Dar vienas daugiamilijoninis nuostolis Rusijai: sunaikinta brangi priešlėktuvinė sistema

2024 m. liepos 17 d. 09:08
Lrytas.lt
Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai surengė balistinės raketos ATACMS smūgį prieš Rusijos priešlėktuvinę sistemą „S-300“ Donecko srityje.
Daugiau nuotraukų (1)
Smūgio filmuotą medžiagą paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas, rašo „Militarnyj“. 
Remdamasis žvalgybos duomenimis, vyriausiasis vadas pranešė, kad patvirtinta, jog buvo pataikyta į radiolokacinę stotį ir nenurodytą skaičių paleidimo įrenginių.
„Telegram“ kanalo duomenimis, smūgis buvo suduotas naktį iš liepos 15 į 16 d.
Vaizdo įraše matyti, kad dar prieš prasidedant balistinių raketų smūgiams, dalis priešlėktuvinės sistemos jau buvo pažeista ir degė. Tai gali reikšti, kad buvo panaudota daugiau raketų.
Be to, gali būti, kad Ukrainos kariškiai priešlėktuvinei sistemai sunaikinti galėjo panaudoti kombinuotą smūgį, kurio metu kitos naikinimo priemonės galėjo išjungti sistemos radarą.
Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemos buvimo vieta buvo geolokuota į rytus nuo Mangušo kaimo Donecko srityje. Ji buvo už 7 kilometrų nuo Mariupolio oro uosto.
Keliomis dienomis anksčiau, liepos 12 d., Ukrainos raketų paleidimo įrenginiai netoli oro uosto pataikė į kitą Rusijos karinį objektą – tikriausiai priešlėktuvinės gynybos sistemą „S-300V“.
„Telegram“ kanalo „CyberBoroshno“ analitikai publikavo palydovinę oro uosto, kuriame rusai buvo dislokavę priešlėktuvines raketų sistemas „S-300V“, nuotrauką.
Okupantų šaltiniai tada pranešė apie tariamai numuštas penkias raketas, paleistas iš JAV raketų paleidimo įrenginių „M142 HIMARS“.
Remiantis atvirųjų šaltinių duomenimis, komplekso „S-300“ kaina viršija 100 mln. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.