujas metodas padidino spaudimą fronto linijai, veiksminga Ukrainos gynyba ir nepakankamas rusų apmokymas mažina Rusijos galimybes pasinaudoti bet kokiais taktiniais laimėjimais.“
Tačiau kol kas Rusijos kariuomenė nerodo jokių pasidavimo ženklų.
Keista, bet kai kurie Rusijos kariai giria minimas civilines transporto priemones, dėl kurių jų žūsta vis daugiau. „Motociklas vis dažniau įtraukiamas į būtiniausių fronto transporto priemonių sąrašą“, – teigė vienas Rusijos karinis tinklaraštininkas.
karybagolfaskarinė technika
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.