Rusija kuria naują ginklą, skirtą įveikti amerikiečių „Patriot“ – štai kas jau žinoma

2024 m. liepos 13 d. 19:46
Lrytas.lt
2024 m. liepos 10 d. Rusijos taktinių raketų korporacijos (KTRV) padalinys „Raduga“, kurio specializacija – sparnuotosios raketos, paskelbė apie būsimą naujausios sparnuotosios raketos „Izdelije 720“ pristatymą, rašo „Army Recognition“.
Daugiau nuotraukų (2)
Naujoji bendrovės „Raduga“ – žinomos dėl įvairių Rusijos kariuomenės Ukrainoje naudojamų raketų, tokių kaip „Kh-69“, „Kh-59“, „Kh-58“ ir „Kh-50“ – raketa bus panaši į šiuos ankstesnius modelius. Rusai tikisi, kad ši raketa sumažins tokių sistemų, kaip Ukrainai tiekiamos „Patriot“, perėmimo galimybes.
„Raduga“ gamybos asortimentą sudaro įvairios sparnuotosios ir priešradarinės raketos. „Kh-69“ yra tolimojo nuotolio sparnuotoji raketa, pasižyminti dideliu tikslumu. Be to, ją sunku užfikuoti radarais. Raketos „Kh-59“ iš pradžių buvo sukurtos kaip priešlaivinės, tačiau vėliau buvo pritaikytos ir antžeminiams taikiniams.
Raketos „Kh-58“ yra skirtos atakuoti radiolokacines sistemas ir kitus elektroninius įrenginius, jos buvo kuriamos nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios. „Kh-50“ turi kombinuotą inercinę navigacijos sistemą su GPS/GLONASS korekcijomis ir pažangią orientavimo sistemą galutinės trajektorijos etapui.
Raketa varoma nedideliu turboreaktyviniu varikliu ir gali gabenti tiek didelės sprogstamosios galios, tiek kasetines kovines galvutes.
Pasak „Raduga“ generalinio direktoriaus Sergejaus Bogatikovo, raketoje „Izdelije 720“ bus panaudoti šiuolaikiniai konstrukciniai pasiekimai, derinant ankstesnių tolimojo nuotolio sparnuotųjų raketų patikrintus techninius sprendimus su naujais sprendimais, pagrįstais kovine patirtimi, įgyta per Rusijos invaziją į Ukrainą.
Tačiau konkrečios šios raketos techninės ir taktinės charakteristikos tebėra įslaptintos.
Numatoma, kad „Izdelije 720“ konstrukcijos principai ir komponentai bus bendri su jos pirmtakėmis raketomis „Kh-69“, „Kh-59“, „Kh-58“ ir „Kh-50“. Savo operacijose Ukrainoje Rusija plačiai naudojo „Kh-69“, „Kh-59“ ir „Kh-58“.
Svarbu pažymėti, kad šios raketos yra modulinės, todėl jas galima naudoti su įvairių tipų kovinėmis galvutėmis. Be to, šios raketos suderinamos su įvairiais Rusijos orlaiviais, įskaitant bombonešius „Su-24M“, „Su-30“ ir „Tu-22M3“.
Ukrainos pajėgos pranešė pasinaudojant priešlėktuvinėmis gynybos sistemomis perėmusios keletą šių raketų, tačiau bendras jų poveikis infrastruktūrai ir karinei įrangai buvo didelis, rašo „Army Recognition“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.